Εφοδιαστική Αλυσίδα Προιόντα

Yamazaki 55: Το παλαιότερο ιαπωνικό ουίσκι βρίσκεται επιτέλους και στην Ευρώπη

Πέρυσι, τους πρώτους μήνες του 2020, λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού, η Beam Suntory ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορούσε το παλαιότερο ιαπωνικό ουίσκι που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά, σε όλο τον κόσμο.

Το όνομα του είναι Yamazaki 55. «Δυστυχώς» για τους λάτρεις, του ποτού, όπως μεταδίδει το Men Exclusive, το ιαπωνικό ουίσκι των 46% ABV ήταν διαθέσιμο μόνο για κατοίκους της Ιαπωνίας, ενώ κυκλοφόρησαν μόλις 100 τεμάχια «στολισμένα» με χαραγμένα καλλιγραφικά γράμματα, σκόνη χρυσού και μία συλλεκτική ξύλινη θήκη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να αποκτήσουν ένα μοναδικό μπουκάλι ο καθένας, λαμβάνοντας μέρος σε μία… λαχειοφόρο με «εισιτήριο» τα 27.000 δολάρια.

Μάλιστα, το αποστακτήριο φρόντισε να χαράξει και το όνομα του εκάστοτε τυχερού, στο κάθε μπουκάλι, για να αποφύγει να κυκλοφορήσουν στη δευτερογενή αγορά.

Φέτος, ήρθε η σειρά και του υπόλοιπου κόσμου να απολαύσει την μοναδική εμπειρία του παλαιότερου ιαπωνικού ουίσκι.

Η διαδικασία θα είναι η ίδια. Μία λαχειοφόρος, 100 μοναδικά τεμάχια, ίδια συσκευασία φύλαξης, όμως το κόστος του λαχνού θα είναι σημαντικά υψηλότερο. Για την ακρίβεια, όποιος θέλει να το αποκτήσει θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να πληρώσει 60.000 δολάρια!

Η διαδικασία για την αγορά των λαχνών ξεκινάει αυτό τον μήνα και παρότι δεν θα είναι εύκολο, καθώς τα 100 μπουκάλια θα μοιραστούν σε… ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Κίνα, Ταιβάν, Αυστραλία και Σιγκαπούρη, οι λίγοι τυχεροί που έχουν καταφέρει να γευτούν το ουίσκι αυτό διαβεβαιώνουν πως αξίζει τον κόπο και τα χρήματα…

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Κουμμανδαρία «Αλάσια»: Παλαιωμένη και αυθεντική, με νέα εμφάνιση

Taste and Hospitality

Τα 10 καλύτερα τυρία αξιολόγησης στο κόσμο

Taste and Hospitality

Χοιρομέρι, Ποσυρτή και Λούντζα Πιτσιλιάς : Ιστορία, Μέθοδος παραγωγής και γαστρονομία

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!