Εφοδιαστική Αλυσίδα Προιόντα

Όλα μπλε…μετά το κρασί η Γαλλία έφτιαξε μπλε μπύρα χρησιμοποιώντας φύκια

Μια εταιρεία που θέλει να προωθήσει την σπιρουλίνα ως διατροφικό συμπλήρωμα και ένα ζυθοποιείο το οποίο αναζητά τρόπους να κάνει τα προϊόντα του ξεχωριστά, συνεργάστηκαν και δημιούργησαν μια μπλε μπύρα.

Η μπλε απόχρωση της μπύρας είναι αποτέλεσμα της σπιρουλίνας – το μπλε φύκι – που καλλιεργείται από την εταιρεία «Etika Spirulina» στη Βόρεια Γαλλία. Η φυκοκυανίνη, το στοιχείο που δίνει στην σπιρουλίνα το μπλε χρώμα, προστίθεται στην μπύρα κατά την διάρκεια της ζύμωσης.

Ο Χαβιέ Ντελανουά, ιδιοκτήτης της φάρμας που διαθέτει τη σπιρουλίνα, δηλώνει ότι μετά από αρκετές δοκιμές, το ζυθοποιείο κατέληξε σε έναν συνδυασμό που ικανοποίησε τους πελάτες του.

Σύμφωνα με τον Ντελανουά, στο διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου πουλήθηκαν 1.500 μπουκάλια της μπλε μπύρας και τώρα το ζυθοποιείο ετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή, για να καλύψει την ζήτηση.

mple-mpira-3_city.jpg
Φωτογραφία: REUTERS/Ardee Napolitano



Η Μαρτίν Βανμανσάρ, υπάλληλος του ζυθοποιείου «Hoppy Urban Brew (HUB)», που βρίσκεται στο Ρουμπέ, κοντά στη Λιλ και παράγει την μπλε μπύρα, δοκίμασε ένα ποτήρι και την περιέγραψε ως ελαφριά, με φρουτώδεις νότες, προσθέτοντας ότι η μόνο ένδειξη ότι περιέχει φύκια, είναι το μπλε χρώμα.

Η πρόκληση για τους παραγωγούς ήταν αυτό ακριβώς το μπλε χρώμα, καθώς πολλοί άλλοι ζυθοποιοί προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τη σπιρουλίνα, αλλά κατέληξαν με πράσινη μπύρα, λόγω της ανάμειξης του κίτρινου χρώματος της μπύρας, με το μπλε της σπιρουλίνας.

mple-mpira-2_city.jpg
Φωτογραφία: REUTERS/Ardee Napolitano



«Η μπλε μπύρα είναι ασυνήθιστη» λέει ο Αλέξις Καρντό, υπάλληλος του ζυθοποιείου. «Χρειάστηκε προσπάθεια για να πείσουμε τον κόσμο να τη δοκιμάσει.»

Στις 31 Ιανουαρίου, το ζυθοποιείο δούλευε όλη μέρα για να εμφιαλώσει και να πακετάρει 500 λίτρα μπύρας. Δεδομένου ότι τα τελευταία μπουκάλια είχαν πουληθεί τον Δεκέμβριο, η ζήτηση είναι διαρκώς αυξανόμενη και ο ενθουσιασμός του κόσμου για την μπλε μπύρα είναι πολύ ενθαρρυντικός, σύμφωνα με τους εργαζομένους του ζυθοποιείου.

«Το ενδιαφέρον και η περιέργεια του κόσμου είναι τεράστια» δηλώνει ο υπάλληλος Σεμπαστιέν Βερμπέκ.


Πηγή: Huffpost.gr

Related posts

Πώς γίνεται η απόσταξη τσίπουρου; (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Taste and Hospitality

Pawel Sikorski: Από μάνατζερ ξενοδοχείων του Λονδίνου, στην Σίμου – Έφτιαξε Μογγολικό χωριό

Limoncello : Το Ιταλικό Απεριτίφ που έχει γίνει ένα «κοινωνικό τελετουργικό»

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!