Εφοδιαστική Αλυσίδα Τεχνολογία & Ασφάλεια

Η άσπρη μπάλα στην κορυφή του Τροόοδους «ακίνητη» από το 1878 (ΒΙΝΤΕΟ)

Η άσπρη μπάλα, δημιουργήθηκε ως η πρώτη Βρετανική στρατιωτική Βάση στην Κύπρο, το 1878, όταν οι Βρετανοί πήραν την Κύπρο από τους Οθωμανούς. Αρχικά, οι Βρετανοί στρατιώτες είχαν μεταφερθεί από την Αίγυπτο στα Πολεμίδια, στη Λεμεσό, ωστόσο, λόγω της έξαρσης της ελονοσίας, και του γεγονότος ότι πολλοί έπασχαν από τυφοειδή πυρετό (πολλοί πέθαναν), παρέστη αναγκαία η μεταφορά τους στα βουνά του Τροόοδους, όπου δημιουργήθηκε κι ένα νοσοκομείο.

Η βάση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Τρόοδος είναι γνωστή ως RAF Τροόδους. Εκεί βρίσκονται 27 άτομα που αποτελούν το διοικητικό προσωπικό. Στην βάση υπάρχει επίσης η Υπηρεσία Σημάτων καθώς και το ραντάρ του Ολύμπου. Η ακριβής τοποθεσία του σταθμού είναι μέσα στην Οροσειρά του Τροόδους και συγκεκριμένα στα 160χλμ μακριά από τον Άγιο Νικόλαο.

raf_troodous2
Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό - Εγώ η Άντρη
ΦΩΤΟ:cyprusalive

Αυτή η άσπρη μπάλα είναι ένα ραντάρ τελευταίας τεχνολογίας, με προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα τόσο για μοντέρνο ηλεκτρονικό πόλεμο όσο και για υποκλοπές.

Οι εγκαταστάσεις αυτές παρακολουθούν όλες τις τηλεπικοινωνίες όχι μόνο στη Μέση Ανατολή αλλά και μέχρι την Κεντρική Ασία. Τώρα που αρχίζει η αλήθεια και που το κουτσομπολιό σε αυτή την πληροφόρηση, νομίζω κανένας από μας δεν θέλει να ξέρει, εκτός ίσως από τους πλανητάρχες αυτού του κόσμου που για αυτούς όλα όσα κουβεντιάζουμε τώρα είναι ψωμοτύρι. Οι καταγραφές αυτής της παρακολούθησης στέλνονται μέσω δορυφόρου σε όποιο σημείο του κόσμου επιθυμούν οι ίδιοι, αναφέρει το cyprusalive.

κυρια φωτο:xionodromika.com

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Αμερικανικό όνειρο» για τρεις μεγάλες ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων

Taste and Hospitality

Προς κατοχύρωση: Σουτζιούκος, παστέλι Ανώγυρας, αρκατένα Ομόδους σύκα Τυλληρίας και ο τραχανάς!

Nέο Red Bull με γεύση ροζ γκρέιπφρουτ

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!