Νέα Νεα της Αγορας

Ξεμείναμε και από ντελιβαράδες

Αντιμέτωπες με ένα πρόβλημα που ειδικά κατά την παρούσα χρονική συγκυρία γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, δεδομένου ότι αρκετές είναι αυτές που επιλέγουν να εργάζονται μόνο με take away και delivery, βρίσκονται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης.

Πρόκειται για πρόβλημα που εντάσσεται στο ευρύτερο ζήτημα της έλλειψης που προσωπικού και αφορά συγκεκριμένα την έλλειψη που παρατηρείται σε τροφοδιανομείς για delivery.

Όπως ανέφερε στο InBusinessNews o γενικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής(ΠΑΣΙΚΑ) Φάνος Λεβέντης, μεγάλος αριθμός τροφοδιανομέων έχει απορροφηθεί από μεγάλες πλατφόρμες online παραγγελιών.

«Αυτό αποτελεί ζήτημα για τις επιχειρήσεις, καθώς αποτέλεσμα δυσκολεύονται να βρουν τους δικούς τους τροφοδιανομείς και αναγκάζονται να πληρώνουν τις πλατφόρμες υπό μορφή ποσοστού», υπέδειξε ο κ. Λεβέντης.

Σε delivery και take away επενδύει η εστίαση

Αναφερόμενος γενικότερα στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΙΚΑ χαρακτήρισε ως επιτακτική την ανάγκη να βρεθούν οι τρόποι και η συνταγή για να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να εργοδοτήσουν άτομα από τρίτες χώρες, προειδοποιώντας πως ένεκα του προβλήματος πολλοί χώροι εστίασης, αρκετοί από τους οποίους υψηλής απόδοσης, θα παραμείνουν κλειστοί.

«Πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού. Ταυτόχρονα, μια πλειάδα καλών εργοδοτών, με ικανοποιητικές απολαβές, έχουν ανοικτές τις πόρτες τους για οποιονδήποτε επιθυμεί να εργαστεί, Κύπριο ή κοινοτικό», επισήμανε.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Frou Frou: Έρχονται ανατιμήσεις των προϊόντων

Taste and Hospitality

Kέντρα Αναψυχής Πάφου: Θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο

Taste and Hospitality

Τα νηστίσιμα φαγητά και η προσπάθεια ισορροπήσεως σώματος και ψυχής

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!