Νέα Νεα της Αγορας

Άλλο ένα ελικοδρόμιο ετοιμάζεται στη χώρα

Το πράσινο φως έδωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος, μετά από διαβούλευση που προηγήθηκε με τις αρμόδιες αρχές, για την κατασκευή ελικοδρόμιου στην επαρχία Λευκωσίας και συγκεκριμένα στην κοινότητα Λινού. Συγκεκριμένα, χωροθετείται στη βιομηχανική περιοχή Τροόδους, βόρεια της οροσειράς στη βάση των Κοιλάδων Σολέας και Μαραθάσας.

Το έργο περιλαμβάνεται ως δράση στην Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους. Θα χρησιμοποιείται από ελικόπτερα της Αστυνομίας για τις ανάγκες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου, καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών και των άλλων Υπηρεσιών, για σκοπούς πυρόσβεσης και επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, κυρίως στην περιοχή Τροόδους, για ταχύτερη ανταπόκριση και μείωση του χρόνου αεροκομιδής διασωθέντων ατόμων.

Συν τοις άλλοις, το ελικοδρόμιο θα χρησιμοποιείται σε έκτακτες περιπτώσεις και περιοδικά σε ασκήσεις ετοιμότητας των πιο πάνω Υπηρεσιών.

Στον χώρο θα υπάρχει δυνατότητα ανεφοδιασμού των ελικοπτέρων με βυτιοφόρα οχήματα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο ασφαλείας. Επιπλέον, το ελικοδρόμιο θα παρέχει δυνατότητα χρήσης του και κατά τις βραδινές ώρες.

Το προτεινόμενο έργο θα αναπτυχθεί σε κρατικό τεμάχιο γης του οποίου έχουν προωθηθεί όλες οι διαδικασίες για να παραχωρηθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Η θέση κατασκευής του, κρίνεται ως στρατηγικής σημασίας λόγω της εγγύτητας του με τον ορεινό όγκο και τα δάση Πάφου, Τροόδους και Αδελφοί, καθώς και της μεγάλης απόστασης από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου και της Βρετανικής Βάσης Ακρωτηρίου, που δρουν ως βάσεις ανεφοδιασμού των ελικοπτέρων στις περιπτώσεις έκτακτων γεγονότων.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η πρώτη χώρα που φεύγει από το Βρετανικό Στέμμα μετά από 30 χρόνια

Taste and Hospitality

Το On the Beach αναλαμβάνει το κόστος των τεστ Covid για κρατήσεις και στη Κύπρο

Taste and Hospitality

Έκανε την σούμα η Στατιστική Υπηρεσία…€1.916 ο μισθός του μέσου Κύπριου!

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!