Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Τέλος εποχής για το Salamis Filoxenia

Την πώληση του κρουαζιερόπλοιου Salamis Filoxenia ανακοίνωσε η Salamis Tours, η οποία έχει υπογράψει συμφωνία με την Prime Spot Ship.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Salamis Tours, η εξολοκλήρου θυγατρική της εταιρεία Mana Shipping, ιδιοκτήτρια του Salamis Filoxenia, υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία Prime Spot Ship Trading, με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Μέχρι τώρα έχει εισπραχθεί η προκαταβολή του 15% από το συνολικό ποσό των $4,1 εκατ. της συμφωνίας, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα εισπραχθεί με την ολοκλήρωση της συμφωνίας και την παράδοση του κρουαζιερόπλοιου. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται να γίνει εντός Φεβρουαρίου.

Η εταιρεία Salamis Tours αναμένεται να έχει κέρδος από την πώληση του πλοίου ύψους €1,55 εκατ., κάτι που αναμένεεται να επηρεάσει θετικά τα οικονομικά αποτελέσματά της.

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται επίσης ότι δεν αναμένεται σημαντικός αντίκτυπος στις προοπτικές του συγκροτήματος, αφού ο τομέας της κρουαζιέρας δεν έχει οποιαδήποτε συνεισφορά στον κύκλο εργασιών το 2020 και 2021.

Η πώληση του πλοίου ήταν αποτέλεσμα της αβεβαιότητας για την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς και του γεγονότος ότι το κρουαζιερόπλοιο δεν πραγματοποίησε κρουαζιέρες το 2020 και 2021, παραμένοντας αγκυροβολημένο στο λιμάνι Λεμεσού μέχρι σήμερα.

Το συγκρότημα θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους αναφορικά με την πιθανότητα αγοράς νέου κρουαζιερόπλοιου.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Προς Ιδιωτικοποίηση το Λιμανάκι της Κερύνειας

Taste and Hospitality

Ελλάδα: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του» – «Δεν αποκλείεται να έχουμε Μέγα- Σεισμό»

Taste and Hospitality

Δυσανασχέτηση οργανωτών ταξιδιών του εξωτερικού για τις συνεχείς αλλαγές της κυβέρνησης

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!