Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Προς Ιδιωτικοποίηση το Λιμανάκι της Κερύνειας

Προς ιδιωτικοποίηση οδεύει το λιμανάκι της Κερύνειας γράφει σήμερα η “Γενί Ντουζέν”, σημειώνοντας ότι για το θέμα δεν έχει ενημερωθεί ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης πόλης, ούτε και οι «βουλευτές» της περιοχής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το παλιό λιμανάκι και ο πύργος της Κερύνειας, καθώς και η περιοχή πίσω από αυτό, που βρίσκονται σε αδράνεια εδώ και χρόνια λόγω της σύγχυσης των αρμοδιοτήτων των αρχών, έχουν συμπεριληφθεί με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» στο πλάνο των ιδιωτικοποιήσεων και αυτό έχει προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις, ενώ υπάρχουν και καταστηματάρχες εκεί που λένε ότι ίσως η ιδιωτικοποίηση να είναι η διέξοδος.

Σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν, ο «δήμαρχος» Κερύνειας, Νιντάι Γκιούνγκιορντου, δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί για το θέμα, θα αναζητήσει πληροφορίες και θα το συζητήσει με τους νομικούς συμβούλους του «δήμου». Γνώριζαν, πρόσθεσε, ότι υπήρχε σκέεψη, πρόθεση για ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, αλλά όχι ότι είχε ληφθεί απόφαση. Ανέφερε μάλιστα ότι εντός Ιουλίου και Αυγούστου έκαναν δύο συσκέψεις με το «υπουργείο τουρισμού» για το λιμανάκι της Κερύνειας, αλλά δεν αναφέρθηκε κανείς για ιδιωτικοποίηση.

Εναντίον της ιδιωτικοποίησης τάχθηκε ο «βουλευτής» Κερύνειας του ΡΤΚ, Ολγκούν Ταλάτ ο οποίος σε ανάρτησή του είπε ότι «αυτρή η δουλειά δεν θα είναι τόσο εύκολη όσο νομίζουν». Προσπαθούν να ιδιωτικοποιήσουν πολλά μέρη κι εδώ, όπως γίνεται στην Τουρκία, ανέφερε και ο «βουλευτής» επίσης του ΡΤΚΚ, Τζεϊχούν Μπιριντζί λέγοντας ότι «τέτοια μέρη (όπως το λιμανάκι της Κερύνειας) δεν γίνεται να ιδιωτικοποιηθούν».

Ο πρόεδρος των Τ/κ ξενοδόχων, Ντιμάγ Τσαϊνέρ, ανέφερε ότι εδώ και χρόνια θέλουν κάποιοι να ιδιωτικοποιηθεί η μαρίνα αλλά διερωτήθηκε τί θα γίνει με το υπόλοιπο λιμάνι.

Είπε, επίσης, ότι όλοι όσοι ήρθαν στην εξουσία τα τελευταία 40 χρόνια δεν έκαναν τίποτε για το λιμάνι, και διερωτήθηκε αν πράγματι έχει προετοιμαστεί το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση της περιοχής.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Νέα κατηγοριοποίηση χωρών για ταξίδια – Τι αλλάζει

Taste and Hospitality

Εμβολιασμός: Δείτε το χαρτί που πρέπει να υπογράψουμε

Taste and Hospitality

Οι Βρετανοί ετοιμάζουν το τραπέζι των Χριστουγέννων από τώρα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!