Εφοδιαστική Αλυσίδα Προιόντα

Tsiakkas Winery και Zambartas Wines στην αγορά του κρασιού σε χρώμα…πορτοκαλί!

Εκτός από τα λευκά, τα κόκκινα και τα ροζέ -άντε και το τεχνητό μπλε που εμφανίστηκε πριν από μερικά χρόνια-, ήξερες ότι το κρασί μπορεί να έχει και χρώμα πορτοκαλί; Και για να μην αμφιβάλλετε, το Orange (όπως επικράτησε να λέγεται διεθνώς) είναι κρασί από σταφύλια και καμία σχέση έχει με τα πορτοκάλια, εκτός φυσικά από το πορτοκαλί του χρώμα.

Στην Κύπρο γνωρίζουμε ότι παράγονται δύο κρασιά με πορτοκαλί χρώμα. Ένα από το οινοποιείο Tsiakkas Winery και άλλο ένα από το Zambartas Wines.

Αν και ο τρόπος οινοποίησης τους διαφέρει, εντούτοις τα δύο κρασιά, το «Skin Contact» του Τσιάκκα και «not Orange» του Ζαμπάρτα έχουν αρκετά κοινά στη γεύση και στα αρώματα, όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο, στο Oenognosia, ο Σομελιέ Μιχάλης Γεωργίου.

Το «πορτοκαλί» κρασί του Τσιάκκα έχει αρώματα περγαμόντο, κυδώνι, φλούδα πορτοκαλιού και νότες ανθέων, είναι ένα γεμάτο κρασί, με ζωηρές τανίνες και μακρά επίγευση, και συνδυάζεται τέλεια με μπλε τυρί, ψάρι, κόκκινο κρέας και αραβική κουζίνα. Ο ίδιος ο Κώστας Τσιάκκας, σε ένα άρθρο του, μας προτείνει να το δοκιμάσουμε με κολοκάσι Σωτήρας κοκκινιστό με χοιρινό και σέλινο, ενώ αναφέρει επίσης πως η σούβλα θα είναι διπλά νόστιμή με Orange. Επιπλέον, απευθύνεται στους Vegan, αναφέροντας πως σίγουρα θα χαρούν να δοκιμάσουν ένα φρέσκο Orange με Vegan τυρί από αμύγδαλα ή cashew nuts που ζύμωσε όπως ένα blue cheese ή brie!


Πηγή φωτογραφίας: www.facebook.com/TsiakkasWinery

Με πληροφορίες:cypruswiz

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Αμπελουργία και παραγωγή Οίνου στην Αρχαία Ελλάδα

Taste and Hospitality

Όρεξη να’ χεις! – Bolt Food ο νέος επιχειρηματικός «μαγνήτης» διανομής φαγητού

Οι άγριες αγκινάρες της Κύπρου

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!