Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Ολοκληρώθηκε η δημόσια πρόταση για την Amathus Public Limited

Η ομάδα των Πλάτωνα, Αντιγόνης, Τζοάννας και Τερέζας Λανίτη, η ομάδα των Κώστα, Ευαγόρα και Ιάσωνα Λανίτη, ο  Μάριος Λανίτης, η Ισαβέλλα Ηλιάδη καθώς και οι εταιρείες Lanitis E.C. Holdings Limited και Unity Managers Limited ανακοίνωσαν πως η δημόσια πρόταση για εξαγορά μετοχών της Amathus Public Limited ολοκληρώθηκε.

Συγκεκριμένα η ομάδα των κ.κ. Πλάτωνα, Αντιγόνης, Τζοάννας και Τερέζας Λανίτη, η ομάδα των κ.κ. Κώστα, Ευαγόρα και Ιάσωνα Λανίτη, ο κ. Μάριος Λανίτης, η κα. Ισαβέλλα Ηλιάδη και οι εταιρείες Lanitis E.C. Holdings Limited και Unity Managers (Cyprus) Limited (οι “Προτείνοντες”) ανακοινώνουν στο επενδυτικό κοινό ότι η διαδικασία της ολικής εκούσιας δημόσιας πρότασης (η “Δημόσια Πρόταση”) για την απόκτηση μέχρι και του 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Amathus Public Limited (“Amathus”, η “Υπό Εξαγορά Εταιρεία”) η οποία είχε υποβληθεί στις 3 Νοεμβρίου 2021 έχει ολοκληρωθεί.

Μετά τον τελικό έλεγχο των Εντύπων Αποδοχής και Μεταβίβασης, το συνολικό ποσοστό αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης έφτασε το 6,737%, καθώς υποβλήθηκαν Έντυπα Αποδοχής και Μεταβίβασης για 8.401.476 μετοχές της Υπό Εξαγορά Εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει το 0,164% της έμμεσης συμμετοχής των Προτεινόντων. Το συνολικό ποσοστό αποδοχής προστιθέμενο στο 85,469% (106.580.351 μετοχές) που κατείχαν άμεσα οι Προτείνοντες στη λήξη της Δημόσιας Πρότασης στις 25 Ιανουαρίου 2022, εξασφαλίζει στους Προτείνοντες συνολική συμμετοχή 92,207% (114.981.827 μετοχές) στο εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Υπό Εξαγορά Εταιρείας.

Η καταβολή της αντιπαροχής προς τους δικαιούχους μετόχους που αποδέχθηκαν τη Δημόσια Πρόταση πραγματοποιήθηκε μέσω της αποστολής επιταγών και της εκτέλεσης τραπεζικών εμβασμάτων την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 και οι Προτείνοντες προχώρησαν σε εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των τίτλων μέσω του Χειριστή Ανάδοχου, The Cyprus Investment and Securities Corporation Limited (“CISCO”).

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης ημερομηνίας 27 Ιανουαρίου 2022 σχετικά με την ανακοίνωση του αποτελέσματος της Δημόσιας Πρότασης οι Προτείνοντες προτίθενται να εξασκήσουν το δικαίωμα που τους παρέχεται από το Άρθρο 36 του περί Δημοσίων Προτάσεων Εξαγοράς Νόμου, Ν.41(I)/2007 ως τροποποιήθηκε, για δικαίωμα εξαγοράς (Squeeze Out) για να αποκτήσουν το 100% των μετοχών της Amathus με αντάλλαγμα ίσο με την προτεινόμενη αντιπαροχή των €0,20 ανά μετοχή. Το δικαίωμα αυτό ασκείται εντός τριών μηνών από τη λήξη της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης και πρόθεση των Προτεινόντων είναι όπως το ασκήσουν το συντομότερο δυνατόν.

Η CISCO ενεργεί ως Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος των Προτεινόντων στα πλαίσια και για τους σκοπούς της διαδικασίας της Δημόσιας Πρότασης.

Κύρια φωτο: Αρχείου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Οι μεγαλομέτοχοι του Ξενοδοχείου Ρόδον

Taste and Hospitality

Λεμεσός: Kατήγγειλε τον σύζυγο της ότι δεν παραμένει σε αυτοπεριορισμό

Taste and Hospitality

Η ρωσική βουλή έδωσε άδεια στον Πούτιν για χρήση στρατού: Θα επηρεαστεί ο τουρισμός της Κύπρου;

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!