Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Σε οικονομικό Τιτανικό η Crystal Cruises – Τεράστια χρέη προς ταξιδιώτες, εργαζόμενους, πληρώματα και προμηθευτές της…

Η Crystal Cruises επιβεβαίωσε και επίσημα τη διακοπή λειτουργίας της. Αναφέρεται ότι και οι 238 εργαζόμενοι στη βάση της στο Μαϊάμι έχουν απολυθεί, με την εταιρεία κρουαζιέρας να έχει καταθέσει τη σχετική ειδοποίηση στις Αρχές της Φλόριντα. Την είδηση είχε δημοσιεύσει πριν από ένα μήνα το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

Ο προσωρινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Jack Anderson σε δήλωσή του ανέφερε: “Αυτή ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση, αλλά συνετή, δεδομένου του τρέχοντος επιχειρηματικού περιβάλλοντος και των πρόσφατων εξελίξεων με τη μητρική μας εταιρεία, Genting Hong Kong”.

Ήδη δύο πλοία της Crystal κατασχέθηκαν στις Μπαχάμες για απλήρωτους λογαριασμούς καυσίμων, ύψους άνω των 4,6 εκατ. δολαρίων. Δικαστήριο της Φλόριντα διόρισε την Michael Moecker & Associates για να χειριστεί τις απαιτήσεις των πιστωτών. Αυτό περιλαμβάνει έγκυρες αξιώσεις επιβατών, ταξιδιωτικών πρακτόρων, προμηθευτών και εργαζομένων.

Η Ομοσπονδιακή Ναυτιλιακή Επιτροπή των ΗΠΑ (Federal Maritime Commission) ανέφερε ότι έχει ζητήσει από πελάτες να διεκδικήσουν επιστροφές των χρημάτων τους. Η FMC συμβουλεύει τους πελάτες να υποβάλουν τις αξιώσεις τους στον εκδότη της πιστωτικής τους κάρτας ή μέσω του ασφαλιστή τους για να επιταχύνουν την επεξεργασία. Σημειώνεται ότι η διαδικασία αίτησης επιστροφής χρημάτων του FMC καλύπτει μόνο κρουαζιέρες που αναχωρούν από λιμάνια των ΗΠΑ.

Ο Jack Anderson εκτιμά ότι πάνω από 100 εκατ. δολ. έχουν κατακρατηθεί από τις VISA, Mastercard και American Express.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Αλαλούμ με τις κρατήσεις σε βίλες, εν όψει γιορτών – AΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ…

To Δημαρχείο Λευκωσίας…ήταν καμπαρέ

Στο 27,8% η παχυσαρκία στην Κύπρο-Tι εντοπίζει έρευνα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!