Παρουσίαση Φιλοξενία

Αυτό το καλοκαίρι πάμε Ικαρία: Η παραλία Σεϋχέλλες και μια άλλη…νυχτερινή ζωή!

Η Ικαρία είναι ένας μαγικός τόπος – ένα νησί που θα λατρέψετε! Είτε φτάνετε στην Ικαρία από το λιμάνι του Εύδηλου είτε από τον Αγ.Κήρυκο (το κεντρικό λιμάνι του νησιού) ή ακόμα και αεροπορικώς, αμέσως θα νιώσετε την αύρα του νησιού. Μια ηρεμία, γαλήνη και το άχτιστο,άγριο τοπίο που θα σας συναρπάσουν με την μια!

Το νησί του Ίκαρου είναι ένα αραιοκατοικημένο νησί, με πολύ άγρια ομορφιά και μεγάλα αχανές και άχτιστα κομμάτια. Έχει μεγάλη έκταση (255 τ.χλμ) ενώ ο μόνιμος πληθυσμός της είναι 9.000 κάτοικοι περίπου. Φημίζεται για την ηρεμία και την μακροζωία των κατοίκων της ενώ κατά καιρούς έχουν γίνει δεκάδες αφιερώματα στον τρόπο ζωής των Ικαριωτών και κατά πόσο αυτός επηρεάζει την μακροζωία τους.

Ικαρία - Βικιπαίδεια

Το Travelo.gr βρέθηκε 12 ημέρες στο νησί της Ικαρίας και σας παρουσιάζει όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε: από την πρόσβασή σας στο νησί και την διαμονή έως τα πανηγύρια, τα χωριά της Ικαρίας καθώς και τις παραλίες, τις δραστηριότητες, κ.α.

Πρόσβαση στην Ικαρία

Στην Ικαρία μπορείτε να έρθετε είτε με το αεροπλάνο είτε με το πλοίο της γραμμής. Τα πλοία αναχωρούν από τον Πειραιά και δένουν είτε στο λιμάνι του Αγ.Κήρυκου (πρωτεύουσα) είτε στον Εύδηλο. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Ικαρία μπορείτε να βρείτε εδώ, στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Συνήθως οι τιμές ξεκινάνε από τα 60-80€ για μια διαδρομή πάνε-έλα. Η διαδρομή Πειραίας-Εύδηλος – αυτή που επιλέξαμε και εμείς) διαρκεί περίπου 6κ30 ώρες. Πραγματοποιείται από την HellenicSeaWays με το πλοίο ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ. Ξεκινάει από τον Πειραιά και περνάει διαδοχικά την Σύρο, την Μύκονο, την Ικαρία και την Σάμο. Μερικές ημέρες την εβδομάδα ανηφορίζει και προς Χίο,Μυτιλήνη και Καβάλα.

Η διαδρομή περνάει ευχάριστα και από την στιγμή που θα φτάσετε στο πρώτο νησί (Σύρος), η υπόλοιπη ώρα θα περάσει ακόμα πιο γρήγορα.

Εάν προτιμήσετε το αεροπλάνο, οι πτήσεις που έρχονται στην Ικαρία είναι από την Αθήνα και το Ηράκλειο Κρήτης. Οι εταιρείες που πραγματοποιούν τις συγκεκριμένες πτήσεις είναι η Olympic Air και η SkyExpress.

Έτσι μπορείτε εύκολα, άνετα και γρήγορα να μεταβείτε στην Ικαρία με αεροπλάνο και από εκεί να προβείτε σε ενοικίαση αυτοκινήτου χωρίς πιστωτική και χωρίς εγγύηση, μέσα από την ιστοσελίδα μας!

Ικαρία που να μείνω – Διαμονή

Ικαρία: Εκεί που σμίγουν ο θεός Διόνυσος με τις Σεϋχέλλες!

Η διαμονή στην Ικαρία είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα στον προγραμματισμό σας. Τα ξενοδοχεία είναι ελάχιστα ενώ αρκετά δωμάτια δεν υπάρχουν πουθενά στο ίντερνετ και θα τα βρείτε μόνο αφού φτάσετε εκεί.. Εμείς σας έχουμε 3 επιλογές για την διαμονή σας.

Κατ’αρχήν, η καλύτερη περιοχή για να μείνετε είναι μεταξύ Εύδηλου και Αρμενιστή – ή ακόμα καλύτερα και μέσα στον Αρμενιστή. Εάν έχετε πολλές ημέρες διαθέσιμες μπορείτε να τις μοιράσετε – να μείνετε μερικές ημέρες στη Βόρεια πλευρά(Αρμενιστή) και μερικές κοντά στον Άγιο Κήρυκο. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε το νησί καλύτερα. Αν και οι αποστάσεις είναι μικρές(Εύδηλος – Αγ.Κήρυκος 35χλμ) εν τούτοις λόγω των κακών και στενών δρόμων, η συγκεκριμένη διαδρομή είναι κοντά στην μια ώρα. Οπότε εάν μένετε στον Αρμενιστή και θέλετε να πάτε σε μερικές δημοφιλείς παραλίες της Νότιας πλευράς(π.χ. Σεϋχέλλες, Θέρμα,κτλ) θα χρειαστείτε πάνω από 1,5 ώρα.

Τα ξενοδοχεία που ξεχωρίζουν είναι το Cavos Bay & το Karras Hotel.

Ενοικιαζόμενα δωμάτια Ικαρία τιμές

Εάν επιθυμείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια, δίχως πρωινό, σας προτείνουμε τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στον Αρμενιστή, Kirki Rooms. Στα συγκεκριμένα δωμάτια μείναμε και εμείς, σε ένα καταπληκτικό δωμάτιο με θέα όλη την θάλασσα του Αρμενιστή και το Αιγαίο Πέλαγος.

Οι τιμές των δωματίων Kirki Rooms είναι ιδιαίτερα οικονομικές ενώ η φιλοξενία είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι άνθρωποι πάντα ευγενικοί να εξυπηρετήσουν ενώ η καθαριότητα αποτελεί ένα από τα θετικά πλεονεκτήματα των δωματίων Kirki. Τα δωμάτια Kirki Rooms στον Αρμενιστή Ικαρίας, θα τα βρείτε μόλις μπαίνετε στον Αρμενιστή, στο δρόμο επάνω στο δεξί σας χέρι (ακριβώς πριν την ανηφόρα για το χωριό Χριστός). Πραγματικά αυτά τα δωμάτια είναι πάνω στην θάλασσα!

Παραλίες Ικαρίας

Ικαρία: Στην πηγή του zen - αθηνόραμα travel

Οι παραλίες της Ικαρίας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών – είτε σας αρέσουν οι μεγάλες αμμουδερές παραλίες είτε τα μικρά κολπάκια με πέτρα, η Ικαρία θα σας καλύψει όλες τις απαιτήσεις! Ανάλογα με τον καιρό και πως φυσάει, μπορείτε να δείτε τις παραλίες είτε φουρτουνιασμένες είτε να είναι «λάδι», από την μια ημέρα στην άλλη. Καλό είναι να συμβουλεύεστε τον καιρό για το που θα κολυμπήσετε – συνήθως οι Νότιες παραλίες δεν δέχονται τόσους ανέμους και τις περισσότερες φορές είναι πιο ήρεμες απ΄ότι οι Βόρειες παραλίες(Αρμενιστής,Μεσακτή,κτλ).

Παραλία Αρμενιστή

Στην ευρύτερη περιοχή του Αρμενιστή, θα βρείτε 3 ωραίες παραλίες. 2 μεγάλες και ένα «κρυφό» και ήρεμο κολπάκι. Η παραλία της Μεσακτής είναι ίσως η πιο δημοφιλείς παραλία του νησιού. Μαζεύει αρκετή νεολαία, παρέχει υπηρεσίες ξαπλώστρας ενώ υπάρχουν και beach bar ώστε να απολαύσετε το καφέ και τα ποτά σας. Πιο δίπλα από την Μεσακτή υπάρχει η παραλία Λιβάδι. Είναι λίγο πιο μικρή από την παραλία της Μεσακτής και γενικά πιο ήσυχη. Όταν έχει κύμα στην μια παραλία, έχει και στην άλλη, ενώ της χωρίζει μια μικρή «μύτη» στεριάς.

Από την άλλη, μέσα στον Αρμενιστή και συγκεκριμένα στο γεφυράκι του χωριού, υπάρχει ακόμα μια παραλία. Αρκετά μικρή με λίγες ομπρέλες που έχουν απομείνει από ένα παλαιότερο beach bar. Το κολπάκι είναι πολύ όμορφο, με την παραλία να έχει πέτρες αλλά και φυσική σκιά από τα βράχια. Συνήθως όταν οι παραλίες του Αρμενιστή έχουν κύμα, στο κολπάκι τα νερά είναι πιο ήρεμα. Προμηθευτείτε καφέδες και νερά από τα μαγαζιά επάνω και κατεβείτε να απολαύσετε την καταπληκτική θάλασσα! Καθώς κατεβαίνετε, μπορεί να πετύχετε και τα χελωνάκια στα νερά που υπάρχουν πριν την παραλία!

Παραλία Νας Ικαρία

Η παραλία του Νας είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς λόγω της ομορφιάς του τοπίου, του καταπληκτικού ηλιοβασιλέματος καθώς και του ελεύθερου camping που προτιμούν αρκετοί νέοι! Βρίσκεται 3,5χλμ από τον Αρμενιστή(περίπου 10’) και η πρόσβαση στη παραλία γίνεται από τα σκαλάκια που πρέπει να κατεβείτε. Αφήνετε το αμάξι σας, παίρνετε τα απαραίτητα εφόδια(νερά, καφέδες,σνακ,ροφήματα) και κατεβαίνετε για την παραλία. Εάν οι άνεμοι και τα ρεύματα είναι ήρεμα, η παραλία είναι προσιτή για κολύμπι. Υπάρχουν όμως μέρες που δε μπορείτε να κολυμπήσετε καθώς τα ρεύματα είναι ιδιαίτερα ισχυρά – γι’αυτό το λόγω υπάρχει ακόμα και σκοινί, δεμένο μόνιμα, μέσα στη θάλασσα ώστε να βοηθήσει όσους δε μπορούν να βγούνε από τη θάλασσα λόγω των ισχυρών ρευμάτων.

Προσπαθήστε να μείνετε μέχρι αργά στη παραλία του Νας και να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα και τον ήλιο που δύει ακριβώς απέναντί σας!

Θέρμα Αγ.Κηρύκου

Τα Θέρμα είναι μια περιοχή – παραλία στην περιοχή του Αγ.Κήρυκου. Είναι γνωστή για τις ιαματικές πηγές και τα λουτρά της. Μπορείτε να απολαύσετε είτε τα κλειστά υδροθεραπευτήρια είτε την ανοιχτή πηγή που αναβλύζει ζεστό θεραπευτικό νερό. Η πηγή με το ζεστό νερό βρίσκεται δεξιά της παραλίας στα Θέρμα – δίπλα στο λιμανάκι.

Σεϋχέλλες Ικαρίας

Η παραλία Σεϋχέλλες στην Ικαρία είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού! Η παραλία δημιουργήθηκε κατά τις εργασίες διάνοιξης του τούνελ που βρίσκεται στο δρόμο επάνω προς τον Μαγγανίτη. Πρόκειται για μια παραλία με βαθιά και κρύα νερά που η πρόσβασή της γίνεται είτε μέσα από μονοπάτι είτε με καραβάκια από τον Μαγγανίτη. Το μονοπάτι για να βρεθείτε στη παραλία Σεϋχέλλες θέλει μια μικρή προσοχή ενώ θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν φοράτε παντόφλες ή κουβαλάτε πολλά και βαριά αντικείμενα που θα σας δυσκολέψουν. Αφήστε το αμάξι στο πάρκινγκ επάνω στον δρόμο, πάρτε τα απαραίτητα μόνο και ακολουθήστε το μονοπάτι! Σε 10’ θα βρίσκεστε στη μοναδική και εκπληκτική παραλία της Ικαρίας – στις Σεϋχέλλες! Εκεί θα βρείτε και μια αυτοσχέδια “καντίνα” που προσφέρει νερά, σνακς, μπύρες,κ.α.

Πανηγύρια Ικαρίας – Διασκέδαση στην Ικαρία – Νυχτερινή ζωή

Τα πανηγύρια στην Ικαρία είναι όλη η διασκέδαση! Δε γίνεται να έρθεις στην Ικαρία και να μην επισκεφτείς όσο το δυνατόν περισσότερα πανηγύρια κατά τη διαμονή σου! Στα πανηγύρια όλο το χωριό και όλοι οι επισκέπτες γίνονται μια μεγάλη παρέα. Μπορεί να μην γνωρίζετε κανέναν, αλλά θα καθίσετε στο ίδιο τραπέζι, θα πιείτε μαζί, θα χορέψετε, θα διασκεδάσετε!

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Louis Hotels: Παρουσιάζει την έκθεση γλυπτικής «Ταξίδι»

Taste and Hospitality

Μιχάλης Φίλος: Tο πρόσωπο πίσω από τα πιάτα του Windmill Restaurant…με θέα τη Σκιάθο

Πάφος: Αριστοκρατική πολυτέλεια μόνο αν ο λογαριασμός σου έχει πάνω από 5 μηδενικά!

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!