Εφοδιαστική Αλυσίδα Τεχνολογία & Ασφάλεια

Λέξεις που ξεκινούν από D και E στον κόσμο του κρασιού -Τι σημαίνουν

Decant (Μετάγγιση) – Μια διαδικασία κατά την οποία το κρασί σερβίρεται από το μπουκάλι σε ένα άλλο γυάλινο μπουκάλι, συχνά σε μια καράφα. Γιατί κάποιος να το κάνει αυτό; Επειδή η μετάγγιση του κρασιού βοηθά στην έκθεση του κρασιού στο οξυγόνο και επιτρέπει στο κρασί να αναπνέει. Η μετάγγιση του κρασιού γίνεται συχνά για την απομάκρυνση των ιζημάτων που μερικές φορές βρίσκονται στον πάτο ορισμένων φιαλών παλαιότερων, κόκκινων κρασιών.

Demi Sec – Ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα επίπεδα γλυκύτητας στον αφρώδες κρασί. Τα αφρώδη κρασιά Demi Sec είναι τα δεύτερα πιο γλυκά αφρώδη κρασιά. Τα πιο γλυκά; Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτά παρακάτω.

Ιταλικό κρασί απέσυρε ο Ε.Φ.Ε.Τ από την αγορά » Mini Market Magazine

Desert wine – Ένας ευρύς όρος που χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει γλυκά κρασιά που προορίζονται να καταναλωθούν μετά από ένα γεύμα με επιδόρπιο. Τα επιδόρπια κρασιά περιλαμβάνουν συχνά Port, Sauternes,Tokaji aszu, Vinsanto και Ice Wine.

Disgorge – Ένα μέρος της διαδικασίας παραγωγής αφρώδους οίνου, το disgorgement περιλαμβάνει την αφαίρεση του ιζήματος από τη φιάλη, ειδικά μετά τη δευτερογενή ζύμωση. Αυτό είναι ένα από τα τελευταία βήματα οινοποίησης κατά την παραγωγή σαμπάνιας στην περιοχή Champagne της Γαλλίας.

DOC – Συντομογραφία που χρησιμοποιείται από οινοποιούς στην Ιταλία και την Ισπανία, η οποία αναφέρεται στην Ονομασία Προέλευσης του κρασιού σε κάθε χώρα. Στα ιταλικά, το DOC σημαίνει Denominazione di Origine Controllata. Στα ισπανικά, το DOC σημαίνει Denominacion de Origen Calificada.

Domaine – Η γαλλική λέξη για “κτήμα”, domaine συχνά σημαίνει απλώς ότι το κρασί προέρχεται από ένα συγκεκριμένο οινοποιείο. Αλλά γενικά, αν δείτε τη λέξη «domaine» σε ένα μπουκάλι, σημαίνει ότι το κρασί εμφιαλώθηκε από ένα συγκεκριμένο οινοποιείο στο οποίο ανήκει επίσης στο χωράφι όπου καλλιεργούνται τα σταφύλια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην Γαλλία, όπου θα βρείτε πολλά καταπληκτικά domaine που κατέχουν τους αμπελώνες και ελέγχουν την παραγωγή κρασιού από την αρχή μέχρι το τέλος.

Doux – Ένας άλλος όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα επίπεδα γλυκύτητας στον αφρώδες κρασί. Τα αφρώδη κρασιά Doux έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα και είναι τα πιο γλυκά αφρώδη κρασιά.

Δημοφιλή οινοποιήσιμα σταφύλια που ξεκινούν με D

Dolcetto (κόκκινο σταφύλι από κρασί δημοφιλές στην περιοχή του Πιεμόντε της Ιταλίας, το οποίο παράγει αρωματικά κόκκινα κρασιά χρησιμοποιώντας αυτό το σταφύλι)

Δημοφιλείς οινοπαραγωγικές περιοχές που ξεκινούν με D

Douro: περιοχή κρασιού που βρίσκεται στην Πορτογαλία που πήρε το όνομά του από τον ποταμό Douro και φημίζεται για τα παγκοσμίου φήμης κρασιά Port και τα προσιτά, νόστιμα κόκκινα κρασιά του.

ΓΡΑΜΜΑ Ε

Earthy – Γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα αρώματα ή τις γεύσεις ενός κρασιού. Τα γήινα κρασιά τείνουν συχνά να είναι μεγάλα, τολμηρά, πλούσια κόκκινα κρασιά. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με πολλές λέξεις που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν τη γεύση ενός κρασιού, η γήινη υφή ενός κρασιού βρίσκεται στο μάτι (ή στο στόμα) του καταναλωτή.

Eiswein – Γερμανική λέξη για το «κρασί του πάγου», το οποίο είναι ένα συγκεκριμένο είδος επιδόρπιου κρασιού που παράγεται από “παγωμένα” σταφύλια.

Enology (Οινολογία) – Μερικές φορές γράφεται oenology, αυτή η λέξη αναφέρεται απλώς στην επιστήμη της παραγωγής κρασιού.

Enophile – Ακριβώς όπως η παραπάνω λέξη, το enophile είναι μια παραλλαγή της λέξης “oenophile”. Και οι δύο λέξεις σημαίνουν απλά κάποιον που αγαπά το κρασί.

Estate bottled – Φανταστικός, κάπως ανούσιος όρος που σημαίνει απλώς ότι το κρασί εμφιαλώθηκε από το ίδιο άτομο ή εταιρεία που κατέχει τον αμπελώνα. Πολλά κρασιά είναι εμφιαλωμένα, αλλά δεν το λένε στο μπουκάλι. Επομένως, μόνο και μόνο επειδή η φράση “estate bottled”  δεν εμφανίζεται σε μια ετικέτα κρασιού δεν σημαίνει ότι το κρασί δεν είναι εμφιαλωμένο.

Extra Dry – Όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει επίπεδο γλυκύτητας αφρώδους κρασιού. Στην πραγματικότητα, τα extra dry αφρώδη κρασιά είναι συχνά ελαφρώς γλυκά. Αντίθετα, τα κρασιά brut και extra brut είναι πιο ξηρά από τα extra dry.

Extract  Εκχύλιση – Επιστημονικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις γεύσεις και τα αρώματα που εξάγονται από τα σταφύλια στο ίδιο το κρασί. Η εξαγωγή τέτοιων ξεχωριστών χαρακτηριστικών είναι μια μορφή τέχνης μεταξύ των οινοποιών. Δώστε σε μια ντουζίνα οινοποιούς τα ίδια σταφύλια και θα μπορούσαν εύκολα να βγάλουν μια ντουζίνα διαφορετικά αρώματα ή γεύσεις που θα έκαναν κάθε κρασί εντελώς διαφορετικό.

Δημοφιλή οινοποιήσιμα σταφύλια που ξεκινούν με E

Πρέπει να σκάψετε αρκετά βαθιά για να βρείτε οινοποιήσιμα σταφύλια που ξεκινούν με το γράμμα Ε. Λοιπόν, εδώ είναι μερικά σκοτεινά για να καταστρέψετε το αγαπημένο σας οινόφιλο.

Egiodola (Σχετικά νέο κόκκινο κρασί από την περιοχή του Μπορντό της Γαλλίας)

Elbling (λευκό σταφύλι που ήταν δημοφιλές στη Γαλλία και τη Γερμανία, όπου μπορείτε ακόμα να βρείτε μερικά κρασιά που παράγονται με σταφύλια Ebling στην περιοχή Mosel της Γερμανίας)

Emir (Λευκό σταφύλι δημοφιλές στην κεντρική Τουρκία)

Δημοφιλείς οινοπαραγωγικές περιοχές που ξεκινούν με E

Και εδώ, υπάρχουν πολύ λίγες, οικείες οινοπαραγωγικές περιοχές που ξεκινούν με το γράμμα Ε. Ακολουθούν μερικές λιγότερο γνωστές:

Echezeaux (βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Cote D’Or στην περιοχή της Βουργουνδίας της Γαλλίας, αυτό το χωριό και οι αμπελώνες του παράγουν μερικά από τα καλύτερα κρασιά Pinot Noir στον κόσμο)

Elgin (βρίσκεται στη Νότια Αφρική νοτιοανατολικά του Κέιπ Τάουν, η κοιλάδα Elgin έχει γίνει μια από τις πιο εξέχουσες αμπελουργικές περιοχές της χώρας τα τελευταία χρόνια, ειδικά όταν πρόκειται για λευκά κρασιά Sauvignon Blanc και Pinot.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Έλεγχος αποθέματος και καλύτερες λύσεις διαχείρισης

Taste and Hospitality

Παγκύπρια έρευνα ετοιμότητας της Εφοδιαστικής Αλυσίδας για COVID-19

Ο κόσμος των μανιταριών Matsutake – πιο πολύτιμο από το χρυσό

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!