Νέα Νεα της Αγορας

Πρωταράς: «Μπορώ να κάνω μια κράτηση; Να μιλήσω με τον μάστρο τζαι λαλώ σου»!

Η φιλοξενία εκτιμάται ανά πάσα στιγμή. Ο ιδιοκτήτης μιας ξενοδοχειακής μονάδας ειδικά τώρα στις δύσκολες στιγμές που η οικονομική κρίση και η ακρίβεια χτυπάει ξανά την τσέπη του Κύπριου, οφείλει και πρέπει να είναι προσεκτικός σε όλους τους καλεσμένους του και να βρίσκει χρόνο για τον καθένα από αυτούς.

Οι μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων και τα μεγάλα ξενοδοχεία γενικότερα διαθέτουν τηλεφωνικές γραμμές κράτησης σε τοπικό επίπεδο. Καλώντας απευθείας το ξενοδοχείο μπορείτε να εξασφαλίσετε περισσότερες πληροφορίες και ενδεχομένως να έχετε μια πιο σαφή εικόνα για το κατάλυμα που θα σας φιλοξενήσει.

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία  που είχαμε χθες με ένα από τα λίγα ξενοδοχεία που έχουν ανοίξει στον Πρωταρά ζητήσαμε από την υπάλληλο που βρισκόταν στην άλλη άκρη του ακουστικού να μας πει εάν υπάρχει διαθεσιμότητα για ένα τριήμερο την προσεχή εβδομάδα. Χωρίς να ζητήσει στοιχεία μας, τον αριθμό των ταξιδιωτών, αλλά και χωρίς να κρατήσει τους τύπους σηκώνοντας το ακουστικό και να προσφωνήσει το όνομα του ξενοδοχείου αλλά και το όνομα της, σχεδόν μας το έκλεισε στα «μούτρα».

Της ζήτησα αν όντως πήρα το σωστό αριθμό ξενοδοχείου γιατί η συμπεριφορά της ήταν απαράδεκτη μου επιβεβαίωσε ότι μιλούσα με την υποδοχή. Της έδωσα τις ημερομηνίες και όλα όσα ζητούσα ως υποψήφια πελάτης για να πάρω την απάντηση: «Να ρωτήσω, τον μάστρο τζαι εννά σε πιάσω την Δευτέρα».

Σε ένα Δήμο που έχει πληγεί τουριστικά, θα έπρεπε τέτοιους είδους «τουριστικές παιδείες» να απουσιάζουν.  Η γνώση και συμμόρφωση των γενικών κανόνων λειτουργίας του ξενοδοχείου, των διαδικασιών που ακολουθούνται ανά τμήμα αλλά και οι ηθικοί κανόνες λειτουργίας του προσωπικού του ξενοδοχείου επιβάλλονται ειδικά όταν η πρώτη επαφή με το κατάλυμά είναι μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Σημ. Δεν αναφερόμαστε δημόσια στο όνομα του ξενοδοχείου γιατί σκοπός μας δεν είναι να βρεθεί στο δρόμο μια κοπέλα που προφανώς έχει ανάγκη για δουλειά αλλά να αναδείξουμε πως εάν θέλουμε να έχουμε και τουρισμό εκ των έσων ας γίνει τουλάχιστον η σωστή εκπαίδευση. Πρόκειται για πεντάστερο κατάλυμα η φήμη του οποίου κάποτε ξεπερνούσε τα σύνορα της χώρας και το να βρεις δωμάτιο την εβδομάδα του Πάσχα ήταν σχεδόν αδύνατον.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τραβούν τα μαλλιά τους οι ιδιοκτήτες μικρών μπαρ – Το διάταγμα που τους “έκοψε τα φτερά”

Taste and Hospitality

Επ. Σιτηρών: «Πάει και αυτή» – Την χρεοκόπησαν και έφυγαν κύριοι

Taste and Hospitality

Επιζήμιο για τον Πρωταρά να μείνει χωρίς θαλάσσια σπορ το καλοκαίρι…

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!