Πρόσωπα Φιλοξενία

Nawaf Abdulla: Η Κύπρος βασικός κόμβος για την κρουαζιέρα

Την ώρα που οι αφίξεις κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι Λεμεσού καταγράφουν σημαντική αύξηση, που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2023, η διαχειρίστρια εταιρεία του τερματικού γενικού φορτίου και κρουαζιέρων στο λιμάνι Λεμεσού, DP World Limassol επαναβεβαιώνει την προσήλωση της στο στόχο να καταστεί η Κύπρος βασικός κόμβος για την κρουαζιέρα.

Τη διαβεβαίωση έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Nawaf Abdulla, κατά την παρουσία του στο 2ο Επιχειρηματικό και Επενδυτικό Συνέδριο Λεμεσού, όπου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, περιέγραψε τα πλεονεκτήματα και τις προοπτικές που παρουσιάζει η πόλη, ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά τους τομείς της ναυτιλίας και της κρουαζιέρας.

Ο κ. Abdulla ανέφερε ότι η Λεμεσός φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού και ως εκ τούτου αποτελεί το κέντρο των ναυτιλιακών επιχειρήσεων της Κύπρου, υπενθυμίζοντας πως αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα πλοίοδιαχείρισης στον κόσμο και το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

«Πρόκειται για ένα διεθνές επιχειρηματικό κέντρο με σύγχρονες υποδομές και εκτεταμένες λιμενικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου, σύγχρονου, τερματικού κρουαζιερόπλοιων και δύο μαρίνων. Είναι μια σύγχρονη και ανεπτυγμένη πόλη που διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές επικοινωνιών και μεταφορών, καθώς και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό», επισήμανε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol πρόσθεσε επίσης ότι «ιστορικά η Κύπρος αποτελούσε τον κεντρικό σταθμό κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, συνεπώς στόχος της διαχειρίστριας εταιρείας είναι η εκ νέου καθιέρωση του νησιού ως περιφερειακού κόμβου, αναπτύσσοντας τη χρήση του λιμανιού ως βάση και προωθώντας τη διαμετακόμιση».

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι η DP World Limassol αναμένει αφίξεις πέραν των 150 κρουαζιερόπλοιων για τη φετινή χρονιά, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2021, όταν καταγράφηκαν 90 αφίξεις.

Εκτιμάται δε πως η ανοδική τάση αναμένεται να συνεχιστεί και το 2023, με την εταιρεία να βλέπει τις προσπάθειές της για ενίσχυση των συνεργασιών με κορυφαίες διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας, να αποφέρουν καρπούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Αυτό είναι το MY CATERING (Φωτος)

Ελπίδα μας… η στήριξη της βαριάς βιομηχανίας της χώρας μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Η απίστευτη κουζίνα στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου (BINTEO)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!