Γεύσεις Συμβουλές από τους Ειδικούς Τάσεις

Καφές με μέλι, πρόσκαιρη τάση ή επανάσταση;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο καφές είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα παγκοσμίως. Με περισσότερα από 400 δισεκατομμύρια φλιτζάνια να καταναλώνονται κάθε χρόνο, πολλοί άνθρωποι τον προτιμούν σκέτο, κάποιοι άλλοι προσθέτουν ζάχαρη ή ένα γλυκαντικό, και σε άλλους αρέσει με γάλα.

Αλλά ξέρατε ότι υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν μέλι για να γλυκάνουν τον καφέ τους; 

Όχι μόνο η προσθήκη μελιού στον καφέ σας έχει περίεργη αλλά ωραία γεύση, αλλά έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία.

Το μέλι έχει μπει στη ζωή μας ήδη από 8.000 χρόνια πριν. Ωστόσο, το πρώτο άτομο που πρόσθεσε μέλι στον καφέ του παραμένει ακόμα άγνωστο. Πιθανότατα να προέρχεται από λάτρεις του καφέ που τους αρέσει να πειραματίζονται με πολλές και διαφορετικές γεύσεις. Πλέον, οι άνθρωποι προσθέτουν αλάτι, κανέλα, σοκολάτα ακόμη και άζωτο στον καφέ τους.

Ένας άλλος λόγος που η τοποθέτηση του μελιού στον καφέ δεν αποτελεί τεράστιο σοκ είναι ότι οι άνθρωποι βάζουν μέλι στο τσάι. Το μέλι είναι γνωστό ότι αποτελεί  πιο υγιεινή εναλλακτική λύση από τη ζάχαρη ή  άλλα τεχνητά γλυκαντικά. Έτσι, πολλοί άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν μέλι για να γλυκάνουν τον καφέ τους.

Είναι το μέλι καλό ή κακό;

Σίγουρα το να κάνει κανείς κάτι πιο γλυκό έρχεται με ένα κόστος. Όταν κάτι έχει γλυκύτερη γεύση, έχει περισσότερες θερμίδες. Με λίγα λόγια, η προσθήκη μελιού στον καφέ σας θα αυξήσει τον αριθμό των θερμίδων στο φλιτζάνι σας. Αλλά μην ανησυχείτε, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία.

Ζάχαρη ή μέλι είναι καλύτερο στον καφέ;

Το μέλι έχει περισσότερες θερμίδες από τη ζάχαρη. Αν ένας κύβος ζάχαρης έχει περίπου 12 θερμίδες τότε μια κουταλιά μέλι έχει κάπου 21. Μην κολλήσουμε όμως μόνο στο θέμα των θερμίδων γιατί το μέλι κάνει άλλα πράγματα που η ζάχαρη δεν μπορεί.

Ας δούμε μερικά πλεονεκτήματα του μελιού

Λόγω του γεγονότος ότι το μέλι περιέχει γύρη, μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τα συμπτώματα των εποχιακών αλλεργιών όπως ρινική καταρροή, πονόλαιμο ή πονοκεφάλους. Φανταστείτε ένα όμορφο ανοιξιάτικο πρωινό με λιγότερη συμφόρηση και ένα γλυκύτερο φλιτζάνι καφέ!

Ο καφές και το μέλι έχουν αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη μείωση του αριθμού των «άρρωστων» κυττάρων στο σώμα. Πάρα πολλά από αυτά τα άρρωστα κύτταρα μπορούν να οδηγήσουν σε αρνητικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο σώμα. Έτσι, προσθέτοντας λίγο μέλι αντί για ζάχαρη μπορεί να βοηθήσει πολύ.

Το μέλι είναι πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνη C. Φαίνεται ότι οι μέλισσες δεν φροντίζουν μόνο τον πλανήτη, αλλά και την υγεία μας.

Τώρα που έχετε λίγη παραπάνω εκτίμηση για το μέλι, ίσως να θέλετε να το δοκιμάσετε; Όλα ξεκινούν με την κατανόηση των διαφόρων ειδών μελιού. Γιατί μπορεί κάποιο μέλι να έχει πολύ καλή γεύση στο πρωινό σας τοστ, αλλά όχι τόσο υπέροχη στον πρωινό σας καφέ.

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσθέσετε μέλι στον καφέ σας, όλα εξαρτώνται από την προτίμησή σας

◉ Ωμό μέλι (μη παστεριωμένο)

◉ Κανονικό μέλι (παστεριωμένο)

Το ωμό μέλι προέρχεται απευθείας από την κυψέλη. Περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το κανονικό μέλι και είναι γενικά πιο υγιεινό. Εάν είστε το είδος του ατόμου που θέλει να αποφύγει τα επεξεργασμένα σάκχαρα και τα συντηρητικά, σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε ωμό μέλι. Απλά προσθέστε 1-2 κουταλάκια του γλυκού στο φλιτζάνι σας και είστε έτοιμοι. Εάν ο καφές σας είναι πολύ ζεστός, μπορεί να μειώσει τη θρεπτική αξία του μελιού, επομένως είναι καλύτερο να αφήσετε τον καφέ σας να κρυώσει λίγο πριν προσθέσετε το μέλι σας.

Δοκιμάστε τον καφέ σας επίσης με μέλι και γάλα ή με γάλα αμυγδάλου για μια καλύτερη εμπειρία.

Πηγή: Food & Beverage Blog

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Καρπούζι στη Σχάρα – Μία απροσδόκητα εύκολη και νόστιμη συνταγή

Taste and Hospitality

Η Columbia ετοιμάζεται να υποδεχθεί το ολοκαίνουργιο beach venue της!

Taste and Hospitality

Τρία υπέροχα πούρα που συνδυάζονται τέλεια με ιρλανδικό ουίσκι

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!