Νέα Νεα της Αγορας

Πολίτες πλήρωσαν τον «κούκο αηδόνι», ελέω του Δεκαπενταύγουστου

Εξωφρενικές τιμές σε διάφορα εστιατόρια, ορεινά και παραθαλάσσια καταλύματα, καταγγέλλουν καταναλωτές οι οποίοι κλήθηκαν να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει μιλώντας στη Cyprus Times ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης, το φαινόμενο της αισχροκέρδειας τις μέρες των γιορτών και των διακοπών είναι πιο έντονο, με τον σύνδεσμο να γίνεται δέκτης αρκετών καταγγελιών.

«Ελέω του Δεκαπενταύγουστου οι Κύπριοι επισκέφθηκαν διάφορα εστιατόρια είτε παραθαλάσσια, είτε στα ορεινά και αρκετοί από αυτούς είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια και τις εξωφρενικές τιμές που ζητάνε σε κάποιες περιπτώσεις οι επιχειρηματίες» είπε.

Ενδεικτικά όπως παραθέτει ο κ.Δρουσιώτης υπήρξαν καταγγελίες από καταναλωτές που κλήθηκαν να πληρώσουν ένα κομμάτι γλυκό 15 ευρώ και ένα σάντουιτς 7,5 ευρώ.

«Καλούμε τους καταναλωτές να προσέχουν ιδιαίτερα τους τιμοκαταλόγους προτού προχωρήσουν στην παραγγελία τους. Οφείλουν οι επιχειρήσεις να έχουν αναρτημένους τιμοκαταλόγους σε σημείο που να μπορεί ο πελάτης να επιλέξει. Αν δε φέρει τιμοκατάλογο μία επιχείρηση, θα πρέπει να τον ζητήσουμε, καθώς μετά ίσως να κληθούμε να πληρώσουμε ένα μεγάλο ποσό» είπε.

Όπως τονίζει ο κ.Δρουσιώτης η ακρίβεια καλπάζει εδώ και μήνες λόγω της μεγάλης αύξησης στις τιμές των πρώτων υλών και των καυσίμων. «Είναι απαράδεκτο την ώρα που τα νοικοκυριά δεινοπαθούν να εκμεταλλεύονται κάποιοι τις διακοπές, ή κάποιες ημέρες που παραδοσιακά γεμίζουν τα εστιατόρια και να αισχροκερδούν σε βάρος των πολιτών» σημείωσε.

Τέλος, κάλεσε τους καταναλωτές να ενημερώνουν τον σύνδεσμο για περιστατικά αισχροκέρδειας.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Δίκτυο εννέα πάρκων συνολικής δαπάνης σχεδόν 900.000 ευρώ στην Πάφο

Taste and Hospitality

Πήραμε εύσημα από την Επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ

Ο συγκλονιστικός μονόλογος της Πόπης Αβραάμ έξω από το Υπ.Παιδείας και Πολιτισμού

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!