Παρουσίαση Φιλοξενία

Τεχνητοί ύφαλοι και ο καταδυτικός τουρισμός στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πλαίσιο των συνεχών του προσπαθειών για ενημέρωση του κοινού για θέματα που αφορούν στο θαλάσσιο περιβάλλον και στην προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας, το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), έχει προχωρήσει στην παραγωγή τηλεοπτικού σποτ στο οποίο παρατίθενται χρήσιμες πληροφορίες για τις θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές με τεχνητούς υφάλους που υπάρχουν στη χώρα μας. 

Στην Κύπρο έχουν συσταθεί θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές με Τεχνητούς Υφάλους (ΤΥ) σε περιοχές των Επαρχιών Αμμοχώστου, Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου. Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία καταφυγίων ψαριών και η αύξηση των αλιευτικών αποθεμάτων. 

Οι διαφορετικοί τύποι τεχνητών υφάλων που ποντίστηκαν στις περιοχές αυτές δημιουργούν υποθαλάσσια ανάγλυφα που με το χρόνο αφομοιώνονται  από το περιβάλλον. Αυτά μεταμορφώνονται σταδιακά σε αποικίες που φιλοξενούν εκατοντάδες οργανισμούς αναζωογονώντας την υδρόβια πανίδα και χλωρίδα και αυξάνοντας τον  πλούτο των περιοχών. 

Επιμέρους στόχοι με τη δημιουργία  των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών με  τεχνητούς ύφαλους είναι η διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας, η περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία της θαλάσσιας ζωής και η προσέλκυση καταδυτικού τουρισμού. 

Δείτε το σποτ για τους τεχνητούς υφάλους

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

O Ακάμας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Euronews με drone (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Στον καταρράκτη του Φοινιού…στο μέσο ενός άγριου παρθένου τοπίου

Elysia Breeze: Εντυπωσιακά πιάτα σε όψη αλλά και σε γεύση!

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!