Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Aπό τις 16 Ιανουαρίου 2023 η Βενετία θα κόβει εισιτήρια στους επισκέπτες της

Στη Βενετία αποφάσισαν να χρεώνουν με είσοδο όποιον θέλει να βρεθεί στη διάσημη ιταλική πόλη και να κάνει βόλτες στους ιστορικούς δρόμους της. Το νέο μέτρο θα ισχύει από τις 16 Ιανουαρίου 2023 και θα κάνει τη Βενετία την πρώτη πόλη στον κόσμο που θα κόβει εισιτήρια στους επισκέπτες της.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές περίπου το 80% των τουριστών της Βενετίας, επισκέπτονται την πόλη μόλις για μία ημέρα ή μερικές ώρες. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της high season ο αριθμός τους ξεπερνάει ακόμη κι αυτόν των ντόπιων. Το 2019, ένα χρόνο πριν την πανδημία του κορονοΐού, έφτασαν στη Βενετία τουλάχιστον 19 εκατομμύρια τουρίστες της μιας ημέρας.

Ωστόσο, δεν άφησαν σχεδόν καθόλου χρήματα στην πόλη, σε αντίθεση με αυτούς που έμειναν στα ξενοδοχεία της για έστω ένα βράδυ. Έτσι, προκειμένου να ελέγχουν τον αριθμό των επισκεπτών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ένα μέτρο που συζητιόταν εδώ και χρόνια στη Βενετία. Βέβαια θα υπάρχουν και εξαιρέσεις. Το εισιτήριο θα ισχύει μόνο για όσους αποφασίσουν να περάσουν για μια βόλτα και μερικές φωτογραφίεςκαι όχι όσους επιλέξουν να μείνουν μέσα στην ιστορική πόλη. Το κόστος που θα πρέπει να πληρώσει κάποιος θα είναι από 3 έως 10 ευρώ ανάλογα την εποχή, αλλά και τον αριθμό των ανθρώπων στην πόλη.

Όσοι τώρα αποφασίσουν να μην πληρώσουν και να μπουν έτσι, τότε θα κινδυνεύουν με πρόστιμο που θα φτάνει τα 300 ευρώ.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Κύπρος: Απειλούν με lockdown διαμαρτυρίας τα κέντρα αναψυχής

Taste and Hospitality

Κλειστό παραμένει το γνωστό ξενοδοχείο Landmark – πρώην Hilton

Taste and Hospitality

Η αντίδραση των Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής – Ο Φ.Λεβέντης μεταφέρει

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!