Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

Το πιο ακριβό κρασί που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία – Ρεκόρ ενός εκ. δολαρίων!

Ένα μπουκάλι έξι λίτρων The Setting Wines 2019 Glass Slipper Vineyard Cabernet Sauvignon έγινε το πιο ακριβό κρασί που πουλήθηκε ποτέ, με ένα τεράστιο ποσό 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε δημοπρασία.

Ένας άντρας με όνομα Don Steiner αγόρασε το μπουκάλι Cabernet Sauvignon σε μια φιλανθρωπική δημοπρασία στη Νέα Ορλεάνη στις 6 Νοεμβρίου. Δεν έχουν αποκαλυφθεί άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τον πλειοδότη της φιάλης.

Ο Jesse Katz, οινοποιός του Healdsburg, είναι υπεύθυνος για το περιεχόμενο του μπουκαλιού. Ο Katz ίδρυσε το The Setting Wines το 2014 με δύο φίλους, τον Jeff Cova και τον Noah McMahon. Τώρα σε ηλικία 36 ετών, ο Katz παράγει επίσης κρασιά για το Montage Healdsburg. Είναι επίσης ο ιδρυτής των ετικετών κρασιών Aperture Cellars και Devil Proof και έχτισε πρόσφατα το Aperture Estate, σύμφωνα με το περιοδικό Sonoma όπου αναφέρθηκε για πρώτη φορά αυτή η ιστορία.

Τα σταφύλια για το κρασί προέρχονταν από την περιοχή Coombsville της Napa, όπου βρίσκεται το Glass Slipper Vineyard. Ενώ η μοναδική εμφιάλωση των έξι λίτρων του Cabernet Sauvignon πουλήθηκε για 1 εκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ, ένα μπουκάλι 750 ml θα κοστίσει πιο ταπεινά: 185 δολάρια. Ωστόσο, μόνο 900 μπουκάλια του vintage του 2019 έχουν παραχθεί, κάτι που υποδηλώνει ότι μπορεί να είναι δύσκολο να το βρείτε.

Η δημοπρασία στην οποία πραγματοποιήθηκε η πώληση του μπουκαλιού έγινε για να συγκεντρωθούν χρήματα για το ίδρυμα του διάσημου σεφ Emeril Lagasse. Πάνω από 3,75 εκατομμύρια δολάρια συγκεντρώθηκαν στη δημοπρασία της Νέας Ορλεάνης, υποστηρίζοντας τη φιλανθρωπική οργάνωση στη δέσμευσή της να δημιουργήσει ευκαιρίες για καθοδήγηση νέων στη μαγειρική, τη διατροφή και την καλλιτεχνική εκπαίδευση.

«Είναι μεγάλη τιμή να έχω κάνει το παγκόσμιο ρεκόρ για το πιο ακριβό μόνο μπουκάλι κρασιού που έχει πουληθεί ποτέ και να συγκεντρώσω 1 εκατομμύριο δολάρια για έναν σκοπό που είναι τόσο κοντά στην καρδιά μου», είπε ο Κατς σε γραπτή δήλωση, σύμφωνα με το περιοδικό Sonoma. «Το να γνωρίζουμε πόσες ζωές παιδιών θα αλλάξουν προς το καλύτερο από αυτό το μόνο μπουκάλι είναι μια χαρούμενη υπενθύμιση του γιατί ιδρύσαμε το The Setting Wines. Ακόμα τσιμπάω τον εαυτό μου».

Μιλώντας για κρασιά που σημειώνουν ρεκόρ, ένα μπουκάλι Bordeaux παλαιωμένο στο διάστημα – ένα Château Pétrus 2000 – προσφέρθηκε για άμεση πώληση μέσω του Christie’s τον Μάιο. Το κρασί, το οποίο πέρασε 14 μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), αναμενόταν να φτάσει το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Αφού το Château Pétrus επέστρεψε στη Γη για να πουληθεί, η είδηση έκανε το γύρο του CNN, των New York Times και του NPR. Αλλά μετά δεν μπορέσαμε να μάθουμε αν το μπουκάλι πουλήθηκε ποτέ. Και έτσι, προς το παρόν, ο Don Steiner παραμένει ο περήφανος ιδιοκτήτης του πιο ακριβού κρασιού που έχει δημοπρατηθεί σε αυτόν τον πλανήτη.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Nut Nuts Etc: Ο «ναός» της παράδοσης στο κέντρο της πρωτεύουσας

Κουμμανδαρία «Αλάσια»: Παλαιωμένη και αυθεντική, με νέα εμφάνιση

Taste and Hospitality

Η Pernod Ricard γίνεται αποκλειστικός ιδιοκτήτης του Monkey 47 Gin

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!