Άποψη Νεα της Αγορας

Wi-Fi onboard στα 33.000 -και βάλε- πόδια…Αξίζει;

To Wi-Fi onboard  υπάρχει ως παροχή -από τις αρχές Φεβρουαρίου του 2022– σε επιλεγμένα αεροσκάφη του στόλου της Aegean Airlines. Σε πρόσφατο ταξίδι μου από Λονδίνο προς Αθήνα το δοκίμασα και σου μεταφέρω τη γνώμη μου.

Η αλήθεια είναι πως όλοι θα θέλαμε να έχουμε πρόσβαση στον έξω κόσμο κατά τη διάρκεια μιας πτήσης μας. Κάτι το χαζολόγημα στα social media που βοηθά στο να περάσει η ώρα, κάτι η δυνατότητα του να απαντήσεις σε mails δουλειάς (αυτά τα mails που τα βλέπεις με την άκρη του ματιού σου λίγο πριν γυρίσεις το κινητό σου σε flight mode) και το internet κατά τη διάρκεια της πτήσης αποτελεί μία πολύ χρήσιμη παροχή. Και μπορεί κάτι τέτοιο να μην είναι ιδιαίτερα απαραίτητο σε πτήσεις εσωτερικού ή κοντινές πτήσεις εξωτερικού, αλλά υπάρχουν σίγουρα αρκετά δρομολόγια (πχ Λονδίνο, Παρίσι, Βρυξέλλες, Βαρκελώνη) που το Wi-Fi onboard μπορεί να σε κάνει να μην καταλάβεις το πότε έφτασες στον προορισμό σου!

Χρήση & Εμπειρία

Σε πρόσφατο ταξίδι, είχα την τύχη να ταξιδέψω με ένα από τα A321 neo της Aegean, εξοπλισμένο με Wi-Fi onboard. Φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία να το δοκιμάσω. Από τα τρία πακέτα που παρέχει η Aegean (Free 10′, Text & Surf, Stream) επέλεξα αρχικά το 1ο (προκειμένου να δοκιμάσω την υπηρεσία) και -εν τέλει- κατέληξα να χρησιμοποιήσω το 3ο.

Wi-Fi onboard

Το αποτέλεσμα ήταν συνολικά εντυπωσιακό και πάρα πολύ κοντά σε αυτό που η εταιρεία υπόσχεται (ταχύτητα έως 15Mbps). Η χρήση social media ή το φόρτωμα email attachments ήταν εξαιρετικά γρήγορη υπόθεση. Ουδέποτε αντιλήφθηκα πως ήμουν σε αεροπλάνο και όχι μέσω κινητού ή από το internet στο σπίτι μου. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό όμως ήταν όταν αποφάσισα να δοκιμάσω την υπηρεσία, καταναλώνοντας Youtube και Netflix περιεχόμενο!

Το lag ήταν απειροελάχιστο, και έτσι η θέαση και η εμπειρία ήταν σαν αυτή του σπιτιού ή του κινητού μου! Να σου πω πως η πρόσβαση στον έξω κόσμο παρέχεται σε συνεργασία με την Deutsche Telekom. Οι όποιες στιγμιαίες μικρο-διακοπές ή μικρο-καθυστερήσεις -στο μυαλό μου- φαντάζουν μάλλον δικαιολογημένες, αν αναλογιστείς πως μιλάμε για internet στα 33.000 -και βάλε- πόδια. Σίγουρα πάντως δεν επηρέασαν τη συνολική εμπειρία!

Κόστη

Πάμε και στα κόστη. Η υπηρεσία Text & Surf (ταχύτητα έως 1.5 Mbps)  κοστίζει 4€ (δωρεάν για Miles+Bonus Gold μέλη) ενώ η Stream (ταχύτητα έως 15Mbps) κοστίζει 9€ (δωρεάν για business class επιβάτες). Κατά την προσωπική μου ταπεινή άποψη, η όλη εμπειρία δικαιολογεί απόλυτα τις χρεώσεις που προανέφερα. Ειδικά μάλιστα αν μιλάμε για διάρκεια ταξιδιού γύρω στις 3 ώρες.

Συμπέρασμα

Αν με ρωτήσεις αν θα ξανάπαιρνα και αν θα ξαναχρησιμοποιούσα το Wi-Fi onboard; Η απάντηση είναι ΝΑΙ!

Αναλυτικές πληροφορίες για την υπηρεσία θα βρεις εδώ.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Χριστίνα Ωνάση: Το τέλος της ήταν σαν την ζωή της – Ένα ολόκληρο μυστήριο

Taste and Hospitality

Κυπριακά Χριστούγεννα ’21 – Αρχίζουν τα «κάλαντα» με μέτρα…και ένα χάπι

Taste and Hospitality

Τα πιο παράξενα πράγματα που έχουν ξεβραστεί από τους ωκεανούς (ΦΩΤΟΣ/ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!