Διοίκηση Πρόσωπα

Σάββας Γιαννουδίου: Το όραμα και η δυναμική του «The steak house»

Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Σάββας Γιαννουδίου, ανήκει δικαίως ως ένας από τους πιο καταξιωμένους επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης. Με πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων και μάρκετινγκ. Πανεπιστήμιο Κύπρου  και Master in Business στο Cardiff University κατάφερε να ενταχθεί στην καταγοητευτική και συνάμα  μυστηριώδης, καρδιά της γαστρονομίας. Το ήθος, η δυναμική προσωπικότητα του αλλά κυρίως η οικογενειακή ιστορία που «κουβαλάει» του έδωσαν ακόμη περισσότερα εφόδια να υπηρετεί με σεβασμό πάνω από όλα τον πελάτη. «Hobos Steak House» και «The steak house» δύο χώροι που τιμήθηκαν επάξια από τον κόσμο. Οι διακρίσεις που πήρε το «The steak house» έκαναν την χώρα μας περήφανη. Όπως ο ίδιος θα μας πει σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του: «Το 2019 έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τα 50 καλύτερα Steak House της Ευρώπης  του έγκυρου ταξιδιωτικού οδηγού Bıg Seven Travel Guıde…».

Η εστίαση, λένε, χρίζει κυρίως επιχειρηματικής εξυπνάδας και συνεχής ενημέρωσης αυτό κάνει ο κ. Γιαννουδίου και ξεδιπλώνει ανάμεσα σε άλλα τις σκέψεις και το όραμα του

Σε ποια ηλικία αντιληφθήκατε ότι ο χώρος της εστίασης θα ήταν αυτός που θα σας κέρδιζε και θα χτίζατε μια λαμπρή καριέρα;

Σε αρκετά νεαρή ηλικία αντιλήφθηκα ότι το μέλλον μου επιχειρηματικά ανήκε στο χώρο της εστίασης. Αυτό έγινε στην ηλικία των 17 χρονών αφού ήδη εργαζόμουν για κάποια χρόνια στην οικογενειακή μας επιχείρησή το «Hobos Steak House» στη Λάρνακα, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1986 και από τότε έχει αλλάξει και βελτιωθεί αρκετά. Μετά το τέλος των σπουδών μου το 2005 ανέλαβα την επιχείρηση  και ο χώρος ανακαινίστηκε εξολοκλήρου και προχωρήσαμε με αλλαγή του concept του εστιατορίου. Από τότε έχουν γίνει άλλες πέντε ανανεώσεις στο χώρο.

Θεωρείτε ότι ο χώρος της εστίασης είναι δυσκολότερος σε σχέση με άλλα επαγγέλματα σ’ ότι αφορά την διαχείριση;

Γενικός κάθε επάγγελμα έχει τις δυσκολίες του και έτσι και ο χώρος της εστίασής. Στο fine dining  που είναι το επίπεδο των δικών μας εστιατορίων είναι σίγουρα πιο δύσκολη η διαχείριση. Ο πελάτης έχει υψηλές απαιτήσεις, οι πρώτες ύλες πρέπει να είναι άριστης ποιότητάς και το εργατικό δυναμικό εξειδικευμένο και υψηλού επιπέδου. Το πιο δύσκολο θεωρώ πως τα τελευταία χρόνια είναι η εξευρέσεις προσωπικού καθώς έχουν αποχωρίσει αρκετοί κοινοτικοί εργαζόμενοι από τη Κύπρο και οι ντόπιοι εργοδοτούμενοι στο κλάδο δεν είναι αρκετοί για να καλύψουν τις υφιστάμενες ανάγκες. Στο θέμα των πρώτων υλών έχουμε εδώ και αρκετά χρόνια ξεκινήσει να εισάγουμε αποκλειστικά όλα τα στέικ  με τις δικές προδιάγραφες διασφαλίζοντας έτσι τη ποιότητα.

Η πιο μεγάλη δυσκολία στο χώρο της εστίασής είναι ότι είναι μια άμεση υπηρεσία και η ζήτηση είναι σχεδόν κάθε μέρα απρόβλεπτη. Ο πελάτης έρχεται στο εστιατόριο και πρέπει να εξυπηρετηθεί την ίδια στιγμή σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Πώς και πότε πήρατε την απόφαση για την δημιουργία του «The steak house»;

Το «The Steak House» άνοιξε τις πόρτες του στις 23 Μαρτίου το 2016. Η απόφαση μας να επεκταθούμε στην αγορά της Λεμεσού βασίστηκε σε διάφορους λόγους. Στη Λεμεσό έχουν πραγματοποιηθεί δύο πολύ μεγάλα έργα στην ίδια περιοχή τα οποία έχουν άμεση επαφή με τη θάλασσα: H Μαρίνα Λεμεσού και το παλιό λιμάνι Λεμεσού όπου εκεί όπως γνωρίζετε βρίσκετε και το εστιατόριο μας. Η τοποθεσία του εστιατορίου είναι μοναδική γεγονός που συνέβαλε πολύ στο να δημιουργήσουμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα.

Επίσης, στη Λεμεσό υπάρχουν και πάρα πολλοί ξένοι μόνιμοι κάτοικοι, καθώς και πολλές ξένες εταιρείες που δίνουν μια άλλη δυναμική στην αγορά με απαίτηση να υπάρχουν καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες. Η παρουσία των ξένων στην αγορά της Λεμεσού κατέστησε εφικτό το να δημιουργήσουμε ένα εστιατόριο αυτού του επιπέδου στην Κύπρο.

Το υψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού ήταν και ένας από τους λόγους που αποφασίσαμε να επεκταθούμε στην αγορά της Λεμεσού, καθώς αν είσαι επιτυχημένος στην πιο ανταγωνιστική και ποιοτική αγορά της Κύπρου μπορείς πιο εύκολα να  διεισδύσεις και στις υπόλοιπες αγορές του νησιού.

Περιμένατε στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του ότι θα έμπαινε στην λίστα ως ένα από τα καλύτερα steak house της Ευρώπης;

Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας. Πάντα είχα στο μυαλό μου ότι είχαμε δημιουργήσει ένα steak house υψηλών προδιαγραφών σε μια φανταστική τοποθεσία αλλά δεν περίμενα αυτές τις διεθνείς διακρίσεις.   Η πρώτη διάκριση για το The Steak House ήρθε στο δεύτερο χρόνο λειτουργίας του το 2017. Το «Τhe Steak House», έχει κερδίσει την πρώτη θέση στην  κατηγορία «luxury steak house, winner of eastern Europe for 2017»,  των γνωστών βραβείων διεθνούς εμβέλειας « World Luxury Restaurant Awards» και έχει αναδειχθεί σε ένα από τα καλύτερα Steak House ανά τον κόσμο, ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα εστιατόρια που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Το 2019 έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τα 50 καλύτερα Steak House της Ευρώπης  του έγκυρου ταξιδιωτικού οδηγού Bıg Seven Travel Guıde τιμώντας για ακόμη μια φορά τη χώρα μας!

Σίγουρα οι διακρίσεις αυτές είναι μια μεγάλη επιτυχία όχι μόνο για εμάς σαν ομάδα αλλά και για την Κύπρο. Το γεγονός ότι ένα εστιατόριο από την Κύπρο κατάφερε να συναγωνιστεί και να κερδίσει σε διεθνή διαγωνισμό Steak Houses που βρίσκονται σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με εκατομμύρια κόσμο και υψηλότερο βιοτικό επίπεδο είναι κάτι εντυπωσιακό το οποίο μας κάνει πολύ περήφανους.

Το «The Steak House» είναι ένα εστιατόριο το οποίο θα μπορούσε να  είναι πετυχημένο σε πολλές άλλες πόλεις ανά το παγκόσμιο και εύκολα θα μπορούσε να συγκριθεί με Steak Houses στο Λονδίνο, στο Ντουμπάι , στο Άμστερνταμ κ.τ.λ.

Θα θέλαμε να μας συστήσετε της ομάδα σας

Η διοικητική ομάδα του The Steak House αποτελείτε από εμένα που είμαι ιδρυτής διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης.  Ο διευθυντής του εστιατορίου είναι ο κύριος Terry Loizidis με πολύχρονη πύρα στο χώρο της εστίασης και είναι μαζί μας από τη πρώτη μέρα λειτουργίας του εστιατορίου.  Chef είναι ο κύριος Ιvan Petkov που είναι μέλος την ομάδας μας από το 2015. Τότε είχε ξεκινήσει σαν βοηθός κουζίνας στο Hobos Steak House και με σκληρή δουλειά μέσα στα χρόνια προάχθηκε σε Chef και έχει αναλάβει τη κουζίνα του The Steak House to 2019.

Προσωπικά ποιο πιάτο λατρεύετε;

Πιάτα έχω πολλά τα οποία θεωρώ τα αγαπημένα μου από διάφορες κατηγορίες, το κάθε ένα για το δικό του λόγο. Από τα στέικ το αγαπημένο μου είναι το USA Rıb Eye steak ψημένο μέτρια προς ωμό.

 Στο πλαίσιο που «επιτρέπετε» μπορείτε να δώσετε μερικά από τα μυστικά σας για την σωστή διαχείριση ενός steak house;

Πιστεύω ότι σε κάθε πετυχημένη επιχείρησή το πιο σημαντικό μυστικό επιτυχίας είναι το ανθρώπινο δυναμικό, η σωστή επιλογή και εκπαίδευση του. Να πιστεύουν στο όραμα της επιχείρησης και να νιώθουν ότι η συνεισφορά τους στην επιτυχία της επιχείρησης εκτιμάτε. Αυτά τα άτομα είναι το πρόσωπο της επιχείρησης μας σε καθημερινή βάση.

Η σωστή επιλογή της ποιότητας των στέικ είναι επίσης πολύ σημαντική καθώς τα σκαμπανεβάσματα στη ποιότητας  μπορούν να αποβούν μοιραία για ένα  steak house. 

Τα ηλεκτρονικά συστήματα παραγγελίας και διαχείρισης αποθεμάτων είναι πολύ σημαντικά τόσο στη μείωση των λαθών κατά την εξυπηρέτηση των πελατών όσο και στη  σωστή διαχείριση τους κόστους. Η πρώτη ύλη είναι πολύ ακριβή και οι απώλειες κοστίζουν ακριβά αν δεν διαχειριστεί σωστά. 

Related posts

Σάββας Περδίος: Μπορούμε να αναδειχθούμε ως χειμερινός προορισμός

Taste and Hospitality

Σιγκαπούρη: Πωλητές φαγητού του δρόμου αναγνωρίζονται από την Unesco

Taste and Hospitality

Νέος CEO στην TUI από την 1η Οκτωβρίου ο Sebastian Ebel

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!