Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Η «επιδημία» που χτυπάει τις επιχειρήσεις του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου

Στρατηγικές συνεργασίες με ανθρώπους με ικανότητες και δεξιότητες είναι οι μόνοι τρόποι για να είναι μια επιχείρηση βιώσιμη. Μια αρχική ιδέα μπορεί να φαντάζει εξαιρετική αλλά στην πορεία όλα δείχνουν ο «δρόμος» για την υλοποίηση της να είναι μακρύς, δύσκολος και εν κατακλείδι μονόδρομος. Ποιος ο ορισμός μιας επιτυχημένης επιχείρησης; Ποιες είναι οι πρακτικές που ρυθμίζουν τις καινοτόμες ιδέες στο επισιτιστικό τομέα;  Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θέτουν οι μαγαζάτορες εκ των υστέρων όταν βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να κλείνουν ή να αλλάζουν χέρια.

Tα πιο πάνω πιστοποιούν οι αριθμοί που εξασφάλισε το Taste and Hospitality, με την πολύτιμη συνεργασία του Λειτουργού ∆ιασφάλισης Ποιότητας Α’ Σάββα Χατζηκύρου και την ομάδα του Υφυπουργείου Τουρισμού. Δείτε προσεκτικά (στον πίνακα) τις νέες κατατάξεις των υποστατικών και πόσες είναι οι ανακλήσεις. Όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση από τους επικεφαλής των εταιρειών, για την επίτευξη των επιχειρηματικών τους πλάνων.

Πόσα υποστατικά στο χώρο της εστίασης «αλλάζουν χέρια» τον χρόνο;

Περίπου 400 υποστατικά.

Ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι που μια επιχείρηση δεν μπορεί να είναι βιώσιμη;

Οι λόγοι είναι πολλοί και διαφέρουν από περίπτωση σε περίπτωση, αγαπητή Νικολέτα. Εντούτοις, μελέτες και η εμπειρία έχουν δείξει ότι κάποιοι βασικοί παράγοντες συναντώνται αρκετά συχνά ιδιαίτερα σε καινούργια κέντρα όπου παρουσιάζονται τα πρώτα χρόνια λειτουργίας τους τα υψηλότερα ποσοστά αποτυχίας.

  • Έλλειψη γνώσεων και δεξιοτήτων για την διαχείριση μιας επιχείρησης και ιδιαίτερες προκλήσεις που παρουσιάζει ο επισιτιστικός κλάδος.
  • Μη έγκαιρος προγραμματισμός για όλες τις πτυχές λειτουργίας του κέντρου.
  • Μη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας
  • Κακή επιλογή τοποθεσίας και χώρου
  • Μη σαφής καθορισμός ως προς την φιλοσοφία της επιχείρησης (που στοχεύει ποια η κύρια πελατεία, ποιο το μοναδικό σημείο πώλησης κλπ.)
  • Μη ετοιμασία ρεαλιστικού και λεπτομερούς επιχειρησιακού πλάνου
  • Κακός οικονομικός προγραμματισμός και έλεγχος
  • Προβληματική ή μη σταθερή ποιότητα και εξυπηρέτηση
  • Κακή επιλογή, εκπαίδευση και διεύθυνση προσωπικού
  • Αδυναμία προσαρμογής

Εκτός των πιο πάνω με την πληροφόρηση που έχει σήμερα στη διάθεση του ο πελάτης τον έντονο ανταγωνισμό και το συνεχώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και επιχειρησιακό περιβάλλον του τουριστικού τομέα η λειτουργία ενός κέντρου απαιτεί την συνεχή εγρήγορση και ανάπτυξη από πλευράς της επιχείρησης ώστε να ανταποκρίνεται στις διαρκώς αυξημένες προσδοκίες των πελατών. 

Related posts

Οι ξενοδόχοι με τα «ηρεμιστικά» και η κυπριακή version «TripAdvisor» καλοκαίρι 2021

Το techno πάρτι σε μοναστήρι στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο – (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Tαξίδεψε στα Χανιά έτοιμος για… χημικό πόλεμο! (ΦΩΤΟΣ)

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!