Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

«Το κάψαμε» εντελώς: Πλήγμα για την μπύρα Corona, λόγω CORONAvirus

Το χειρότερο τετράμηνο σε πωλήσεις εδώ και 10 χρόνια κατέγραψε η εταιρεία που έχει την Corona, την πιο γνωστή μεξικανική μπίρα παγκοσμίως.

Η μπίρα που, για… κακή της τύχη, έχει το ίδιο όνομα με το πρώτο συνθετικό του κορονοϊού (coronavirus στα αγγλικά) είδε τα κέρδη της να μειώνονται κατά 170 εκατ. δολάρια, μόνο στην Κίνα, από τότε που εξαπλώθηκε η νέα ασθένεια.

Πολλές φορές, ο πανικός πυροδοτεί αδικαιολόγητες ενέργειες. Μία εξ αυτών είναι σίγουρα το να αναζητήσουμε στο διαδίκτυο αν η μπύρα Corona μπορεί να μας σκοτώσει. Φαίνεται αστείο, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που «γκούγκλαραν» αστείες – για εμάς –  ερωτήσεις στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Google, σχεδόν το 60% των ανθρώπων πραγματοποιούν τις σχετικές αναζητήσεις με τις λέξεις «beer virus», ενώ το 43% έψαξαν για τις λέξεις κλειδιά «corona beer virus», σύμφωνα με το forbes.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Independent, η πτώση σημειώθηκε την εποχή που παραδοσιακά αυξάνεται πολύ η κατανάλωση μπίρας, λόγω της κινεζικής πρωτοχρονιάς – τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για την αμερικανική εταιρεία-κολοσσό στον χώρο της ζυθοποιίας, Anheuser-Busch, στην οποία ανήκουν επίσης μερικές από τις δημοφιλέστερες μπίρες διεθνώς, όπως οι Budweiser, Stella Artois και Beck’s.

Η εταιρεία πιστεύει ότι η πτώση των κερδών οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι και λιγότεροι άνθρωποι τολμούν να βγουν έξω στην Κίνα ως μέτρο πρόληψης για τον κοροναϊό. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί πολλά μπαρ και εστιατόρια στο κλείσιμο.  Ο CEO της εταιρείας, Carlos Brito, σε δηλώσεις του στο CNBC είπε πώς «η επιχείρησή μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εστίαση, τη νυχτερινή ζωή και την παρέα με φίλους και προετοιμαζόμαστε για την επιστροφή στην κανονικότητα» ενώ πρόσθεσε ότι «η απόδοσή μας το 2019 ήταν κάτω από τις προβλέψεις και δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα».  

Με πληροφορίες από Ιndependent/lifo.gr/Forbes/huffingtonpost

Related posts

Πλαστικές σακούλες: Αποσύρονται δια παντός με νομοσχέδιο από την Κύπρο

Taste and Hospitality

Αργεί η έξοδος από το lockdown για τα Mall Κύπρου

Μιχάλης Κουντουριώτης: H «σιωπηλή» επιδημία…ινσουλινοαντίσταση

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!