Διατροφη Νεα της Αγορας

«Superfood»: Έρευνα αποκαλύπτει σε ποια συστατικά στέφονται οι καταναλωτές

Νέα έρευνα από την εταιρεία Τροφίμων Chicory έχει δείξει σε ποια συστατικά στρέφονται οι Αμερικανοί καταναλωτές για την υγεία τους , εν μέσω του σημερινού κλίματος φόβου και αβεβαιότητας σχετικά με το COVID-19.

Συνολικά, η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη παρατήρησε μια ανησυχία για τα αποκαλούμενα συστατικά superfood που υποστηρίζουν συγκεκριμένα οφέλη για την υγεία.

Η έρευνα της Chicory συνέκρινε τις απόψεις των συνταγών, σε σχέση με τα συστατικά των superfood που παρουσίαζαν, από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2020 σε εκείνα κατά την ίδια περίοδο πέρυσι.

Μεταξύ των συστατικών που προσελκύουν αυξημένη προσοχή από τους καταναλωτές είναι τα πορτοκάλια, τα αβοκάντο, η σκόνη τζίντζερ και το μέλι.

Δεδομένου ότι πολλοί Αμερικανοί καταναλωτές συμμορφώνονται με τις συμβουλές για να παραμείνουν στο σπίτι και να αντιμετωπίσουν την αβεβαιότητα σχετικά με το τι έχουν οι επόμενοι μήνες, η Chicory υποδεικνύει ότι στέφονται στο Διαδίκτυο για να αναζητήσουν, εναλλακτικούς τρόπους για να ενισχύσουν τη υγεία τους.

Ο χυμός λεμονιού ήταν το πιο δημοφιλές συστατικό, το οποίο περιλάμβανε πάνω από 52 εκατομμύρια προβολές συνταγών, ενώ κάποιες από τις μεγαλύτερες αυξήσεις στη δημοτικότητα παρατηρήθηκαν στο καυτερό κόκκινο πιπέρι, το οποίο αυξήθηκε από 9.018.596 σε 16.499.539 και στο ξύδι μηλίτης, με αύξηση από 4.987.262 σε 11.636.389.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ο COO της Chicory και συνιδρυτής Joey Petracca, δήλωσε: “Συνήθως βλέπουμε αύξηση των συστατικών superfood κατά τη διάρκεια όλων των περιόδων κρύου, γρίπης και αλλεργίας καθώς οι καταναλωτές στρέφονται στα τρόφιμα για να ενισχύσουν την υγεία και να αυτοθεραπευτούν με πιο ολιστικούς τρόπους.

“Προβλέπουμε ότι η διαφορά μεταξύ της επιδημίας του COVID-19  και των εποχιακών ασθενειών είναι ότι θα υπάρξει διαρκή αύξηση των απόψεων για τις συνταγές με αυτά τα συγκεκριμένα συστατικά, επειδή δεν υπάρχει καθορισμένο τελικό σημείο.

“Έτσι, οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να ψάχνουν για εσωτερικές θεραπείες εφ ‘όσον η περίοδος αυτή συνεχίζεται και στην πραγματικότητα, η αναζητήσει θα γίνει ακόμη περισσότερη καθώς τα μέτρα γίνονται αυστηρότερα σε όλη τη χώρα”.

Μια άλλη πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από την Chicory, εξετάζοντας την ίδια περίοδο, σημείωσε αύξηση 123% σε ετήσια βάση στις online παραγγελίες παντοπωλείων, καθώς οι καταναλωτές επιλέγουν όλο και περισσότερο να προμηθεύονται τρόφιμα σε απευθείας σύνδεση σε απάντηση στην πανδημία του COVID-19 σε τρόφιμα μακράς διαρκείας όπως ζυμαρικά (αύξηση κατά 698,99%) .

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Αρχίσαμε τα ίδια…Οι ψηλές θερμοκρασίες στην μάχη κατά του κορωνοϊού

Taste and Hospitality

Κύπρος: Προειδοποίηση για παράταση του lockdown για εστίαση, malls και παραλίες

Taste and Hospitality

Aegean Airlines: Ξεκάθαρο το δίλημμα – «Στήριξη ή μικρή Aegean»

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!