Πρόσωπα Φιλοξενία

Ποιοί είναι οι CyChefs;

Η “Cychefs” δημιουργήθηκε από τους συναδέλφους και φίλους Γιώργο Κύπριανού και Αντώνη Νικολάου το 2007. Μέσα από τη γνωριμία τους και τη στενή συνεργασία που ξεκίνησε από το 1997, συνειδητοποιώντας  τις ανάγκες και τις σύγχρονες απαιτήσεις,  αποφάσισαν να δώσουν στους επαγγελματίες, στους φοιτητές και μαθητές , στις νοικοκυρές αλλά και στο ευρύ κοινό, περισσότερη και άμεση ενημέρωση για όλα τα γαστρονομικά δρώμενα τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Οι “Cychefs έχουν επίσης ως στόχο την προώθηση της κυπριακής,  μεσογειακής κουζίνας  και την ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας και παράδοσης .

Αντώνης Νικολάου

Αρχιμάγειρας, κάτοχος διπλώματος μαγειρικών σπουδών από την Σχολή Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Τεχνών Λευκωσίας.

Ο Αντώνης κατά την διάρκεια των τριάντα χρόνων καριέρας του έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια όπως: Επιστήμη τροφίμων, έλεγχο τροφίμων και ποτών, σχεδιασμό μενού, κοκτέιλ και μπουφέ, σκάλισμα βουτύρου και σοκολάτας, μοντέρνας ζαχαροπλαστικής, μοριακής κουζίνας, συστήματα ασφάλειας HACCP και ISO, συστήματα μηχανογράφησης, κοστολόγησης τροφίμων, Ιταλικής κουζίνας, σήμανσης τροφίμων, υγιεινής τροφίμων, επιδόρπια από σοκολάτα, μεσογειακή κουζίνα, Θαϋλανδέζικης κουζίνας, φροντίδας του πελάτη, πρώτες βοήθειες κ.λ.π

Ο Αντώνης αντιπροσώπευσε την Κύπρο σε διαγωνισμούς, παρουσιάσεις και συνέδρια ανά το παγκόσμιο όπως στην Κίνα, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ελλάδα, Ρωσσία, Γαλλία, Ισραήλ, Λίβανο, Μάλτα, Αίγυπτο, Λουξεμβούργο και πολλές άλλες φέρνοντας στην Πατρίδα του μετάλλια αναγνώρισης και επιτυχίας.

Υπήρξε επίσης Κριτής σε πολλούς διαγωνισμούς Μαγειρικής στην Κύπρο, Μάλτα, Αίγυπτο, Ελλάδα και Ρωσσία. Ο Αντώνης προσκαλέστηκε επανειλημμένα για να διδάξει σε κολλέγια, πανεπιστήμια, διασκέψεις και συνέδρια.

Γιώργος Κυπριανού

Εκπαιδευτής Επισιτιστικών Τεχνών, κατέχει πτυχίο επιπέδου Bsc στις Επισιτιστικές Τέχνες από το Πανεπιστήμιο του Middlesex και Μεταπτυχιακό επιπέδου Msc στην Ξενοδοχειακή και Επισιτιστική Εκπαίδευση από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Είναι επίσης κάτοχος Διπλώματος από το κρατικό Ινστιτούτο Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης Αυστρίας (Wirtchaftsfoerderung Wienna College), διπλώματος Μαγειρική και ζαχαροπλαστική από το Ανώτερο Ινστιτούτο Ξενοδοχειακής Διοίκησης (ΑΞΙΚ) Λευκωσίας και Ανώτερο Δίπλωμα (HND) στις Ξενοδοχειακές και Τουριστικές σπουδές από το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο του Villach Αυστρίας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την Δια βίου μάθηση καθώς και διάφορα προβλήματα της Γαστρονομικής Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας στην Κύπρο, την διατροφή και παχυσαρκία, την φύση Επισιτιστικών Προγραμμάτων, την παιδαγωγική στην ανάπτυξη πτυχιακών προγραμμάτων στις Μαγειρικές Τέχνες, την κουλτούρα,  επιμόρφωση και δημόσια αντίληψη ως προς τα Επισιτιστικά επαγγέλματα.

Ο Γιώργος έχει γράψει πολλά άρθρα σε Βρετανικές και Κυπριακές εφημερίδες και περιοδικά πάνω σε θέματα όπως η «Ιστορία του μενού», «Ανάπτυξη του τουρισμού» και «ιστορία του Ούζου»

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Lounge αεροδρομίου: Πως να μπείτε και τι θα αντικρύσετε!

Taste and Hospitality

Το ‘παν και το έκαναν – Ρώσοι ολιγάρχες έκλεισαν γραφεία στην Κύπρο και έφυγαν

Taste and Hospitality

Παραλία Τρυπητή: H παραλία στην Επισκοπή που θα σε κάνει να νοιώσεις σαν Ροβινσώνας

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!