Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Τα διέλυσε όλα ο κορονοϊός: Τελευταία ανοίγουν κομμωτήρια και τα ινστιτούτα αισθητικής – «Yπό αιχμαλωσία» τα εστιατόρια

Αναλυτικά οι πρώτες σκέψεις της κυβέρνησης για χαλάρωση των μέτρων από τον Μάη:

1. Σε πρώτο βαθμό, ενδεχομένως να χαλαρώσει η αποστολή sms. Αντί μια κατ’ εξαίρεση μετακίνηση, ενδεχομένως να επιτραπούν μέχρι και τρεις μετακινήσεις πολιτών ανά ημέρα.

2. Ως δεύτερο μέτρο αναμένεται το άνοιγμα μικρών επιχειρήσεων και καταστημάτων. Τα μικρά καταστήματα, εκεί δηλαδή που δεν μπορεί να υπάρξει μεγάλος συνωστισμός θα είναι τα πρώτα που θα σηκώσουν τα ρολά.

3. Επανεκκίνηση της οικοδομικής βιομηχανίας υπό προϋποθέσεις

4. Έμφαση σε βιομηχανίες με ρομποτικά μηχανήματα.

5. Σταδιακά, μελετάται, πως θα αρχίσουν να ανοίγουν εστιατόρια, στη μισή τους χωρητικότητα.

6. Όσον αφορά τις σχολικές μονάδες γίνονται σκέψεις να λειτουργήσουν υπό όρους με έμφαση στους τελειόφοιτους. Πονοκέφαλος ωστόσο παραμένει ο μεγάλος αριθμός μαθητών ανά τμήμα, οι μαζώξεις που δεν θα μπορούν να ελεγχθούν και κατ’ επέκταση μετακινήσεις των γονιών που αυξάνουν τον κίνδυνο εξάπλωσης κρουσμάτων. Το σίγουρο είναι ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα συνεχιστεί.

Θα παραμείνουν αυστηρά μέτρα σε επιχειρήσεις που χρειάζεται στενή επαφή ατόμων, π.χ κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής, γυμναστήρια. Η επανέναρξη των ποδοσφαιρικών αγώνων στα γήπεδα σε συνδυασμό με την επιστροφή των φιλάθλων είναι τελευταία στη λίστα καθώς σχετίζονται άρρηκτα και με την συνάθροιση μεγάλου αριθμού ατόμων, όπως εξάλλου και η επιστροφή πιστών στις εκκλησίες. Κλειστά θα παραμείνουν κέντρα αναψυχής σινεμά/μπαρ/κλαμπ. Όσον αφορά την επαναλειτουργία των αεροδρομίων αυτή πρέπει να γίνει λαμβανομένης υπ’όψιν της κατάστασης που επικρατεί στο εξωτερικό.

Σε ότι τις ημερομηνίες για άνοιγμα των εστιατορίων και γενικά σε ότι εμπίμπτει στα κέντρα αναψυχής σύμφωνα με πληροφορίες του Taste and Hospitality αυτό υπολογίζεται να αρχίζει γύρω στις 13 -30 Ιουνίου. Ημερομηνία βεβαίως που μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με την πορεία του θανατηφόρου ιού στη χώρα μας.

kathimerini.com

 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

      

 

     

Related posts

Ελλάδα: Voucher 150 ευρώ στους νέους που έχουν κάνει την πρώτη δόση

Taste and Hospitality

Άννα – Χριστίνα Κονή: Οι διατροφικές συμπεριφορές μετά το τέλος της καραντίνας

Taste and Hospitality

Υπουργικό Συμβούλιο: Στήριξη του αμπελοοινικού τομέα με €667.000

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!