Εφοδιαστική Αλυσίδα Προιόντα

Grey Goose : Ποτό της «οικονομικής ελίτ»

Η Gray Goose δημιουργήθηκε από τη Sidney Frank Importing Co (SFIC). Ο Sidney Frank, ιδρυτής / Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ανέπτυξε την ιδέα το καλοκαίρι του 1997. Η ιδέα για την Gray Goose ήταν να αναπτύξει μια πολυτελή βότκα για την αμερικανική αγορά. Η SFIC συνεργάστηκε με τον παραγωγό κονιάκ François Thibault (French Maître de Chai, or, Cellar Master) στη Γαλλία, προκειμένου να μεταφέρει τις δεξιότητές του από το κονιάκ στην παραγωγή βότκας.

Sidney Frank (1919 – 2006 )

Η εταιρεία επέλεξε τη Γαλλία λόγω της μαγειρικής ιστορίας της χώρας και για να διαφοροποιηθεί από άλλες βότκες που παράγονται στην Ανατολική Ευρώπη. Το νερό που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή της βότκας προήλθε από φυσικές πηγές στη Γαλλία  και φτιαγμένες με τοπικό γαλλικό σιτάρι.

François Thibault

Το 1998, η Gray Goose ανακηρύχθηκε η βότκα με τις καλύτερες γεύσεις στον κόσμο από το Beverage Testing Institute. Η εταιρεία πωλήθηκε τελικά στην Bacardi για 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο του 2004. Εκείνη τη χρονιά, η Gray Goose ήταν η πιο δημοφιλής μάρκα βότκας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία πούλησε περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια κιβώτια εκείνο το έτος.

Περιγραφή προϊόντος

Το σιτάρι που χρησιμοποιείται στη δημιουργία της βότκας Grey Goose καλλιεργείται στο Picardy της Γαλλίας. Αποστάζεται στην ίδια περιοχή, βόρεια και ανατολικά του Παρισιού, το απόσταγμα στη συνέχεια αποστέλλεται στο Cognac της Γαλλίας, όπου αναμιγνύεται με νερό πηγής και εμφιαλώνεται. Το σιτάρι που χρησιμοποιείται στη Grey Goose  , σπέρνεται τον Οκτώβριο και συγκομίζεται τον Αύγουστο, γεγονός που του παρέχει τέσσερις επιπλέον μήνες ανάπτυξης σε σύγκριση με το θερινό σιτάρι. Το σιτάρι που πωλείται στην Gray Goose κατηγοριοποιείται ως «ανώτερο σιτάρι αρτοποιίας» και σιτάρι που είναι μαλακό.

Η Grey Goose είναι χωρίς γλουτένη. Η διαδικασία απόσταξης αφαιρεί τη γλουτένη από το καθαρισμένο τελικό προϊόν.

Τα ένζυμα χρησιμοποιούνται για τη διάσπαση των υδατανθράκων σε ζυμώσιμα σάκχαρα. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε έξι δεξαμενές. Στη συνέχεια αποστάζεται σε αλκοόλ χρησιμοποιώντας μια διαδικασία πέντε σταδίων. Το νερό που χρησιμοποιείται στη βότκα προέρχεται από μια φυσική πηγή 150 μέτρα κάτω από την εγκατάσταση ανάμειξης στο Cognac, η οποία είναι επενδεδυμένη με ασβεστόλιθο, παρέχοντας νερό πηγής πλούσιο σε ασβέστιο. Αυτό το νερό στη συνέχεια φιλτράρεται για να απομακρυνθούν οι ακαθαρσίες. Η βότκα εμφιαλώνεται σε ένα εργοστάσιο αποκλειστικά στην εμφιάλωση της Gray Goose. Η Gray Goose εμφιαλώνεται με αντικαταστάσιμο φελλό και όχι με βιδωτό καπάκι.

Γεύσεις

Η Gray Goose είναι η πρώτη βότκα που παράγεται στην παράδοση του Maître de Chai, η οποία επιτρέπει την παραγωγή αρωμάτων κατά τη διαδικασία απόσταξης ειδικά για τη βότκα Gray Goose. Είναι κατασκευασμένο από 100% γαλλικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων αρωματικών εκδόσεων της βότκας. Για παράδειγμα, η Gray Goose La Poire ήταν το αποτέλεσμα της σχέσης του Thibault με έναν παρισινό σεφ ζαχαροπλαστικής, του οποίου η τάρτα αχλάδι ενέπνευσε τη συνταγή για τη νέα γεύση βότκας.

Η Gray Goose Le Citron είναι μια βότκα με λεμόνι. Η Gray Goose Cherry Noir είναι μια βότκα με μαύρο κεράσι, η Gray Goose L’Orange είναι μια βότκα με γεύση πορτοκαλιού , η Gray Goose La Vanille είναι μια βότκα με γεύσεις βανίλιας, με νότες κανέλα και καραμέλα. Η Gray Goose Le Melon, η τελευταία αρωματισμένη έκφραση που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2014 γίνεται με πεπόνια Cavaillon από την περιοχή της Προβηγκίας της Γαλλίας. Η Thibault δήλωσε ότι η Gray Goose δεν σκοπεύει να επεκτείνει εκτενώς τον αριθμό των αρωματικών βότκας, ώστε να μην αποκλίνει από την αρχική γεύση.


Προμηθευτείτε τα προϊόντα Grey Goose στο Basket Of Taste :

Grey Goose Vodka 100cl

Η Gray Goose σχεδιάστηκε από τον Sidney Frank, αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο και τον άνθρωπο πίσω από την επιτυχία του Jagermeister. Έλαβε την ιδέα ότι η γαλλική κατασκευή ήταν ιδιαίτερα σεβαστή για την ποιότητά της, οπότε έστειλε μια ομάδα στη Γαλλία για να δημιουργήσει τη βότκα Gray Goose.

Αποσταγμένο και εμφιαλωμένο στη Γαλλία, το Gray Goose κατασκευάζεται στην περιοχή Picardy λίγο έξω από το Παρίσι. Αποστάζεται σε στήλη και στη συνέχεια αναμιγνύεται με το καθαρότερο νερό που έχει φυσικά φιλτραριστεί μέσω ασβεστόλιθου Grande Champagne στις πηγές Gensac. Ένα πηγάδι αντλεί νερό από έναν υδροφορέα 500 πόδια κάτω από το έδαφος, διασφαλίζοντας ότι έχει αγγίξει τα ανθρώπινα χέρια και τη ρύπανση.

Μύτη: Καθαρή, με νότες αμυγδάλου και μαύρου πιπεριού.

Ουρανίσκος: Πολύ πιπέρι, αρωματικός ουρανίσκος με νότες αστεροειδούς γλυκάνισου και σίκαλης.

Φινίρισμα: Πικάντικο, ζέσταμα, κρεμώδες φινίρισμα.

Grey Goose VX 100cl

Οι πλούσιες, φυσικές γεύσεις της βότκας Grey Goose έχουν παντρευτεί καλλιτεχνικά με πολύτιμες σταγόνες κονιάκ, παράγοντας μια μάλλον ξεχωριστή και εντυπωσιακή γευστική εμπειρία.

Τέλειο αν την απολαύσετε με πάγο, η Vodka Grey Goose VX εμφανίζεται στον ουρανίσκο με αρχικές νότες από άνθη αμυγδάλου, κεράσι, βερίκοκο και δαμάσκηνο, που αργά υποχωρούν σε νότες εσπεριδοειδών και άγριου μελιού.

Grey Goose L Orange 100cl

Η αρωματισμένη βότκα GRAY GOOSE® L’Orange είναι φτιαγμένη από την ουσία των πορτοκαλιών που συγκομίζονται όλο το χρόνο. Όπως και με το ανώτερο σιτάρι που παράγει ψωμί που χρησιμοποιείται για την παραγωγή της GRAY GOOSE® Vodka, το Cellar Master François Thibault επιμένει μόνο στα καλύτερα πορτοκάλια να παράγουν την καλύτερη δυνατή πορτοκαλί βότκα. Τα αιθέρια έλαια από τα φρέσκα φρούτα αναμιγνύονται με το απόσταγμα σιταριού και αποστάζονται για να επιτευχθεί ο χαρακτηριστικός ζωντανός χαρακτήρας εσπεριδοειδών της GRAY GOOSE® L’Orange Flavoured Vodka.

Συνδυασμένη από τη φυσική ουσία ενός κιλού φρέσκων πορτοκαλιών σε κάθε λίτρο, αυτή η βότκα με γεύση πορτοκαλιού έχει μια ελαφριά, τραγανή γεύση που αντικατοπτρίζει τέλεια την απόλαυση ενός πορτοκαλιού.


ΜΥΤΗ
Φρέσκο & Φρουτώδες

ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΣ
Πλήρης & Αρωματική

ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ
Αναζωογονητικό & Ζεστό

Grey Goose La Poire 100cl

Όπως το μαλακό χειμερινό σιτάρι που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του GRAY GOOSE® Vodka, το αχλάδι anjou καλλιεργείται στη Γαλλία και αποτελεί βασικό συστατικό σε κλασικά γαλλικά αρτοσκευάσματα και επιδόρπια όπως το tarte aux poires, με αποτέλεσμα μια ανώτερη βότκα αχλαδιού. Το GRAY GOOSE® La Poire επωφελείται από τη διαδικασία παραγωγής του GRAY GOOSE®, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Cellar Master François Thibault, εστιάζει στην ανάδειξη των φυσικά ανώτερων χαρακτηριστικών των ώριμων φρούτων. Ένα πλούσιο μείγμα φρέσκων αχλαδιών παράγει τη σύνθετη, αλλά καθαρή γεύση του GRAY GOOSE La Poire.

Αντικατοπτρίζοντας τη γεύση και τη φρεσκάδα ενός αχλαδιού anjou – μια κλασική γεύση γαλλικής κουζίνας – αυτή η βότκα με αχλάδι ζωντανεύει με μια τραγανή, απαλή γεύση.

ΜΥΤΗ
Φρουτώδες & Ανθινος

ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΣ
Γλυκό & τραγανό

ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ
Ευρεία και στρογγυλή

Grey Goose Le Citron 100cl

Στην κατασκευή της Gray GOOSE® Le Citron Flavoured Vodka, το Cellar Master François Thibault ξεκίνησε με τα καλύτερα λεμόνια, συμπεριλαμβανομένων αυτών που καλλιεργούνται στην παγκοσμίου φήμης περιοχή Menton της Γαλλίας. Τα λεμόνια μεντών είναι μεγαλύτερα και παχύτερα, με πιο ήπια και λιγότερο όξινη γεύση από τα αντίστοιχα δυτικά τους, με αποτέλεσμα μια ανώτερη βότκα με γεύση λεμονιού. Οι παχύτερες φλούδες αποδίδουν υψηλότερα επίπεδα αιθέριου ελαίου, καθιστώντας τα λεμόνια Menton τα αγαπημένα των σεβαστών Γάλλων σεφ. Τα λεμόνια συμπυκνώνονται σε ένα σύνθετο εκχύλισμα εσπεριδοειδών για να διατηρήσουν τις φωτεινές γεύσεις τους, στη συνέχεια αναμειγνύονται με εξειδίκευση με βότκα απαράμιλλης ποιότητας, GRAY GOOSE®.

ΜΥΤΗ
Φωτεινό και ισορροπημένο

ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΣ
Καθαρό & λεπτό

ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ
Φρέσκο & ζεστό

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Έτσι είναι τα πιο σπάνια και ακριβά φαγητά στον κόσμο

Taste and Hospitality

Λουκάνικο Πιτσιλιάς: Ιστορία, Μέθοδος παραγωγής και γαστρονομία

Taste and Hospitality

Μπύρα: Aναμένεται να ανέβει η τιμή της μέχρι και 50%

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!