Διοίκηση Τάσεις

Από την αίγλη της Cyprus Airways στις πτήσεις της «μπακίρας» (ΦΩΤΟΣ)

24 Σεπτεμβρίου 1947 καθοριστική ημερομηνία για τη χώρα μας, όταν  οι Κυπριακές Αερογραμμές άρχισαν να δραστηριοποιούνται με τρία αεροσκάφη στον στόλο τους, με μεγαλομέτοχο την Κυπριακή κυβέρνηση.

Η πορεία και η ιστορία της Cyprus Airways γνωστή…Η τελευταία πτήση με κωδικό CY337 είχε δρομολόγιο από Αθήνα προς Λάρνακα. Το αεροπλάνο που εκτέλεσε την πτήση ήταν το μοναδικό ιδιόκτητο της εταιρείας και προσγειώθηκε στη Λάρνακα στις 21:15 τοπική ώρα της 9ης Ιανουαρίου 2015.

 Οι δικές μας αερογραμμές είχαν αίγλη που σίγουρα δεν την συναντάς σήμερα σχεδόν σε καμία άλλη αεροπορική εταιρία. Μας μετέφερε με ασφάλεια και όλοι μας έχουμε να διηγηθούμε μια όμορφη ιστορία. Η ευγένεια ήταν πάνω από όλα από τον πιλότο μέχρι και το πλήρωμα. Όλα αυτά αποτελούν παρελθόν.

Αεροπλανο των Κυπριακών Αερογραμμών

Με αφορμή την πρόσκληση που δεχθήκαμε για να λάβουμε μέρος στην Ανατολική Χαλκιδική σ’ ένα υπέροχο και φιλόξενο τόπο οι αερογραμμές, που μας μετέφεραν από και προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας, έγινε απλά η αφορμή να μας ξυπνήσουν τις πιο πάνω μνήμες.

Βρεθήκαμε να ταξιδεύουμε στην COVID εποχή, την πιο «αρρωστημένη» πανδημία που επινόησε ποτέ η ανθρωπότητα (προσωπική άποψη). Χαμόγελα δεν έβλεπες και σίγουρα όχι γιατί φορούσαν τις προστατευτικές μάσκες, αλλά γιατί προφανώς ούτε οι ίδιοι οι υπάλληλοι τις άντεχαν.

Ένα μπάχαλο και μια ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Ο υπερβολικός έλεγχος ήταν το κύριο χαρακτηριστικό που με ξένισε, αφού ένοιωθα ότι μετέφερα κάτι παράνομο! Άνθρωποι κουρασμένοι, ταξιδιώτες αμίλητοι, άλλοι με πολύ υπομονή και άλλοι να εκνευρίζονται με το παραμικρό.

Παντού αναρτήσεις για τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ μας αλλά ΠΟΥΘΕΝΑ οποιαδήποτε ανάρτηση για τα δικαιώματα μας ως ταξιδιώτες. «Κρατάμε» την ενδεδειγμένη απόσταση των δύο μέτρων όπου είναι εφικτό, αλλά αυτό δυστυχώς δεν  είδαν να τηρείται ούτε μέσα στο αεροπλάνο αλλά ούτε στο χώρο αναχώρησης ή και παραλαβής αποσκευών.

Στην πτήση επιστροφής με έκπληξη μου διαπίστωσα ότι το αεροσκάφος δεν είχε καθαριστεί (άδειο κουτί από φάρμακο για την ρινική αποσυμφόρηση στο πάτωμα, ψίχουλα στο κάθισμα, βρεγμένα μαντηλάκια μιας χρήσης στις θήκες μπροστά από το κάθισμα) χωρίς να απολυμανθεί, όπως έπρεπε να είχε γίνει. Αναφέροντας το περιστατικό της καθαριότητας στις αεροσυνοδούς η απάντηση που πήραμε ήταν ότι απολυμαίνετε κάθε 24ωρες και όχι μετά από κάθε πτήση! Μπήκα στο αμάξι κατά την έξοδο μου από το αεροδρόμιο εκνευρισμένη και κυρίως στεναχωρημένη, αφού η συγκεκριμένη εταιρία κατάφερε να μου «καταστρέψει» τις πιο όμορφες εικόνες που είχα μαζέψει από την Ανατολική Χαλκιδική.

Δεν χρειάζεται να γίνει αναφορά στο όνομα της εταιρίας, αφού οι περισσότερες αερογραμμές έχουν καταντήσει της «ΜΠΑΚΙΡΑΣ»…

Related posts

2000-2020: Η 20ετία που άλλαξε τη γαστρονομία στον κόσμο

Taste and Hospitality

COVID -19: Τι μας στερεί και τι θα «αφήσει» στο πέρασμα του

Julia Simpson: Η νέα Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλός στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!