Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Έτσι λύνει το δημογραφικό η Ουγγαρία

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας προσφέρει σε παντρεμένα ζευγάρια πάνω από 30.000 ευρώ δάνειο, το οποίο δεν χρειάζεται να αποπληρώσουν αν έχουν τρία παιδιά.

Δέσμη μέτρων που περιλαμβάνει εκπτώσεις στους φόρους και επιδοτούμενα δάνεια για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας ανακοίνωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Ο Β. Όρμπαν, ο οποίος κατ’ επανάληψη έχει επικριθεί για τις θέσεις του σχετικά με το μεταναστευτικό, ανέφερε σε ομιλία του πως για τις χώρες της Δύσης η απάντηση στην υπογεννητικότητα είναι η εισδοχή μεταναστών. «Για κάθε παιδί που λείπει θα έρχεται ένα και οι αριθμοί θα είναι εντάξει, όμως εμείς δεν θέλουμε αριθμούς, θέλουμε ουγγρικά παιδιά» ανέφερε και παρουσίασε ένα σχέδιο επτά σημείων για την υποστήριξη των νιόπαντρων ζευγαριών και των πολυτέκνων.

Το δάνειο μπορεί να δαπανηθεί σε οτιδήποτε θέλει το κάθε ζευγάρι και δεν έχει τόκο. Μπορεί κάτι τέτοιο να είναι αληθινό; Κι όμως είναι, και ο λόγος που το κάνει αυτό η Ουγγαρία από τις αρχές Ιουλίου, είναι ότι υπάρχει έλλειψη σε εργατικό δυναμικό, καθώς πολλοί φεύγουν αναζητώντας υψηλότερους μισθούς.

Παράλληλα θέλει να δώσει κίνητρο στους Ούγγρους να δημιουργήσουν μεγαλύτερες οικογένειες, καθώς ο μέσος όρος παιδιών που κάνει η κάθε γυναίκα στην Ουγγαρία είναι 1,49.

Μέσα λοιπόν από αυτά τα δάνεια, η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει κίνητρο στις οικογένειες να μεγαλώσουν και να μείνουν στην Ουγγαρία.

Όπως δηλώθηκε και από το Διεθνές Γραφείο Επικοινωνίας της κυβέρνησης της Ουγγαρίας, «ο κόσμος θα ήθελε η Ουγγαρία να παραμείνει Ουγγρική και να είναι φιλική στις οικογένειες».

Με πληροφορίες από euronews.com

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Δήμαρχος Λεμεσού: Κερδίσαμε ένα μεγάλο στοίχημα με τη Γιορτή του Κρασιού φέτος

Taste and Hospitality

Μάμμαρι: Η κ. Λαμπηδόνα, ετών 99 η γηραιότερη οπαδός με εισιτήριο διαρκείας

Αλόννησος: Νεκρή η μεσογειακή φώκια «Κωστής» – Από ψαροντούφεκο

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!