Διοίκηση Τάσεις

Gordon Ramsay: Τα 3 food trends που πρέπει να σταματήσουν αμέσως

Πολλά μπορεί να πει κάποιος για τον Gordon Ramsay, αλλά ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του είναι πως δεν θα κρύψει ποτέ τα πραγματικά του συναισθήματα και θα αναφέρει τη γνώμη του. Πρόσφατα, ήταν βάναυσα ειλικρινής μιλώντας για εκείνα τα food trends που θα ήθελε να δει να καίγονται στις φλόγες της Κολάσεως. Ορίστε λοιπόν εκείνες οι τάσεις που πρέπει να πεθάνουν σύμφωνα με τον δημοφιλή Βρετανό τηλε-σεφ, που γιορτάζει σήμερα τα 54α γενέθλιά του.

Αφροί

Πριν ακόμη ρωτήσεις τι μισεί στη μαγειρική ο Ramsay, θα σου πει τη λέξη «αφρός». Παρότι και ο ίδιος στα εστιατόρια του έχει πιάτα με αφρούς, δεν φαίνεται να τους συμπαθεί και τόσο. «Πρόκειται για την εξαίρεση, σε κάποια πιάτα ταιριάζουν. Όταν όμως αγγίζουν τα όρια της υπερβολής, τότε το πράγμα γίνεται αστείο. Για παράδειγμα, επισκέφθηκα πρόσφατα ένα εστιατόριο που σέρβιρε αφρό από μυελό των οστών. Είναι γελοίο έως τοξικό» λέει ο Ramsay.

Wagyu

Πήγαινε σε οποιοδήποτε high end μπριζολάδικο αυτού του πλανήτη και κοίτα το μενού. Αποκλείεται να μην δεις στον κατάλογο με το Ιαπωνικό μοσχάρι, με τον Ramsay ωστόσο να θέτει κάποιους περιορισμούς: «Πρόκειται για μια ειδική κοπή και πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Αλλά όπου κι αν πας θα δεις να το βιάζουν. Αλήθεια σου λέω, έχω δει σε μενού ακόμη και wagyu σε κεφτεδάκια».

Λάδι τρούφας

«Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την υπερβολική χρήση του λαδιού τρούφας. Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει. Όταν το βάζουν, το κάνουν λες και πρόκειται για οποιοδήποτε άλλο λάδι και το ραντίζουν σε αφθονία. Αρκεί, ελάχιστη ποσότητα και όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό» είναι η άποψη του Gordon επί του θέματος.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Έτσι θα κάνετε «Πράσινα» ξενοδοχεία – Η νέα τουριστική τάση και τα κριτήρια

Taste and Hospitality

Είναι πολλά τα χρόνια χωρίς τον Άντη…(ΑΦΙΕΡΩΜΑ/BINTEO)

Nikkei: Mια σύγχρονη κουζίνα, χάρη σε μια ομάδα Ιαπωνο-Περουβιανών σεφ

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!