Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

Chivas Brothers: Το όνομα Chivas είναι το αντίστοιχο με το σήμα κατατεθέν της αριστείας

Ξεκίνησε το 1909, το Chivas Regal είναι το πρώτο πολυτελές ουίσκι στον κόσμο και θεωρείται ένα διαχρονικό κλασικό, γνωστό για το στυλ, την ουσία και την αποκλειστικότητα. Είναι μια πραγματικά παγκόσμια μάρκα, που πωλεί 4,6 εκατομμύρια θήκες 9L ετησίως σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Τούτου λεχθέντος, λίγοι γνωρίζουν την ιστορία για το πώς ξεκίνησαν όλα και από πού προήλθε το όνομα. Από το ταπεινό ξεκίνημα στα βορειοανατολικά της Σκωτίας, έως την παγκόσμια φήμη.

Αυτή η ιστορία ξεκινά το 1836 με δύο αδέλφια που ονομάζονται James και John Chivas. Τα αδέλφια ήταν δύο από τα δεκατέσσερα παιδιά που γεννήθηκαν από τον Robert & Christian Chivas, που ζούσαν στο απομακρυσμένο αγρόκτημα Strathythan στο Ellon Parish του Aberdeenshire.

Ο James Chivas έξω από το κατάστημα King Street το 1862 (μόνη υπάρχουσα φωτογραφία του)

Σε ηλικία 26 και 22 ετών αντίστοιχα, ο James και ο μικρότερος αδερφός του John αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να αφήσουν τη ζωή στη φάρμα αναζητώντας μεγαλύτερες και καλύτερες ευκαιρίες. Έφυγαν από το μικρό πολυσύχναστο αγρόκτημα Strathythan αναζητώντας τα φωτεινά «βόρεια» φώτα του Old Aberdeen.

Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν γραμμές τρένων ή πούλμαν, οπότε τα νεαρά αδέρφια περπατούσαν για αρκετές μέρες σε απόσταση 20 μιλίων από τη σκωτσέζικη ύπαιθρο μέχρι την πόλη Granite. Το Aberdeen ήταν μια πόλη που χαρακτηρίζει την περίοδο της βιομηχανικής επανάστασης,με νέους ανθρώπους, βιομηχανίες, εξωτικά αγαθά και κυρίως νέες ιδέες.

Μία από αυτές τις νέες ιδέες ήταν το μείγμα σιτηρών και ουίσκι βύνης, που αναφέρεται σήμερα ως Blended Whisky. Το Blended Whisky ορίζεται από την Scottish Whisky Association ως «Ένα μείγμα ενός ή περισσότερων Single Malt Scotch Whisky με ένα ή περισσότερα Single Grain Scotch Whisky.» Η βασική ιδέα της ανάμειξης είναι να δημιουργήσει κάτι καλύτερο από το άθροισμα των μερών του εναρμονίζοντας τις σύνθετες γεύσεις του ουίσκι βύνης και σιτηρών, συνδυάζοντάς τα και δημιουργώντας έναν νέο και ανώτερο χαρακτήρα.

Φτάνοντας στο Aberdeen, ο John άρχισε να εργάζεται σε μια εταιρεία χονδρικής, ενώ ο μεγαλύτερος αδερφός του Τζέιμς εργάστηκε σε ένα παντοπωλείο, όπου αργότερα συνεργάστηκε με έναν κύριο που ονομάζεται Charles Stewart. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν συνηθισμένο κατάστημα – ιδρύθηκε το 1801 και σύντομα κέρδισε τη φήμη ότι παρέχει τα καλύτερα προϊόντα, προμήθειες και ουίσκι υψηλής ποιότητας της Σκωτίας. Αν θέλατε πραγματική χειροτεχνία και προϊόντα υψηλής ποιότητας, αυτό ήταν το one stop shop σας.

Αυτή η αναγνώριση της φήμης και της ποιότητας της επιχείρησης επεκτάθηκε σύντομα στην ίδια τη Βασίλισσα Βικτώρια, η οποία απέδωσε στον James και τον Charles το πρώτο από τα πολλά βασιλικά εντάλματα για την προμήθεια αγαθών και προμηθειών στο βασιλικό καλοκαιρινό σπίτι της, το Κάστρο Balmoral.

Chivas Bros King Street Emporium

Από τότε που μπήκε στο μανάβικο του Aberdeen, ο James είχε μάθει και κυριαρχήσει στην τέχνη της ανάμειξης τσαγιού. Οι δεξιότητες που έμαθε ο James  κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σε συνδυασμό με τα χρόνια εκπαίδευσης τόσο στη όσφρηση όσο και στον ουρανίσκο του, του έδωσαν ανώτερη ικανότητα στην ανάμειξη των ουίσκι. Τώρα, εμπνευσμένος από τη βασιλική του προστασία, ο James Chivas άρχισε να πρωτοπορεί στην τέχνη της ανάμειξης ουίσκι, χρησιμοποιώντας τα πολλά παλαιά βαρέλια που βρίσκονται στα κελάρια των καταστημάτων. Δημιούργησε αυτό που θεωρούμε σήμερα ως το στυλ Chivas house – συνδυάζοντας ουίσκι με στιλ που περιλαμβάνει απαλότητα, πλούτο και αρμονία γεύσης.

Ο Charles Stewart εγκατέλειψε τη συνεργασία το 1867 και λίγο μετά ο John πήρε τη θέση του και ένωσε δυνάμεις με τον αδελφό του James στο κατάστημα, σχηματίζοντας την οικογενειακή επιχείρηση Chivas Brothers. Τρία χρόνια αργότερα, ο «Νόμος για τα οινοπνεύματα του 1860» επιτρέποντας την ανάμειξη ουίσκι από διαφορετικά αποστακτήρια χωρίς πληρωμή δασμού. “Αυτό επέτρεψε σε ανθρώπους όπως οι Chivas Brothers να αρχίσουν να αγοράζουν από διαφορετικά αποστακτήρια – τόσο ουίσκι σιτηρών όσο και ουίσκι βύνης – και να αρχίσουν να αναμειγνύονται για πρώτη φορά. Αυτό επιβεβαίωσε τόσο το Art of Blending ως καθιερωμένη τεχνική όσο και το Blended Whisky ως κατηγορία ουίσκι από μόνο του. Ως αποτέλεσμα, η ζήτηση για το ομαλό, πλούσιο και αρμονικό στυλ ουίσκι της Chivas Brothers αυξήθηκε.

Εμφιάλωση ουίσκι – από τα μέσα έως τα τέλη του 1800

«Άνοιξε πραγματικά την πόρτα και ήταν η αρχή οι Chivas Brothers  να δημιουργήσουν αυτό που θα λέγαμε επώνυμα ουίσκι».

Το πρώτο τους αναμεμειγμένο Scotch ουίσκι βύνης ήταν μια εμφιάλωση χωρίς δήλωση ηλικίας που ονομάζεται Royal Glen Dee. Θα ακολουθήσουν έξι άλλα κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, συμπεριλαμβανομένων των Royal Strathythan, ενός 10χρονου ουίσκι και του Royal Loch Nevis, 25 ετών. Κατά τη διάρκεια της καριέρας τους στο ουίσκι, τα αδέρφια είχαν συγκεντρώσει εκτεταμένες γνώσεις για τη γήρανση και το μείγμα ουίσκι, και είχαν επίσης δημιουργήσει τεράστια αποθέματα ωριμασμένου ουίσκι.

Όταν ο James Chivas απεβίωσε το 1886, το κατάστημα μεταβιβάστηκε στον γιο του Alexander Chivas (ο Τζον είχε απεβίωσει επίσης) ο οποίος συνέχισε να επεκτείνει την επιχείρηση, με τη βοήθεια του καλού φίλου του Alexander Smith. Μετά το θάνατο του Alexander Chivas το 1893, ο Chivas Brothers αναλήφθηκε από τον Alexander Smith και τον νέο Master Blender Charles Howard.

Εξώφυλλο τιμοκαταλόγου Chivas Brothers 1890

«Το νεότερο ουίσκι που παρήγαγαν το 1895 ήταν ηλικίας πέντε ετών, κάτι που είναι εκπληκτικό όταν δεν χρειάστηκε να γεράσουμε το ουίσκι μέχρι περίπου 20 χρόνια αργότερα»

Μέχρι το 1909, η Chivas Brothers είχε αναπτύξει μεγάλη φήμη για την παραγωγή ειδών πολυτελείας, τα οποία έστειλαν σε όλο τον κόσμο. Οι αδελφοί Chivas είχαν εκτεταμένες γνώσεις και εμπειρογνωμοσύνη σχετικά με τη γήρανση και την ανάμειξη των ουίσκι και δημιούργησαν εκτεταμένα αποθέματα ώριμου ουίσκι.

Μετά από αρκετές επιτυχημένες κυκλοφορίες σε όλο τον κόσμο, ο Charles Howard, ο κύριος Blender της Chivas Brothers εκείνη την εποχή, ήθελε να δημιουργήσει ένα νέο μείγμα που αποτίει φόρο τιμής στην κληρονομιά των ιδρυτικών αδελφών, του James και του John.

Χρησιμοποιώντας το όνομα Chivas Regal, ο Charles δημιούργησε αυτό που πίστευε ότι ήταν το καλύτερο ουίσκι που έκανε ποτέ, απελευθερώνοντας ένα ουίσκι 25 ετών το 1909. Αυτό πληρούσε τις κανονιστικές απαιτήσεις για την εμφιάλωση και την επισήμανση, ένα επίτευγμα που δεν είχε επιτευχθεί από άλλες εταιρείες ή μάρκες εκείνη την εποχή, καθιστώντας το ως το πρώτο πολυτελές ουίσκι στον κόσμο.

«Το ονομάζουμε αυτό το πρώτο πολυτελές ουίσκι στον κόσμο, γιατί όταν κοιτάς τι συνέβαινε στην αγορά εκείνη την εποχή, δεν υπήρχε κάτι παρόμοιο. τίποτα αυτής της εποχής »

Τιμοκατάλογος εντός Chivas Brothers της δεκαετίας του 1890

Το στυλ Chivas house έχει περάσει από γενιές Master Blenders και εξακολουθεί να φυλάσσεται προσεκτικά σήμερα από τον Colin Scott, το πέμπτο Master Blender της Chivas Regal.

Μόλις πέντε χρόνια μετά, ξεκινά ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, σηματοδοτώντας την αρχή μιας παγκόσμιας ύφεσης που θα διαρκούσε δεκαετίες. Λίγα αποστακτήρια θα εμφανίζονταν από την άλλη πλευρά. «Είχαμε την απαγόρευση στις ΗΠΑ και τον Καναδά», λέει ο Brousseau. «Είχαμε τη Μεγάλη Ύφεση για αρκετά χρόνια. Τότε έρχεται ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο οποίος είχε τεράστια επίδραση στη βιομηχανία ουίσκι της Σκωτίας.

Το 1949, ο Καναδός επιχειρηματίας Samuel Bronfman, επικεφαλής της Seagrams, έκανε ένα ταξίδι στη Σκωτία. Έφυγε ως ιδιοκτήτης των Chivas Brothers, έχοντας αγοράσει την επιχείρηση από τους μεσίτες ουίσκι Morrison & Lundie έναντι 85.000 £. «Είχε πάντα αυτό το όραμα ότι θα υπήρχε πάντα μια ειδική αγορά για ηλικιωμένα σκωτσέζικα ουίσκι. «Ένας από τους λόγους που μερικοί πιστεύουν ότι αγόρασε τους Chivas Brothers σε αντίθεση με άλλες εταιρείες δεν ήταν μόνο επειδή ήταν μια μεγάλη εταιρεία με μεγάλα αποθέματα ουίσκι, αλλά επειδή ήταν έντονα βασιλικό».

Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ Β διαδέχθηκε τον πατέρα της Τζορτζ IV στις 2 Ιουνίου 1953, η Bronfman ξεκίνησε το Royal Salute μείγμα σκωτσέζικου ουίσκι σε φόρο τιμής την ίδια ημέρα. Ήταν ακόμη προσκεκλημένος στη στέψη. Λίγο μετά την αγορά της Chivas Brothers, ο Bronfman προσέλαβε τον Charles Julian «ο καλύτερος κύριος μπλέντερ σκωτσέζικου ουίσκι εκείνη τη στιγμή» και πλήρωσε 71.000 £ για το αποστακτήριο Milton, μετονομάζοντας το σε Strathisla, το οποίο παραμένει το σπίτι του Chivas Regal μέχρι σήμερα και παράγει βασικό συστατικό μείγματος βύνης.

Από ένα μικρό παντοπωλείο στο Aberdeen μέχρι την υπερηφάνεια των high-end back bar σε όλο τον κόσμο, η ιστορία του Chivas Regal είναι ένα μάθημα για την αντιμετώπιση των δυσκολιών. Τώρα που ανήκει στην Pernod Ricard, η μάρκα πωλεί περισσότερες από 4,2 εκατομμύρια θήκες κάθε χρόνο και διατηρεί την αίσθηση του μεγαλείου Howard  που ενσταλάζει όταν ξεκίνησε το πρώτο πολυτελές ουίσκι στον κόσμο το 1909. Σύμφωνα με τον επιχειρηματικό του συνεργάτη Smith, γράφοντας το 1904 :

“Το όνομα Chivas μπορεί να μεταφερθεί στις επομενές γενιές ως έννοια της καλύτερης υπηρεσίας, της καλύτερης ποιότητας, της καλύτερης αξίας – εν συντομία, το όνομα Chivas θα είναι το αντίστοιχο με το σήμα κατατεθέν της αριστείας.”

Αντιπρόσωπος των προϊόντων Chivas στην Κύπρο είναι η εταιρεία  Tempo Beverages Cyprus Ltd

Η Tempo Beverages Cyprus Ltd είναι θυγατρική της Tempo Israel και δραστηριοποιείται στην κυπριακή αγορά ως αποκλειστικός διανομέας του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου της Heineken, μέρος της οποίας είναι η νούμερο ένα ελληνική μπύρα Alfa. Επιπλέον, το χαρτοφυλάκιο Tempo Κύπρου περιλαμβάνει μάρκες Pernod Ricard όπως Chivas Regal, Absolut, Glenlivet, Jameson, Ballantine’s, Havana Club, Beefeater κ.λπ.

Προμηθευτείτε τα προϊόντα Chivas στο Basket Of Taste στην ιστοσελίδα του Taste and Hospitality :

Chivas Regal Whisky 12yo 70cl

Απαλό  premium ουίσκι που διατηρεί την λεπτότητα και την κομψότητά του παρά την ηλικία του. Συσκευασμένο με αρώματα φρούτων και ένα άγγιγμα μελιού.

Chivas Regal Extra Whisky 70cl

Chivas Regal Extra – ένα πλούσιο και απίστευτα γενναιόδωρο αναμεμιγμένο ουίσκι. Το μυστικό? Αυτό το μείγμα είναι κατασκευασμένο από ουίσκι ηλικίας σε επιλεγμένα βαρέλια sherry, μαζί με μια περιορισμένη επιλογή σπάνιων βύνης. Τα βαρέλια sherry που χρησιμοποιούνται εδώ είναι μοναδικά και σπάνια. Εισαγόμενα από την Ισπανία, αυτά τα βαρέλια χρησιμοποιούνταν πρώτης τάξεως Oloroso sherry. Το αποτέλεσμα είναι ένα βαθύ κεχριμπάρι ουίσκι με έντονα γλυκά αρώματα. H σπάνια βύνη που χρησιμοποιούν εδώ επιλέγεται προσεκτικά από έναν μικρό αριθμό αποστακτηρίων premium.

Chivas Regal Whisky 15yo 70cl

Παρουσιάστηκε το 2018, το Chivas Regal XV είναι ένα 15χρονο αναμεμιγμένο σκωτσέζικο ουίσκι που έχει τελειώσει σε βαρέλια που είχαν προηγουμένως κρατήσει Grande Champagne Cognac! Οι κατασκευαστές ουίσκι αρχίζουν αργά να χρησιμοποιούν βαρέλια κονιάκ για ωρίμανση όλο και περισσότερο αυτές τις μέρες, και πιστεύουμε ότι είναι μια θαυμάσια τάση, καθώς βοηθά στην ανάδειξη ζωντανές νότες φρούτων και πλούσια βελανιδιά στο προσκήνιο.

Chivas Regal Whisky 18yo 70cl

Chivas Regal 18 Years Gold Signature – αυτό το premium συνδυασμένο σκωτσέζικο κέρδισε αμέτρητα διεθνή βραβεία και είναι ένα από τα πιο διάσημα ουίσκι στην κατηγορία των 18 ετών. Ο Colin Scott, ο Chivas Regal Master Blender, είναι ο δημιουργός αυτού του υπέροχου ουίσκι και η υπογραφή του είναι χαραγμένη σε κάθε μπουκάλι. Στην καρδιά αυτού του μείγματος βρίσκεται μια βύνη από το Strathisla, το παλαιότερο αποστακτήριο που λειτουργεί στα Σκωτσέζικα Χάιλαντς, που ιδρύθηκε το 1786. Η 18χρονη βύνη Strathisla παράγεται αποκλειστικά για το Chivas 18 Years. Αυτό το ουίσκι είναι πλούσιο σε γεύσεις και αρώματα, απαλό και κομψό με απίστευτα μακρύ φινίρισμα και εξαιρετική ζεστασιά.

Chivas Regal Ultis Whisky 70cl

Κάθε σταγόνα περιέχει πέντε πολύτιμα single malts προς τιμήν των πέντε επιφανών κύριων μπλέντερ του σπιτιού.

Στη μύτη, το Ultis παρουσιάζει ώριμα ροδάκινα και κόκκινα μήλα με συνοδευτικές εγχύσεις κανέλας, φοντάν και μελιού. Η δοκιμή αποκαλύπτει μια απαλή υφή βανίλιας, γεμάτη με κλημεντίνη και βερίκοκα, προτού υποχωρήσει σε ένα υπόβαθρο από μαλακή καραμέλα, πικάντικες σκελίδες και τζίντζερ. Ένα τολμηρό φινίρισμα είναι μακρύ με μια ζεστή νύξη ερείκης, αφήνοντας μια ικανοποιητικά πλήρη εμπειρία.

Chivas Regal Ultra 25yo 70cl

Chivas Regal 25 Years – κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1909 και το πρώτο premium ουίσκι στην ιστορία που κυκλοφόρησε ως ειδική έκδοση Prestige Level. Το 1919, όταν η απαγόρευση έγινε νόμος στις ΗΠΑ, αυτό το ειδικό μείγμα δεν μπορούσε πλέον να βρεθεί στην Αμερική. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920, το ουίσκι έχασε τη φωτιά στις αποθήκες Chivas. Μετά από χρόνια έρευνας, ο Chivas Master Blender Colin Scott μπόρεσε να αναδημιουργήσει αυτό το διάσημο μείγμα, το οποίο κυκλοφόρησε ξανά το 2007. Το Chivas Regal 25 Years είναι ένα ώριμο ουίσκι με ασυμβίβαστη παρουσία και συνεχές φινίρισμα.

Royal Salute Whisky 21yo 70cl

Royal Salute – η οικογένεια Royal Salute είναι μια μοναδική σειρά αποκλειστικών ουίσκι που αποτελεί απόλυτο αφιέρωμα σε ισχυρούς και επιτυχημένους ανθρώπους. Το Royal Salute είναι το πρώτο ουίσκι που κυκλοφόρησε στην κατηγορία Super Premium, συνεχίζει να αποτελεί σύμβολο ποιότητας και οδηγεί στην κατηγορία του πολυτελούς ουίσκι Scotch

Royal Salute 21 Years – Το 1953, η εταιρεία Chivas γιόρτασε τη στέψη της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ Β ‘δημιουργώντας αυτήν την αριστοκρατική περιορισμένη έκδοση ενός μοναδικού μείγματος ουίσκι, το καθένα ηλικίας τουλάχιστον 21 ετών. Μόνο 2.500 φιάλες παρήχθησαν για διανομή. Το πρώτο μπουκάλι δόθηκε ως δώρο στην Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα την ημέρα της στέψης της. Το όνομα Royal Salute, το υψηλότερο σήμα τιμής του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, επιλέχθηκε ως αφιέρωμα στη νέα βασίλισσα.

Royal Salute Whisky 38yo Destiny 70cl

Royal Salute 38 χρόνια «Stone Of Destiny» – ένα μοναδικό μείγμα φτιαγμένο με μια σπάνια επιλογή ουίσκι 38 ετών, το αποκορύφωμα των ουίσκι. Το Stone of Destiny είναι το πιο ισχυρό σύμβολο της βασιλικής οικογένειας της Σκωτίας. Σε κάθε στέψη ενός σκωτσέζικου βασιλιά ή βασίλισσας, αυτή η πέτρα τοποθετήθηκε κάτω από το θρόνο, ένα σύμβολο εξουσίας και επιρροής και επιβεβαίωση της βασιλικής κατάστασης. Μόνο μια περιορισμένη ποσότητα αυτού του σπάνιου ουίσκι παρασκευάζεται κάθε χρόνο.

Chivas Regal The Icon 70cl

Το The Icon είναι το αποκορύφωμα της σειράς Chivas Regal. Ένα βαθύ, περίπλοκο μείγμα από περισσότερα από 20 από τα πιο σπάνια ουίσκι της Σκωτίας, περιλαμβάνει μερικά από τα αποστακτήρια που έχουν χαθεί για πάντα. Ένα επιδέξια ισορροπημένο μείγμα που παρουσιάστηκε από τον Colin Scott σε μια χειροποίητη κρυστάλλινη καράφα, είναι ένα σύμβολο πολυτέλειας για μια νέα εποχή.

Τέλεια ισορροπημένη έκφραση που αναδεικνύει το βάθος και την πολυπλοκότητα της τεχνικής και της γνώσης του, απηχώντας τους πρωτοπόρους James και John Chivas

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Coffee Berry: Άνοιξαν στη Μακαρίου και στις Φοινικούδες

Taste and Hospitality

Είχαμε τα καλύτερα μουλάρια του κόσμου – Ο άνθρωπος που μετέφερε ζιβάνια σ’όλo το νησί (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

SAP : To επιχειρηματικό λογισμικό που απλοποιεί την ροή των εργασιών

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!