Νέα Νεα της Αγορας

Φεύγουν τα μπλόκα από τη Λεμεσό

Ενώ τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις αυριανές αποφάσεις από την Κυβέρνηση για τα μέτρα που θα επιβληθούν κατά την διάρκεια των εορτών, το επικρατέστερο σενάριο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, είναι η επιβολή οριζόντιων μέτρων παγκύπρια, η άρση του lockdown στην Πάφο λόγω της καλής επιδημιολογικής της εικόνας και η συνέχιση του στην Λεμεσό, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων με σταδιακή χαλάρωση.

Αναμένεται ότι θα υπάρξουν επιπρόσθετα μέτρα στα ήδη υφιστάμενα σε όλες τις επαρχίες πλην της Λεμεσού, όπου θα συνεχιστεί για άλλη μια εβδομάδα το lockdown με κάποιες σταδιακές χαλαρώσεις. 

Καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις θα διαδραματίσουν και τα δεδομένα από τη σημερινή ημέρα με την καταγραφή κρουσμάτων, ώστε να υπάρχουν πιο ασφαλή συμπεράσματα για την επιδημιολογική κατάσταση σε κάθε επαρχία.

Στην αυριανή σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τα μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της Παρασκευής, που θα προηγηθεί της ανακοίνωσης των νέων μέτρων, θα παρουσιαστούν  επικαιροποιημένα στοιχεία για κάθε επαρχία.

Την Παρασκευή ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου αναμένεται να παρουσιάσει δύο δέσμες μέτρων, η μία πιο αυστηρή για την περίοδο πριν τις γιορτές και η άλλη με χαλαρώσεις από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι τη γιορτή των Θεοφανίων, τον Ιανουάριο του 2021.

Στα παγκύπρια μέτρα αναμένεται να προστεθούν και μερικά άλλα στα ήδη υφιστάμενα. Μία από τις σκέψεις είναι να κλείσουν νωρίτερα σχολεία και να συνεχιστούν μέσω τηλεκπαίδευσης τα μαθήματα. Δεν έχει αποφασιστεί εάν θα είναι όλα ή κάποιες βαθμίδες.

Τα μέτρα που συνεχίζουν

Στο μεταξύ, θα διατηρηθεί η απαγόρευση διακίνησης το βράδυ, ο περιορισμός των συναθροίσεων σε σπίτια και το κλείσιμο των χώρων εστίασης νωρίτερα.

Φεύγουν τα μπλόκα

Στην Λεμεσό αναμένεται ότι θα αρθεί το μέτρο των περιορισμών στη διακίνηση για όσους εξέρχονται και όσους εισέρχονται στην επαρχία. Εάν παρατηρηθεί σημαντική βελτίωση, τότε θα ισχύσουν και στη Λεμεσό οι παγκύπριοι περιορισμοί.

Υπενθυμίζεται ότι σε ψεσινό της ρεπορτάζ η Offsite ανέφερε ότι υπάρχουν πάντως δύο δεδομένα. Το πρώτο είναι ότι θα χαλαρώσουν πολύ τα μέτρα στην Πάφο αφού η εικόνα στην Επαρχία είναι πολύ βελτιωμένη και τα κρούσματα μειώθηκαν πάρα πολύ.

Αντίθετα δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι η Λεμεσός δεν θα ξεκλειδώσει τελικά. Η αθροιστική επίπτωση στην Λεμεσό τις τελευταίες 14 ημέρες παραμένει σε υψηλά επίπεδα, πάνω από τα όρια ασφαλείας. Εάν και κινείται η αθροιστική επίπτωση κάτω από 500/100,000, και έχει καταγράψει μείωση το τελευταίο διάστημα, η Λεμεσός εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένη, περισσότερο από τις άλλες Επαρχίες. 

Όπως πληροφορούμαστε, τις τελευταίες 14 μέρες, το 44% των διαγνώσεων είναι από τη Λεμεσό (4/10 άτομα που εντοπίζονται θετικά είναι από την Λεμεσό), ενώ τις τελευταίες 7 μέρες, το αντίστοιχο ποσοστό των διαγνώσεων που προέρχεται από τη Λεμεσό είναι στο 41%. 

Επιπλέον, το 50% των νοσηλευόμενων είναι από την Λεμεσό. Δηλαδή 1 στα 2 άτομα που νοσηλεύονται είναι από την Λεμεσό.  Ακόμα ένα στοιχείο που φανερώνει την πολύ επιβαρυμένη εικόνα της πόλης είναι το γεγονός ότι το 74% των θανάτων που καταγράφηκαν τον Νοέμβριο είναι από την Λεμεσό. Δηλαδή, 3 στα 4 άτομα που πέθαναν, από COVID-19 τον Νοέμβριο ήταν από Λεμεσό.

offsite/ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η Atlantica αποκτά μετοχική συμμετοχή στο Αphrodite Hills

Taste and Hospitality

BeanCoin: Το μυστηριώδες νόμισμα που…σώζει τα μπαρ

Taste and Hospitality

Tα χαμένα έσοδα για τον παγκόσμιο τουρισμό – Είναι πολλά τα δις

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!