Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

“Δεν θέλουμε να εναποθέτουμε τις ελπίδες για τον τουρισμό μόνο πάνω σ’ ένα εμβόλιο”

Δεν θέλουμε να εναποθέτουμε όλες μας τις ελπίδες για τον τουρισμό μόνο πάνω σε ένα εμβόλιο, το οποίο θα αργήσει να φέρει οφέλη για τον τουρισμό, τονίζει ο Υφυπουργός Τουρισμού.

Μιλώντας στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, σημείωσε ότι σίγουρα τα νέα του εμβολιασμού αναπτέρωσαν τις διαθέσεις του κόσμου για ταξίδια ωστόσο ο εμβολιασμός δεν θα λύσει τα χέρια του Υφυπουργείου ώστε να επέλθει η ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας.

Το έργο του εμβολιασμού ίσως να πάρει πάρα πολλούς μήνες ώστε να έχει όφελος σημαντικό για τον τουρισμό κι ως εκ τούτου το Υφυπουργείο έχει δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις κατηγοριοποιήσεις των χωρών αλλά και στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν με τα τεστ κατά την είσοδο τουριστών στην χώρα την επόμενη χρονιά.

Τι γίνεται για όσους έχουν εμβολιαστεί και θέλουν να ταξιδέψουν;

Δεν υπάρχει απάντηση για το ερώτημα που τίθεται για το αν θα δικαιούνται να ταξιδέψουν όσοι έχουν εμβολιαστεί.

Ο κ. Περδίος ανέφερε ότι το δεν υπάρχει ακόμα η σχετική ενημέρωση είτε από το κυπριακό Υπουργείο Υγείας είτε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για το πως θα διαχειρίζονται τέτοιες περιπτώσεις με άτομα που έχουν εμβολιαστεί και θέλουν να ταξιδέψουν.

Εξηγώντας ο κ. Περδίος σημείωσε ότι αν κάποιος έχει εμβολιαστεί δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να φέρει τον ιό αλλά το ότι πιθανότατα δεν θα έχει συμπτώματα.

Ως εκ τούτου θα μπορεί να μεταδώσει τον ιό εντός της κοινότητας, άρα για μπορεί να ταξιδέψει πάλι θα πρέπει να φέρει μαζί του αρνητικό τεστ.

Ο κ. Περδίος ξεκαθάρισε ότι αναμένονται εντός των επόμενων βδομάδων σχετικές οδηγίες από το Υπουργείο και τον ΠΟΥ για το τι ακριβώς θα συμβαίνει για κάποιον που έχει εμβολιαστεί και θέλει να ταξιδέψει.

Να μην φανταζόμαστε αλλά να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αντέξουμε ακόμη μια χρονιά χωρίς τουρισμό

Ο κ. Περδίος τόνισε ότι δεν μπορούμε να αντέξουμε ακόμη μία χρονιά χωρίς τουρισμό, αναφέροντας ότι αυτό δεν αποτελεί μια εικασία αλλά ένα αδιαμφησβήτητο γεγονός.

Ήδη το Υφυπουργείο έχει προβεί εδώ και πάρα πολλούς μήνες στην κατάστρωση του πλάνου για τον τουρισμό του 2021.

Σημείωσε ότι το Υφυπουργείο είναι συνεχώς σε διαβουλεύσεις με τους φορείς του τουρισμού και ειδικότερα τους πράκτορες ταξιδιών και τις αεροπορικές εταιρείες.

Αναφέρθηκε ότι το 2021 θα υπάρξει η μεγαλύτερη ψηφιακή καμπάνια που έχει γίνει ποτέ για τον τουρισμό στην Κύπρο ενώ τρέχει το Πλάνο της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού για το 2021.

«Η ασφάλεια δεν είναι προϊόν»

Σε ερωτήσεις για το αν μπορούμε να προβάλλουμε την Κύπρο ως ασφαλή προορισμό, ο κ. Περδίος σημείωσε ότι η ασφάλεια δεν είναι ένα προϊόν το οποίο μπορεί να διαφημίζεται.

Συμπλήρωσε ότι ο κυπριακός τουρισμός πρέπει να διαφοροποιείται από τους υπόλοιπους προορισμούς, τονίζοντας ότι δεν αποτελεί διαφοροποίηση του προϊόντος μας όταν και οι υπόλοιπες 200 χώρες αναφέρουν ότι αποτελούν ασφαλείς προορισμούς.

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

ΦΩΤΟ: ΠΟΛΙΤΗΣ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23:00 Μάσκα και σε ανοικτούς χώρους παγκύπρια

Live Santa Tracker 2021: Πού βρίσκεται ο Άγιος Βασίλης αυτή τη στιγμή;

Taste and Hospitality

Μπισκότα Φρου Φρου vs Rolandos Enterprises – H δικαστική «δικαίωση»

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!