Back of the House (BOH) Διοίκηση

Η M.M. Makronisos Marina είχε το όραμα και αυτά τα παιδιά το πάθος (ΦΩΤΟΣ/ΒΙΝΤΕΟ)

Ιούλιος του 2020 μετά από πρόσκληση δημοσιογράφοι βρέθηκαν στην  Μαρίνα της Αγίας Νάπας. Ένα εμβληματικό έργο που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει με τον Διευθύνων Σύμβουλος της M.M. Makronisos Marina κ. Σταύρο Καραμοντάνη και τον Αναπληρωτή Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χάρη Κουρέα, να δηλώνουν, όπως μετέφεραν δημοσιεύματα, «ενθουσιασμένοι για την πορεία εξέλιξης και αποπεράτωσης του έργου, που θα ολοκληρωθεί το 2023 και που περιλαμβάνει, εκτός της μαρίνας, 220 ευρύχωρα και πολυτελή διαμερίσματα στους δύο εντυπωσιακούς πύργους με απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα, 35 πολυτελείς επαύλεις, καθώς και σειρά σύγχρονων καταστημάτων με ανέσεις και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό».

«Αποτελεί το στολίδι και τον απόλυτο ναυτικό προορισμό για ταξιδιώτες και σκάφη αναψυχής για όλη την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», άλλη μια δήλωση και σημείωση ότι «εκτός των εμπορικών καταστημάτων, καφέ, μπαρ και εστιατορίων, δημιουργείται η υποδομή για τη διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών εκδηλώσεων που θα απευθύνονται τόσο στους ενοίκους, όσο και στους επισκέπτες της Μαρίνας».

https://www.instagram.com/p/CJjtqWxnFRz/?igshid=c7osc4l3se7h&fbclid=IwAR0EYWQOZE5v_tJshY5XxU4go3SiZs8WHSylXDuPVR4yWyTDQV_Rn-KVI8Q

Οι πρωταγωνιστές…

Πληροφορηθήκαμε μέσα από δελτία τύπου και ρεπορτάζ συναδέλφων ότι η μαρίνα διαθέτει χώρο για τον ελλιμενισμό και τη φύλαξη 600 σκαφών (σε θάλασσα και  ξηρά).  Πιο συγκεκριμένα, στον λιμενικό χώρο της μαρίνας θα φιλοξενούνται 360 σκάφη μήκους έως 85 μέτρων, στο Dry Stack θα φιλοξενούνται 160 σκάφη μήκους έως 10 μέτρων ενώ στον χώρο χερσαίας αποθήκευσης θα φιλοξενούνται ακόμη 80 σκάφη.

Σε ότι αφορά στην ολοκλήρωση των εργασιών της εμπορικής ζώνης, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του επόμενου έτους. Η περιοχή αυτή του έργου καλύπτει πέραν των 4000 τ.μ. με πρόβλεψη για εστιατόρια και καφετέριες, εμπορικά καταστήματα και χώρο στάθμευσης δυνατότητας πλέον των 550 θέσεων. 

Αρχές Αυγούστου μετά από πρόσκληση μιας κυρίας από τον Μουτουλά θα φιλοξενηθώ στο σπίτι της το οποίο έχει ιστορία ένα αιώνα γιατί ήθελα να «γευτώ» την ιστορία του χωριού. Ένα ρεπορτάζ με πολύ περπάτημα, σε βουναλάκια, κουβέντες σε καφενεία κλπ.  Μετά από ένα εξαντλητικό πρωινό και αφού δεν με κρατούσαν τα πόδια μου, είχα αποφασίσει να πάω για μεσημεριανό σ’ ένα από τα παραδοσιακά ταβερνάκια της περιοχής.

Εκεί θα συναντήσω μια ομάδα νέων παιδιών οι οποίοι ήταν οι πρωταγωνιστές πίσω από το μεγάλο έργο: Τη δημιουργία της  Μαρίνα της Αγίας Νάπας. Αν και είχα ζητήσει δηλώσεις για να φτιάξω ρεπορτάζ με στόχο να αναδείξω τους ανθρώπους που δούλευαν για τη δημιουργία της, οι απαντήσεις ήταν αρνητικές αφού πρώτα θα έπρεπε να  κινηθώ σωστά, για να πάρω το επίσημο ΟΚ από την εταιρία, το τμήμα μάρκετινγκ κλπ. Η M.M. Makronisos Marina Ltd, δεν κατάφερε μόνο να φτιάξει ένα στολίδι για τη χώρα μας αλλά και να δημιουργήσει, να ενώσει τις δυνάμεις και τις γνώσεις νεαρών παιδιών. Και αυτό είναι κάτι που οφείλεται να σημειωθεί.

Αποσύρομαι διακριτικά από την παρέα και αρχίζω να γράφω για τους νέους ανθρώπους που πριν λίγο καιρό το δημιούργημα του είχε πάρει σάρκα και οστά.

Το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού ταιριάζει σε ανθρώπους που έχουν κλίση στο σχέδιο, δημιουργική φαντασία, καλή αντίληψη του χώρου, των όγκων και των σχημάτων και αισθητική άποψη. Γενικά, στη δουλειά αυτή χρειάζονται γνώσεις γύρω από την τέχνη, ώστε να δίνονται λύσεις με καλλιτεχνική ευαισθησία.

Στα προσόντα του αρχιτέκτονα μηχανικού συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η ικανότητα επικοινωνίας, η οργανωτική και συντονιστική ικανότητα, η μεθοδικότητα και η υπευθυνότητα. Ο Αρχιτέκτονας Μηχανικός βρίσκεται σε συνεχή και καθημερινή επικοινωνία με τον πελάτη αλλά και τους υπόλοιπους επαγγελματίες της οικοδομής. Η προσαρμοστικότητα και το πνεύμα συνεργασίας είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για την πρόοδο και αποπεράτωση των εργασιών κάθε οικοδομικού έργου.

Αυτό είχα δει σε αυτά τα παιδιά. Με προσκαλούν να περπατήσω μαζί τους στο ποτάμι του χωριού και δέχθηκα με μεγάλη  χαρά. Ήταν η ώρα «ξεκούρασης» για αυτούς,   η ώρα της Κυριακάτικής  τους βόλτα. Δεν «ενόχλησα» κανένα από τα παιδιά με ερωτήσεις και οι κουβέντες μας είχαν να κάνουν με την υπέροχη θέα που μας χάριζε εκείνη την ώρα η φύση.

Με αφορμή το βίντεο που είδα Instagram θυμήθηκα ότι τους χρωστούσα ένα ρεπορτάζ. Είναι αυτή η ομάδα που εκτέλεσε μια ιδέα. Φαντάζομαι πόσες φορές ένοιωσε φορτισμένη αλλά ταυτόχρονα περήφανη γι’ αυτό που έκανε. Είναι αυτοί που άκουσαν το πολυπόθητο «μπράβο», από τον εργοδότη τους και είναι αυτοί που θα δείχνουν κάποτε στα παιδιά τους την Μαρίνα της Αγίας Νάπας και λένε ιστορίες…που έζησαν με τη δική τους ματιά.

Οφείλω να δώσω ένα μεγάλο μπράβο σ’ αυτή την ομάδα που τήρησε όλα τα πρωτόκολλα της εταιρίας που δεν έδωσε συνεντεύξεις και που σήμερα βλέπω το δημιούργημα τους. Σας χρωστούσα εκείνο το ρεπορτάζ και νομίζω ότι σήμερα είναι η πιο κατάλληλη μέρα. Καλή αντάμωση παιδιά και κάθε προσωπική επιτυχία στον καθένα από εσάς.

satras_aerialphotography's profile picture

Τα αποκλειστικά δικαιώματα του βίντεο ανήκουν στον κύριο Δημήτρη Σατράκή και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για το υπέροχο υλικό. satras_aerialphotography

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ps. Να σημειωθεί ότι το Taste and Hospitality δεν προσκλήθηκε, φαντάζομαι εκ παραδρομής ή μετά από μια σειρά από “ατυχών συγκυριών” στην διάσκεψη τύπου στις 9 Ιουλίου του 2020. Το ρεπορτάζ δεν έχει κανένα διαφημιστικό χαρακτήρα και εμπίπτει στις απόψεις της αρθρογράφου.  

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Όταν οι καλύτεροι Σεφ του κόσμου έθεσαν τέρμα στη ζωή τους

Taste and Hospitality

Μουσεία για όλους τους τυρολάτρεις

Taste and Hospitality

Τα νέα «βρώμικα», η μόδα των «free» και τα ινσταγκραμικά πιάτα του σήμερα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!