Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Ο «Λουκουματζής» γιος του Ανδρέα Βγενόπουλου και το κυνήγι του χαμένου θησαυρού!

Στη Μύκονο πέρασε τους καλοκαιρινούς μήνες ο γιος του άλλοτε ισχυρού επιχειρηματία που δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα και Κύπρο μετά το θάνατο του πατέρα του το 2016, ο Φίπιππος Βγενόπουλος.

Ο Φίλιππος, εκτελούσε χρέη υπεύθυνου σε μαγαζί με τον επίσημο τίτλο «επιχείρηση μαζικής εστίασης μερικής επεξεργασίας πρόχειρου γεύματος – λουκουματζίδικο». Αρχικά το μαγαζί επρόκειτο να το αναλάβει άλλος υπεύθυνος, με τον γιο του Ανδρέα Βγενόπουλου να ασκεί τα συγκεκριμένα καθήκοντα προσωρινά.

Ο 26χρονος σήμερα Φίλιππος, σπούδασε Ναυτιλιακά σε Λονδίνο και ΗΠΑ καθώς προοριζόταν να διαδεχτεί μελλοντικά τον πατέρα του στις πολυσχιδείς και εκτιμώμενες ως προσοδοφόρες επιχειρήσεις του πατέρα του. Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα ζήτησε στέγη σε φιλικό σπίτι.

Ο νεαρός γόνος, κατά γενική ομολογία, είναι ένα συνεσταλμένο παιδί, το οποίο αποφεύγει να μιλάει για το δράμα που βίωνε. Μαζί με την αδελφή του δεν έχουν ακόμη σαφή εικόνα των περιουσιακών στοιχείων που άφησε πίσω του ο πατέρας τους και αναμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών που θα τραβήξουν σε μάκρος.

Η τελευταία του σύζυγος Αρερτή μετά την πώληση των 7 πλοίων, όπως αναφέρουν Ελλαδικά δημοσιεύματα, η ίδια όπως άλλωστε δικαιούται φέρεται να έχει εισπράξει τουλάχιστον 60 έως 80 εκατ. δολάρια με δεδομένο ότι κατέχει το 50% των μετοχών (κατ άλλους έως και το 70%) της ναυτιλιακής του ίδρυσε ο Πέτρος Βέττας επιστήθιος φίλος του Βγενόπουλου.

Άνθρωποι που είναι κοντά τους λένε ότι τόσο ο Φίλιππος όσο και η Μελίνα αρχικά αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι η τελευταία σύζυγος του πατέρα τους θα επεδείκνυε τέτοια συμπεριφορά απέναντί τους, πόσο μάλλον ότι θα εξαφανιζόταν.

Ο Φίλιππος έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Από εκεί που θα διαδεχόταν τον πατέρα του στις επιχειρήσεις βρέθηκε χωρίς μία στην τσέπη. Μπροστά στην απόγνωσή του ζήτησε στέγη σε κάποιο φιλικό σπίτι, στο οποίο μάλιστα φιλοξενείται μέχρι και σήμερα. Οι φίλοι του λένε ότι «είναι εξαιρετικά χαμηλών τόνων, ευγενής και αποφεύγει να σχολιάσει το θέμα. Σαν να μην έχει ξεπεράσει τον χαμό του πατέρα του, δίνει την εικόνα του παιδιού που έχασε το στήριγμά του, τον άνθρωπο που αγαπούσε περισσότερο από καθετί στη ζωή του.

Τα δύο παιδιά ζουν ένα οικονομικό θρίλερ, προσπαθώντας να ανακαλύψουν και να εκτιμήσουν την τυχόν κρυμμένη περιουσία του πατέρα τους, καθώς επίσημα η σύζυγός του τους ανακοίνωσε ότι ο πατέρας τους πέθανε πάμπτωχος και με χρέη.

Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού

Στον μυθιστορηματικό του βίο, ο Ανδρέας Βγενόπουλος υπερηφανευόταν πάντα για το ότι διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις με τις γνωστές ή άγνωστες στο ευρύ κοινό πρώην συντρόφους του. Μία από αυτές θυμάται ακόμη το στενό αλλά ευγενικό φλερτ του γαλαντόμου επιχειρηματία, ο οποίος όταν την κάλεσε για καφέ, πήγε ο ίδιος να την παραλάβει από το σπίτι της. Αυτό όμως ήταν το λιγότερο. 

Τον καφέ τον ήπιαν στο Μιλάνο, όπου πέταξαν με lear jet και πέρασαν μια ονειρική μέρα, πριν επιστρέψουν την επομένη στην Αθήνα. Ωστόσο, παρά την κατά καιρούς θυελλώδη προσωπική του ζωή, τους δύο γάμους και μια μακρόχρονη σχέση ο Ανδρέας Βγενόπουλος χαρακτηριζόταν τζέντλεμαν παλαιάς κοπής σε ό,τι είχε να κάνει με τις πρώην συζύγους ή συντρόφους του. Και φυσικά συμπεριφερόταν ως συναισθηματικός μπαμπάς με ενεργή συμμετοχή στη ζωή των παιδιών του.

Πέρα από την τρυφερά θετική επιρροή που τους ασκούσε, λάτρευε τον Φίλιπππο και τη Μελίνα, ενώ ακριβώς τα ίδια αισθήματα έτρεφε για την κόρη της δεύτερης συζύγου του Ρίτας Σουβατζόγλου, Αλεξάνδρα, η οποία σπουδάζει Ιατρική στο Λονδίνο. Επίσης διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις με τις δύο γυναίκες που σημάδεψαν τη ζωή του, χαρίζοντάς του μάλιστα και δύο υπέροχα κατά γενική ομολογία παιδιά. 

Ενα αγόρι και ένα κορίτσι που έπεσαν από τα σύννεφα λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο του πατέρα τους, όταν διαπίστωσαν ότι η Αρετή Σουβατζόγλου άλλαξε τις κλειδαριές στη βίλα της οδού Πάρνηθος. Και έμειναν μετέωρα όταν η ίδια τούς ανακοίνωσε ότι ο πατέρας τους πέθανε φτωχός. Μετά το αρχικό σοκ, αμφότερα δεν μπορούσαν κυριολεκτικά να πιστέψουν ότι ο πατέρας τους απεβίωσε σε πλήρη ένδεια και η περιουσία του «εξαϋλώθηκε». 

Εκτοτε ξεκίνησε μια περιπετειώδης όσο και δαιδαλώδης διαδρομή από τους κληρονόμους του Βγενόπουλου -ο Φίλιππος μπήκε μπροστά αμέσως και ακολούθησε η Μελίνα-ώστε να γίνει ό,τι είναι δυνατό για να ανακαλυφθεί η χαμένη περιουσία του επιχειρηματία. Ο υιός Βγενόπουλος απάντησε με εξώδικο στην κυρία Σουβατζόγλου με το οποίο την ενημέρωνε για την αποδοχή της κληρονομιάς του πατέρα του, ζητώντας ταυτόχρονα απογραφή σπιτιών, εταιρειών, καταθέσεων, συμμετοχών και επενδύσεων. 

Φίλιππος Βγενόπουλος

Μια επίπονη διαδικασία που απαιτεί χρόνο αφού πρέπει αρχικά να βρεθούν και κατόπιν να ελεγχθούν πιθανότατα δεκάδες offshore, καθώς και λογαριασμοί σε τράπεζες του εξωτερικού αλλά και σε θυρίδες που ενδέχεται να έχουν ήδη ανοιχθεί σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον των παιδιών αλλά και ανθρώπων που γνωρίζουν λεπτομέρειες της υπόθεσης, οι έρευνες φαίνεται ότι θα επικεντρωθούν σε Αγγλία, Ελβετία, Λουξεμβούργο αλλά και στην εξωτική Καραϊβική, τον παράδεισο των εξωχώριων εταιρειών, χωρίς να αποκλείονται και άλλες χώρες, εφόσον προκύπτουν στοιχεία.

Δύο παιδιά που έπεσαν από τα σύννεφα λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατό του πατέρα τους, όταν διαπίστωσαν ότι η τελευταία του σύζυγος Αρετή Σουβατζόγλου άλλαξε τις κλειδαριές στη βίλα της οδού Πάρνηθος στην Εκάλη 

Διαδίδεται επιπλέον από άμεσα εμπλεκόμενες στην έρευνα πηγές ότι αναζητούνται πιθανές κατοικίες του εκλιπόντος σε διάφορα μέρη, όπως στην Ελβετία, την Αγγλία και την Αμερική. Εξάλλου, ανθρωποι από τον χώρο του επιχειρείν, οι οποίοι επί χρόνια διατηρούσαν φιλικούς δεσμούς με τον επιχειρηματία, πιστεύουν και το έχουν εξομολογηθεί σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν κάτοχος δεκάδων λογαριασμών και χαρτοφυλακίων μετοχών σε τράπεζες του εξωτερικού. Μόνο που λεπτομέρειες και διευθύνσεις για όλα αυτά φέρεται να γνώριζαν ελάχιστοι άνθρωποι και σίγουρα όχι τα παιδιά του, τα οποία βρέθηκαν μετά τον θάνατό του να βιώνουν τις πλέον απρόβλεπτες καταστάσεις.

Στις 13 Ιουλίου 2019 πανρεύτηκε την 24χρονη καλλονή κόρη του επιχειρηματικού ζεύγους Τάκη και Άννας Βλαχάκη, Ελένη.

Πηγή:pronews/kerkida.net.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Airbus: Προειδοποιεί 135.000 εργαζομένους «να προσδεθούν», ενόψει περισσότερων απολύσεων

Taste and Hospitality

Ερντογάν: Θα τιμωρεί όσους βγάζουν έξω από την χώρα ξένα νομίσματα

Taste and Hospitality

«Τρεις κουταλιές προχειρότητας, πέντε ουγγιές «αέρα κοπανιστό» και λίγο πασπάλισμα «εισήγησης ειδικών»

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!