Νέα Νεα της Αγορας

Κ.Τσιούτης: «Το πρόστιμο το πληρώνει ο εργαζόμενος, αν δεν κάνει τεστ»

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Κωνσταντίνος Τσιούτης, ο οποίος μίλησε για την καλή επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας, αλλά και για τις χαλαρώσεις.

Αρχικά εξήγησε ότι υπάρχουν επιφυλάξεις για το ταυτόχρονο άνοιγμα πολλών χώρων. «Δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένες δραστηριότητες», ανέφερε.

Τόνισε ότι ο χώρος του πολιτισμού αποτελείται από διάφορες δραστηριότητες. «Κάποιες μπορεί να ανοίξουν γρηγορότερα από άλλες».

Πρόσθεσε ότι αν συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά τα πράγματα τότε θα κοιτάξουν για περεταίρω χαλαρώσεις. «Κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να είναι πιο αυστηρές οι χαλαρώσεις, συγκριτικά με την περσινή αποκλιμάκωση για να υπάρχει ασφάλεια χωρίς πισωγυρίσματα».

Παράλληλα, μίλησε για τις μεταλλάξεις και τις κλιματικές συνθήκες. «Θα ξεκινήσουν γονιδιακοί έλεγχοι σε συνεργασία με το ECDC, για ανάλυση σε επίπεδο Ευρώπης». Συμπλήρωσε ότι η Κύπρος εφάρμοσε από την αρχή αυστηρούς ελέγχους στα αεροδρόμια.

Μιλώντας για τα σχολεία, ανέφερε ότι υπάρχουν σχολικά πρωτόκολλα και σχολική επιτήρηση με τεστ σε εκπαιδευτικούς. «Οι εξωσχολικές δραστηριότητες θα πρέπει να προσεγγιστούν με διαφορετικούς τρόπους». Διευκρίνισε ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι ιδανική για να μειωθούν οι επαφές μαθητών και καθηγητών.

Επεσήμανε ότι το πρόστιμο το πληρώνει ο ίδιος ο εργαζόμενος αν δεν κάνει τεστ. «Η κάθε εταιρεία οφείλει να προετοιμαστεί και να κρατά αρχείο για το 20% των εργαζομένων που θα πρέπει να ελέγχεται κάθε φορά». Εξήγησε ότι είναι αναμενόμενη μια πιθανή ταλαιπωρία, καθώς είναι ένα καινούργιο μέτρο.   

Τέλος, ανέφερε ότι στόχος είναι η επιστροφή των εργαζομένων σε ένα υγιές περιβάλλον. «Είναι άδικο αυτό που ζούμε εδώ και ένα χρόνο όπως άδικο είναι όταν πεθαίνει κάποιος από την πανδημία».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Βρετανός πολιτικός έσπασε την καραντίνα και έπιασε τις μπύρες (ΦΩΤΟ)

Taste and Hospitality

Στο ναδίρ η αγορά ακινήτων του Ντουμπάι το 2022

Taste and Hospitality

Κάτι μας έμαθε ο κορονοϊός…

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!