Παρουσίαση Φιλοξενία

Le Café 1994 -2013: Η γεύση μιας άλλης κουλτούρας (ΦΩΤΟΣ)

Αρχές της δεκαετίας του ’90,  εμφανίστηκε το Le Café στη Λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία φέρνοντας έναν ανανεωτικό αέρα στη πρωτεύουσα. Οι θαμώνες είχαν την δυνατότητα για πρώτη φορά εκτός από τον καφέ να τσιμπήσουν και ελαφριά γευστικά γεύματα συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου.  Δεν ήταν λίγοι λοιπόν εκείνοι που το προτιμούσαν και για τα επαγγελματικά τους ραντεβού.  Και ήταν μονίμως γεμάτο!

Εκεί  έδιναν ραντεβού νεαροί, θυμάται ο συνάδελφος Γιάννης Αδειλίνης, με τις παρέες τους,  γιατροί και δικηγόροι για στιγμές χαλάρωσης, στελέχη επιχειρήσεων για επαγγελματικά και όχι μόνο ραντεβού, με τις  κοσμικές να κάνουν πασαρέλα για  να επιδείξουν το νέο all day συνολάκι τους, και οι περίεργοι που ήθελαν να βρίσκονται εκεί για να δείχνουν trendy παρακολουθώντας από κοντά τον «in» παλμό της πρωτεύουσας.

Με τις αποφάσεις του Eurogroup το 2013 και όσα ακολούθησαν είχαν ως αποτέλεσμα η Μακαρίου να είναι άδεια από κόσμο και τα μισά, σχεδόν,  καταστήματά της κλειστά.

Το Le Café κατεβάζει τα ρολά  την 1η Αυγούστου το 2013.  Η είδηση για την απώλεια του καφέ-σύμβολο της πάλαι ποτέ εμπορικής λεωφόρου της πρωτεύουσας, φέρνει θλίψη και σήμερα μόνο αναμνήσεις έχουν κατακυρωθεί στο μυαλό μας. Η ιδιοκτήτριά του, η  Έρικα Βασιλείου, κατάφερε με το μαγαζί της, να θέσει τα θεμέλια για την ανάπτυξη της Λεωφόρου Μακαρίου και της οφείλουμε πολλά

Έφερε μια άλλη  κουλτούρα στο χώρο των καφεεστιατορίων και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει… κανείς

Κύρια φωτο:Αρχείο Μιχάλη Σοφοκλέους

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Aυτή είναι η νέα παραλία στην κοινότητα Γιαλιάς στην επαρχία Πάφου

Όταν έκλεισε ένα μεγάλο κομμάτι της νυχτερινής ζωής… Ivanhoe PUB

Όμοδος: Η οινοποιία στην τεχνική εκπαίδευση

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!