Νέα Νεα της Αγορας

Ανεβάζουν ρολά με «μισή καρδιά» οι εστιάτορες

Ανεβάζουν σήμερα ρολά, μετά από τρεις μήνες, οι χώροι εστίασης. Υπενθυμίζεται ότι είχαν αναστείλει την λειτουργία τους από τις 11 Δεκεμβρίου. Βάσει της σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, μεταξύ άλλων οι χώροι εστίασης θα επαναλειτουργήσουν σήμερα, με αυστηρούς ωστόσο περιορισμούς. Χθες αργά το απόγευμα, το Υπουργείο Υγείας, εξέδωσε σχετικό πρωτόκολλο(link is external) για την λειτουργία των χώρων εστίασης, κάτι που προκάλεσε την δυσαρέσκεια των ιδιοκτητών, χώρων εστίασης.

Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο και την Πρώτη Εκπομπή, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Φάνος Λεβέντης, τόνισε ότι υπάρχει η σκέψη αρκετοί χώροι να παραμείνουν κλειστοί, αφού αρκετές «απαράδεκτες» όπως είπε αναφορές του πρωτοκόλλου αφενός και οι αργοπορημένες υποδείξεις αφετέρου, καθιστούν δύσκολη την ομαλή και με σαφείς όρους επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης.

Αναμένουμε ακόμη και σήμερα, είπε ο κ. Λεβέντης από το Υπουργείο Υγείας, να διασκεδάσει και να αποσαφηνίσει αρκετά σημεία του πρωτοκόλλου. Μάλιστα, ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι έχει σήμερα τηλεφωνικό ραντεβού με λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου συζητηθούν συγκεκριμένες πρόνοιες του πρωτοκόλλου που κρίνονται προβληματικές.

Το πρόβλημα δεν είναι το πρωτόκολλο στο σύνολό του, αλλά κάποιες αναφορές του, ασαφείς και απαράδεκτες, είπε ο κ. Λεβέντης.

«Συγκεκριμένα  δεν είναι σαφές πως ορίζεται ο ανοικτός χώρος , οι περισσότεροι δε θα μπορούν αν λειτουργήσουν αφού οι εξωτερικοί χώροι δεν ορίζονται με σαφήνεια. Μετά είναι η αστεία ιστορία με την μουσική» ανέφερε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε, «αν δηλαδή είναι ψηλό το τραπέζι και κάποιος κατεβεί για δύο λεπτά από το κάθισμά του, θα εναπόκειται στον αστυνομικό αν η όρθια στάση συνιστά λίκνισμα ή χορό κλπ. Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν επιστήμονες που κάθονται και σκέφτονται και γράφουν αυτά τα πράγματα». Επίσης η αναφορά με τη μάσκα που «είναι και αυτή απαράδεκτη. Συγκεκριμένα πρέπει οι θαμώνες να φοράνε μάσκα εκτός της ώρα που οι σιαγόνες θα είναι σε κίνηση, δηλαδή να τρώει κανείς και να πίνει… Δηλαδή πάλι θα εναπόκειται στον αστυνομικό αν η σιαγόνα κινείται ικανοποιητικά» αναρωτήθηκε.

Ο κ. Λεβέντης, σημείωσε ότι εδώ και αρκετές βδομάδες, ως σύνδεσμος, ενημερώνουν τα μέλη τους και «Δίνουμε κατευθυντήριες γραμμές για το πώς θα λειτουργήσουμε». Στις εν λόγω κατευθυντήριες γραμμές όπως ανέφερε ο κ. Λεβέντης,   «ορίζαμε τι ακριβώς είναι εξωτερικός χώρος. Ορίζαμε ότι δεν θα υπάρχει πίστα ή χορός και ξεφάντωμα. Αλλά δεν μπορεί να ορίζεται και το ρεπερτόριο κλπ. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα».

Πηγή:econmytoday

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Είπε “ναι” το Υπουργικό στις αλλαγές σχεδίων του Υπουργείου Εργασίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

«Χάθηκε» και ο Αύγουστος – Παραδοχή Ρουσουνίδη: Το Σχέδιο του Υφ. Τουρισμού δε θα αλλάξει την εικόνα

Taste and Hospitality

Το Μπαχρέιν και η Wego ενώνουν τα χέρια για να τονώσουν τον τουρισμό

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!