Παρουσίαση Φιλοξενία

EDRO III: Πάλευε με σφοδρούς ανέμους και έμεινε ακυβέρνητο…στη Πάφο (Drone video)

Σε μια ονειρεμένη τοποθεσία όπου κανείς μπορεί να αγναντέψει ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του νησιού επέλεξε να τερματίσει το ταξίδι του το εμπορικό πλοίο EDRO III.

Ήταν αργά το βράδυ της 7ης Οκτωβρίου του 2011 όταν το πλοίο EDRO III που έφερε τη σημαία της Σιέρα Λεόνε και έχοντας πλήρωμα εννέα ναυτών, αναχωρούσε από το λιμάνι της Λεμεσού με προορισμό τη Ρόδο φορτωμένο γυψοσανίδες. Οι ισχυροί όμως άνεμοι σε συνδυασμό με τη θαλασσοταραχή που επικρατούσαν στο νησάκι Γερόνησος, στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας, παρέσυραν το πλοίο και το χτύπησαν σε βράχο, αφήνοντας το ακυβέρνητο. Τα βράχια αυτά βρίσκονται μόλις μερικά μέτρα από την ακτή της Πέγειας και 1300 μέτρα από το πλοίο Δημήτριος ΙΙ, ένα άλλο εγκαταλελειμμένο πλοίο που εγκλωβίστηκε. Το πλήρωμα διασώθηκε από ένα τοπικό Βρετανικό Στρατιωτικό Ελικόπτερο.

Οι διαστάσεις του πλοίου είναι 94.75 μέτρα μήκος και 14.50 μέτρα πλάτος και έχει κλίση 12 μοίρες.

Σήμερα το ναυάγιο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την ακτή της τουριστικής περιοχής της Πάφου και μόλις 200 μέτρα από τις θαλασσινές σπηλιές. Η συγκεκριμένη περιοχή προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura 2000.

Αρκετοί είναι οι ντόπιοι και οι ξένοι, κυρίως οι λάτρεις της φωτογραφίας, που προσελκύονται από την ομορφιά του τοπίου και το μεγαλείο της φύσης. Το κουφάρι του πλοίου απλά ήρθε και έδεσε με τον πιο αρμονικό και τέλειο τρόπο με το μαγευτικό αυτό σκηνικό που συνεπαίρνει τον κάθε ταξιδιώτη.

Του  Μάνου Μανώλη από την Cyprus from Air

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Στο Νησί»…Κάπου στην Πάφο ένα «στρουμφόσπιτο»

Taste and Hospitality

Δεν έχεις δει ποτέ σου τόσο περιέργη πόλη!

Taste and Hospitality

Τεχνητοί ύφαλοι και ο καταδυτικός τουρισμός στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!