Νέα Νεα της Αγορας

Γεροσκήπου: Τρία ξενοδοχεία θα ανεγερθούν στην παραλία της περιοχής

Στον Δήμο Γεροσκήπου θα κατεδαφιστεί τριώροφο ξενοδοχείο και στη θέση του θα κατασκευαστούν τρία ξενοδοχεία εννέα ορόφων. 

Οι μελετητές του έργου αναπτύσσοντας τις θέσεις τους ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής, ανέφεραν πως το προτεινόμενο έργο χωροθετείται εντός ενός τεμαχίου που βρίσκεται στον παραλιακό μέτωπο της Γεροσκήπου, εντός της πολεοδομικής ζώνης Τ1γ (τουριστική, εμπορική, οικιστική χρήση) και διευκρίνισαν ότι τα τρία ξενοδοχεία θα αποτελούνται από 57 διαμερίσματα.

Ανέφεραν επίσης, ότι η διάρκεια της κατεδάφισης θα είναι 3 μήνες και η διάρκεια της κατασκευής για την ανέγερση των νέων κτηρίων θα είναι 12 μήνες. 

Στη συνέχεια, περιέγραψαν το υφιστάμενο περιβάλλον επισημαίνοντας ότι στην άμεση περιοχή μελέτης δεν παρατηρείται φυσική βλάστηση και διευκρίνισαν ότι στα οικόπεδα που βρίσκονται βόρεια του έργου παρατηρούνται καλλιέργειες λαχανικών. Ανέφεραν επίσης ότι η πλησιέστερη στο έργο οργανωμένη παραλία βρίσκεται στα δυτικά σε απόσταση 450 μέτρα. 

Όσον αφορά στη μελέτη της σκίασης, επεσήμαναν ότι το καλοκαίρι δεν θα παρατηρείται καθόλου σκίαση στις παρακείμενες αναπτύξεις, την άνοιξη και το φθινόπωρο Θα παρατηρείται σκίαση στα δυτικά μέχρι τις 8πμ και το χειμώνα θα παρατηρείται σκίαση στα δυτικά μέχρι τις 11 πμ.

Περαιτέρω ανέφεραν πως η ζώνη προστασίας της παραλίας απέχει 20 μέτρα από το κοντινότερο σημείο ανέγερσης του κτηρίου. Είπαν επίσης πως κατά τις επιτόπιες επισκέψεις στην περιοχή του έργου εντοπίστηκαν είδη που περιλαμβάνονται στο Κόκκινο Βιβλίο της Χλωρίδας της Κύπρου και έγινε χαρτογράφησή τους, αλλά, όπως ανέφεραν, θεωρούν ως επικίνδυνη την πρόταση ανάδειξης των περιοχών αυτών με το να φέρουν τον κόσμο κοντά σε είδη του Κόκκινου Βιβλίου. 

Διευκρίνισαν εξάλλου, ότι η κάλυψη των νέων κτηρίων θα είναι 1.632 τμ και θα είναι αρκετά μικρότερη από την υφιστάμενη. 

Το Τμήμα Πολεοδομίας υπέδειξε, πως κατ’ αρχάς το Τμήμα έδωσε ευνοϊκές απόψεις. Η προτεινόμενη αρχιτεκτονική λύση, ανέφερε εκπρόσωπός της, είναι σαφώς καλύτερη από το υφιστάμενο κτήριο και η υλοποίησή της αναμένεται να αναβαθμίσει αισθητικά και ποιοτικά την περιοχή.

Τοποθετούνται θετικά

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου τοποθετήθηκε θετικά για το προτεινόμενο έργο, νοουμένου ότι θα περιληφθεί ο όρος που τέθηκε από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης για κατασκευή ανόρυξης και περιληφθεί ουσιώδης όρος για μη εκτέλεση εργασιών εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας. Ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει η Περιβαλλοντική Αρχή να λάβει υπόψη ότι το τεμάχιο μπροστά από το οικόπεδο παρουσιάζει διάβρωση.

Καταληκτικά, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και η Υπηρεσία Θήρας τοποθετήθηκαν θετικά έναντι της ανάπτυξης. Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, το Τμήμα Δασών, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, το ΕΤΕΚ, η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κάπρου και ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου τοποθετήθηκαν θετικά υπό όρους.  

Βάσος Βασιλείου   

Φωτό: Αρχείου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Άννα – Χριστίνα Κονή: Οι διατροφικές συμπεριφορές μετά το τέλος της καραντίνας

Taste and Hospitality

Ναι μεν, αλλά…από την Αστυνομία για το κλείσιμο του λιανικού εμπορίου τις Κυριακές (Διευκρινήσεις)

Ανοίγουν τα κέντρα διασκέδασης – Δηλώσεις Νίκου Βασιλείου

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!