Νέα Νεα της Αγορας

Έκαναν «πάσα» τους ξενοδόχους, στην «υγειά» της επόμενης Βουλής

Λύπη και απογοήτευση για την απόφαση της Βουλής να παραπέμψει στην επόμενη Βουλή το Νόμο Περί Κρατικών Εγγυήσεων σε Επιχειρηματικά Δάνεια. εκφράζει και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων(ΠΑΣΥΞΕ), επισημαίνοντας πως η ψήφιση του υπό αναφορά Νόμου θα παρέχει άμεσα ρευστότητα στις επιχειρήσεις που τόσο την έχουν ανάγκη μετά από ενάμιση χρόνο πλήρους απραξίας.

Όπως υπογραμμίζει ο ΠΑΣΥΞΕ, η οικονομία του τόπου και ιδιαίτερα ο τουρισμός, δέχονται ήδη ισχυρές πιέσεις λόγω της πανδημίας, ενώ η αβεβαιότητα συνεχίζεται και η ρευστότητα στερεύει, αυξάνοντας τον βαθμό δυσκολίας στην προσπάθεια για ανάκαμψη.

Αυτούσια την ανακοίνωση του ΠΑΣΥΞΕ:

«Είναι με μεγάλη λύπη και απογοήτευση που ενημερωθήκαμε για την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών να παραπέμψει στην επόμενη Βουλή, το Νόμο Περί Κρατικών Εγγυήσεων σε Επιχειρηματικά Δάνεια.

Ο ΠΑΣΥΞΕ θεωρεί ότι η ψήφιση του υπό αναφορά Νόμου θα παρέχει άμεσα ρευστότητα στις επιχειρήσεις που τόσο την έχουν ανάγκη μετά από ενάμιση χρόνο πλήρους απραξίας.

Η οικονομία του τόπου και ιδιαίτερα ο τουρισμός, δέχονται ήδη ισχυρές πιέσεις λόγω της πανδημίας, ενώ η αβεβαιότητα συνεχίζεται και η ρευστότητα στερεύει, αυξάνοντας τον βαθμό δυσκολίας στην προσπάθεια για ανάκαμψη.

Συναφώς, έστω και την υστάτη, ο ΠΑΣΥΞΕ καλεί τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα, μακριά από προεκλογικές αντιπαραθέσεις, να κάνουν δεύτερες σκέψεις και να λειτουργήσουν με διαδικασίες του κατεπείγοντος ώστε να προχωρήσουν στην προώθηση του Νόμου για ψήφιση από την ολομέλεια, πριν την διάλυση της Βουλής, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ρευστότητας επιχειρήσεων που επηρεάστηκαν από την πανδημία του κορωνοϊου, προκειμένου να αποφύγουμε περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στην οικονομία, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον τόπο και την κοινωνία».

Related posts

Μεγάλο ξενοδοχειακό deal 675 εκατ. € μεταξύ Choice και Radisson

Taste and Hospitality

Σε «αναμμένα κάρβουνα » οι ξενοδόχοι

Taste and Hospitality

«Διαβάζει» κανείς την Ιστορία στους δρόμους; Ή θα μείνουμε στο «έσσιει πατάτα στο χωρκό»;

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!