Νέα Νεα της Αγορας

Η Κύπρος ψηλά στις επιλογές τουριστών για το…2022

Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ), που ανήκει στη δύναμη του ΚΕΒΕ, ζήτησαν απρόσκοπτες αλλά και πιο αποδοτικές διαδικασίες για εξέταση του κορωνοϊού σε επιβάτες που φθάνουν στο νησί. Όλοι είπαν ότι η Κύπρος παραμένει κορυφαία επιλογή στις κρατήσεις.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε σημαντικά θέματα όπως τα πλάνα των εταιρειών τους για την Κύπρο στο άμεσο και εγγύς μέλλον, τον καθοριστικό ρόλο του εμβολιασμού όσο αφορά την προσεχή τουριστική σεζόν, την πράσινη ανάπτυξη στον τουρισμό, τη σημαντικότητα της διατήρησης της κυπριακής φιλοξενίας, την ετοιμότητα των αεροπορικών εταιρειών για να συνεχίσουν τα πτητικά τους προγράμματα, εκφράζοντας παράλληλα τη θετικότητα αλλά και τη σιγουριά τους ότι ο τουρισμός της Κύπρου θα κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα κατά το δεύτερο μισό της καλοκαιρινής περιόδου. Όλοι οι ομιλητές επεσήμαναν ότι η Κύπρος παραμένει ψηλά στο σχεδιαστικό προγραμματισμό των εταιρειών τους

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δρ Χρίστος Αγγελίδης, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από την παγκόσμια πανδημία στην τουριστική βιομηχανία και ότι στην Κύπρο τώρα άρχισαν να φαίνονται τα προβλήματα. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αφήσουμε τα προβλήματα να μας σταματήσουν αλλά να αποτελέσουν την απαρχή μιας νέας πορείας, σημειώνοντας «πρέπει να ξαναχτίσουμε τις ελπίδες μας σε ένα νέο θεμέλιο αισιοδοξίας. Η Κύπρος είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις».
Ο Υπουργός Συγκοινωνιών, Επικοινωνιών & Έργων, Γιάννης Καρούσος είπε ότι αντιμετωπίζουμε την μεγαλύτερη κρίση στην βιομηχανία των αερομεταφορών και τόνισε ότι η Κύπρος βρίσκεται στη διαδικασία της επανέναρξης και βελτίωσης της συνδεσιμότητας της.

Υπογράμμισε ότι η Κύπρος λαμβάνει μέτρα από πέρσι, από την αρχή της πανδημίας και ενδεχομένως να είναι μια από τις πρώτες χώρες που ζήτησαν τη διενέργεια τεστ για τις αφίξεις. Η προσέγγισή μας, είπε, δημιούργησε ευκαιρίες αφού αεροπορικές εταιρείες επενδύουν στην Κύπρο γιατί στέλνουμε ένα μήνυμα σταθερότητας, ιδιαίτερα μετά το νέο πρωτόκολλο που μπήκε σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου.

Αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό εξετάσεων κορωνοϊού που εφαρμόζεται στην Κύπρο καθημερινά, φθάνοντας τις 60 χιλιάδες και τις συμφωνίες για πιστοποιητικά εμβολιασμού εναντίον της COVID με χώρες όπως τη Βρετανία και το Ισραήλ.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος τόνισε ότι αυτήν την ώρα της κρίσης, η βιομηχανία χρειάζεται ηγεσία η οποία προσφέρει ασφάλεια και σταθερότητα. Διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες ότι οι χώρες τους δεν θα τοποθετηθούν σε άλλη κατηγορία εκτός από τις τρεις κατηγορίες όπου επιτρέπεται να πετούν. Είναι δέσμευσή μας ότι θα μπορείτε να πετάτε προς την Κύπρο, είπε.

Είπε επίσης ότι η Κύπρος είναι ανοικτή για όλους, εφόσον έχουν κάνει τεστ κορωνοϊού. «Δεν είναι προϋπόθεση να έχετε εμβολιαστεί για να έρθετε στην Κύπρο», είπε, σημειώνοντας ότι «το πλαίσιο που έχουμε εφαρμόσει πέρυσι μας έδωσε τα δεδομένα για να γνωρίζουμε ότι μόνο το 0,1% όλων των αφίξεων στο αεροδρόμιο ήταν πραγματικά θετικό».

Επίσης, είπε ότι υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας για όσους διαγνωστούν θετικοί στον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κύπρο καθώς και επαφές θετικών κρουσμάτων και στις δύο περιπτώσεις, το κόστος αυτών αλλά και των οικογενειών τους θα καλύπτεται από το Κράτος.

Θα πρέπει να διαβιβάσετε το μήνυμα ότι από την 1η Απριλίου η Κύπρος είναι ανοικτή και σας περιμένει, είπε.

Ο κ. Περδίος ανακοίνωσε επίσης ότι μετά από πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Τουρισμού η Κύπρος έλαβε θετική απάντηση από την ΕΕ για επιχορήγηση ταξιδιωτικών πρακτόρων από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ο Tim Bachmann, διευθυντής του Hotelplan Suisse είπε ότι η ζήτηση για την Κύπρο θα αρχίσει τον Μάιο και ότι η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει το πρόγραμμά της για την Κύπρο μέχρι τον Νοέμβριο. Ζήτησε «λογικές» προϋποθέσεις εισόδου για τους ταξιδιώτες όσον αφορά τα τεστ κορωνοϊού, πρότεινε τη διενέργεια rapid test κατά την άφιξη των ταξιδιωτών και αξιόπιστα, λογικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, καθώς και ευελιξία στις κρατήσεις.

Ο Paul Bixby, διευθυντής του Commercial & Sourcing Director της EasyJet Holidays πιστεύει ότι οι περιορισμοί θα αρθούν μέχρι τα μέσα καλοκαιριού ενώ η αερογραμμή σχεδιάζει χιλιάδες θέσεις στην Κύπρο αυτό το καλοκαίρι από πολλά σημεία αναχώρησης. Θα εισαγάγει επίσης μια νέα διαδρομή από το Λονδίνο /Λούτον προς Λάρνακα ενώ θα συνεχίσει να πετά από το Μιλάνο και το Βερολίνο αντίστοιχα προς την Πάφο και τη Λάρνακα. Ανέφερε ότι οι κρατήσεις δεν γίνονται με γοργό ρυθμό λόγω της αβεβαιότητας της κατάσταση ενώ είπε ότι η περίοδος κρατήσεων στην Κύπρο θα συνεχιστεί μέχρι τον Νοέμβριο. Τέλος είπε ότι οι τιμές των τεστ κορωνοϊού θα πρέπει να είναι προσιτές ενώ μίλησε και για άλλα είδη τεστ.

Η Helen Caron, TUI Group Purchasing Director, αναφέρθηκε στην μακρόχρονη συνεργασία της εταιρείας της με την Κύπρο. Ζήτησε ευελιξία στις κρατήσεις και δεσμεύτηκε ότι μόλις το Ηνωμένο Βασίλειο επανεκκινήσει τις πτήσεις, η εταιρεία θα επιστρέψει στην Κύπρο. Η κ. Caron είπε επίσης ότι υπάρχει μια αβεβαιότητα σχετικά με τα τεστ κορωνοϊού λόγω του κόστους που συνεπάγεται και πρότεινε μείωση στις τιμές των τεστ ή ακόμη να προσφέρονται δωρεάν ενώ η διαδικασία θα πρέπει να είναι πιο αποδοτικές.

Ο Steve Heapy, Διευθύνων Σύμβουλος της Jet2 & Jet2 Holidays είπε ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει πτήσεις μετά τις 24 Ιουνίου για να δώσει περισσότερο χρόνο στους Βρετανούς να έχουν μια σαφέστερη εικόνα. Η εταιρεία, είπε, είχε σταθερή ανάπτυξη στην Κύπρο ενώ ανέφερε ότι η επιβίωση είναι το κλειδί τώρα. «Είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε και θα επανέλθουμε με δύναμη», δεσμεύτηκε.
Ο Διευθυντής της Bookcyprus.com, Σώτος Στεφάνου διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες ώστε να φθάσουν όσον το δυνατό περισσότεροι τουρίστες στην Κύπρο. Μίλησε επίσης για επιστροφές, κουπόνια, εύκολη διαδικασία για αλλαγές στις κρατήσεις καθώς επίσης και καινοτομίες.

Η εμπειρία που μπορεί να έχει ο πελάτης είναι απαραίτητη, είπε. Η Κύπρος ως προορισμός έχει κάνει πολλά, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα με τη συνδεσιμότητα και γι `αυτό, πρόσθεσε, χάρηκε που άκουσε τόσο την Jet2 όσο και την EasyJet ότι προτίθεται να αυξάνουν τη συνδεσιμότητα των πτήσεων τους προς την Κύπρο. «Θα έχουμε μια άλλη δύσκολη σεζόν και ελπίζω ότι ο εμβολιασμός θα φέρει τέλος ή τουλάχιστον μια λειτουργική κατάσταση στην ταξιδιωτική βιομηχανία», πρόσθεσε.

Ολοκληρώνοντας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΔΙΞΕ έδωσε τα εύσημα στην Κυβέρνηση για το ότι ήταν στο πλευρό της τουριστικής βιομηχανίας. Είμαστε επίσης ευτυχείς που η Κύπρος παραμένει κορυφαία επιλογή, σημείωσε. Είπε επίσης ότι το καλοκαίρι του 2022 θα μπορούσε πραγματικά να είναι η αφετηρία μιας νέας αρχής. «Πρέπει να είμαστε πραγματικά έτοιμοι σε συνεργασία με τους συνεργάτες μας να προσφέρουμε την κυπριακή φιλοξενία και εκτιμώ πραγματικά την ειλικρίνεια των ομιλητών γιατί την χρειαζόμαστε», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Mερικά πράγματα δεν έχουν «Taste» και δεν είναι «hospitality»

Η παραξενιά της βασίλισσας Ελισάβετ με τα μπιφτέκια

Taste and Hospitality

Βουκουρέστι: Κλείνουν εστιατόρια και θέατρα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!