Νέα Νεα της Αγορας

ΠΑΣΥΞΕ: Καταλύτης για τον τουρισμό η στήριξη της κυβέρνησης

Ο ΠΑΣΥΞΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η στήριξη της κυβέρνησης στην τουριστική βιομηχανία στις πολύ δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε για τον τομέα η πανδημία ήταν καθοριστικής σημασίας. Την ίδια στιγμή, τονίζει ότι η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ανάδειξη της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού είναι κομβικής σημασίας για την επόμενη μέρα στην τουριστική βιομηχανία.
 
Στην ανακοίνωση του, ο ΠΑΣΥΞΕ εκφράζει την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα σύσκεψης στο Αεροδρόμιο Λάρνακας «Γλαύκος Κληρίδης» στις 18/5/21, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και με τη συμμετοχή του Υπουργού Μεταφορών, του Υφυπουργού Τουρισμού και όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην τουριστική βιομηχανία.

 Στη διάρκεια της σύσκεψης, αναφέρεται, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα με στόχο τη δυναμική ανάκαμψης της τουριστικής βιομηχανίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έδωσε το στίγμα για το πώς προσεγγίζει η κυβέρνηση την τουριστική βιομηχανία, περιγράφοντας τους τουριστικούς φορείς ως έναν από τους πιο σημαντικούς, δημιουργικούς, αλλά και οικονομικούς συντελεστές της προκοπής της χώρας, σημειώνεται.
 
«Είναι κοινή πεποίθηση όλων των συμμετεχόντων στη χθεσινή σύσκεψη ότι μπορούμε να κρατάμε ζωντανή την ελπίδα και να διατηρούμε την αισιοδοξία μας για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Αναμφίβολα, η συμμετοχή της Κύπρου στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα επωφελής και για τον τουρισμό», προστίθεται.
 
Παράλληλα, σημειώνεται, άπαντες στην τουριστική βιομηχανία επαναβεβαίωσαν ότι παραμένουν προσηλωμένοι στην υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό και στην ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων με στόχο την αναβάθμιση των τουριστικών καταλυμάτων και των χώρων εστίασης, αλλά και την επανατοποθέτηση του τουριστικού μας μοντέλου, μέσα από την ανάδειξη της αυθεντικότητας του κυπριακού τουριστικού προϊόντος και συγκεκριμένα της κυπριακής υπαίθρου και της κυπριακής γαστρονομίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Νέα κατηγοριοποίηση χωρών για ταξίδια – Τι αλλάζει

Taste and Hospitality

Prime Property Group: Έτσι θα «πάρει ζωή» ξανά το Βερεγγάρια

Taste and Hospitality

Δεν υπάρχουν μάσκες στην Κυπριακή αγορά

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!