Εφοδιαστική Αλυσίδα Προιόντα

Προκαταλήψεις με την κατανάλωση αλκοόλ ανά τον κόσμο

Το αλκοόλ είναι βαθιά συνυφασμένο με την ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έχουν αναπτυχθεί ενδιαφέροντα και ποικίλα έθιμα & προκαταλήψεις σε κάθε περιοχή του κόσμου που καταναλώνεται αλκοόλ – δηλαδή σχεδόν παντού στη Γη. Από θρησκευτικές τελετές μέχρι οικογενειακές συγκεντρώσεις, το αλκοόλ έχει συνδεθεί με διάφορα ευτράπελα. . Διαβάστα τα 7 πιο αστεία έθιμα παρακάτω!

Η ΠΡΟΠΟΣΗ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΟΥΣΟΥΖΙΑ (ΓΕΩΡΓΙΑ)  

Κανείς δεν παίρνει πιο σοβαρά το εθιμοτυπικό της πρόποσης από τους Ρώσους και τους Γεωργιανούς.  Συνηθίζεται να υπάρχει ένας “Tamada” ή toastmaster (υπεύθυνος προπόσεων) που καθοδηγεί τις προπόσεις στο “supra”  (δείπνο ή μεγαλύτερη γιορτή). Πρέπει να κάνει 12 ή περισσότερες προπόσεις.  Η συνήθεια αυτή πιστεύεται ότι έχει καταβολές στην αρχαιότητα και φτάνει μέχρι την ύστερη εποχή του Χαλκού . Οι προπόσεις γίνονται με θέματα τους φίλους, την οικογένεια – τους νεκρούς ή τους ζωντανούς ή με θέμα οτιδήποτε άλλο είναι στο μυαλό του toastmaster.  Όπως μπορείτε να φανταστείτε, όσο περνάει η ώρα, τα θέματα μπορεί να γίνουν αρκετά προσωπικά.  Οι Γεωργιανοί συνηθίζουν να κάνουν τις προπόσεις με κρασί, αν και το brandy και η βότκα είναι αποδεκτά επίσης. Η μπύρα από την άλλη πλευρά είναι εκτός ζήτησης – αν κάποιος κάνει πρόποση με μπύρα θα του φέρει γρουσουζιά, λένε.

ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΠΟΣΗ Ή ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΚΟΥ ΣΕΞ  (ΙΣΠΑΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ)

Η πρόποση έχει βαθιές ρίζες στη δυτική κουλτούρα, με ορισμένους ανθρωπολόγους να υποστηρίζουν ότι πηγαίνει πίσω στις αρχαίες θρησκευτικές τελετουργίες. Συνήθως οι προπόσεις γίνονται για κάτι θετικό- πχ καλή υγεία ή καλή τύχη. Αλλά παρόλ’ αυτά μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις αν γίνουν με λάθος τρόπο. Η επαφή με τα μάτια κατά την πρόποση θεωρείται ευγενική σε πολλές χώρες. Αν δεν κοιτάξετε τον άλλο στα μάτια, οι κυρώσεις μπορεί να είναι σοβαρές! Μια συνηθισμένη δεισιδαιμονία στη Γαλλία και τη Γερμανία είναι ότι θα υποφέρετε από επτά χρόνια «κακού σεξ» αν σπάσετε την επαφή με τα μάτια κατά τη διάρκεια μιας πρόποσης.  Πολλοί στην Ισπανία πιστεύουν ότι η ίδια κατάρα θα συναντήσει αυτούς που κάνουν πρόποση με νερό.

Kopstootje – ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Το Kopstootje είναι ο τρόπος κατανάλωσης του ολλανδικού ποτού Genever. Ο παραδοσιακός τρόπος σερβιρίσματος του Genever είναι σε ένα μεγάλο γυάλινο ποτήρι tulip, γεμάτο μέχρι το χείλος. Ο μόνος τρόπος για να πιείτε το υγρό χωρίς να χυθεί είναι να σκύψετε πάνω από το τραπέζι και να πιείτε απευθείας από το ποτήρι, χωρίς να το σηκώσετε. Όταν αυτό συνδυαστεί με ένα σφηνάκι μπύρας, τότε έχετε ολοκληρώσει το  kopstootje.

ΠΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η κλοπή ενός από τα παπούτσια της νύφης είναι κάτι συνηθισμένο σε ένα παραδοσιακό ουκρανικό γάμο. Αν ένας καλεσμένος κατάφερε να βρει ένα από τα παπούτσια της νύφης (ενώ αυτή κάθεται!), τότε ο κλέφτης του παπουτσιού κερδίζει το δικαίωμα να ζητήσει ότι θέλει από τους εμπλεκόμενους στο γάμο και τους  στενούς φίλους.  Ο επικεφαλής κλέφτης πίνει από το παπούτσι. Πριν αηδιάσετε να διευκρινίσουμε ότι κανείς δεν πίνει μέσα από το ίδιο το παπούτσι. Αντ ‘αυτού, ένα ποτήρι δένεται στο παπούτσι, επιτρέποντας στους επισκέπτες να «πίνουν» από το παπούτσι της νύφης, χωρίς να πίνουν πραγματικά από ένα παπούτσι.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΧΑΡΟ/ LA BATALLA DE VINO DE HARO (ΙΣΠΑΝΙΑ)

Κάθε χρόνο, στις 29 Ιουνίου, στη ισπανική πόλη Χάρο που φιλοξενεί πολλούς διάσημους παραγωγούς κρασιού της Rioja διοργανώνεται ένα δημοφιλές φεστιβάλ κρασιού. Γιατί 29 Ιουνίου; Αυτή είναι η ημέρα που η Καθολική Εκκλησία σηματοδοτεί ως την γιορτή των Αγίων Πέτρου και Παύλου. Ενώ η ημέρα έχει θρησκευτική σημασία σε όλο τον καθολικό κόσμο, ο τρόπος με τον οποίο οι κάτοικοι του Χάρο γιορτάζουν την περίσταση, είναι μοναδικός. Ενήλικες μετατρέπονται σε παιδιά και μπουγελώνονται, κάνουν πόλεμο όπως λένε, με κρασί.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΟΤΕΣ – ΚΟΡΕΑ

Οι εθιμοτυπικοί κανόνες της Κορέας για κατανάλωση αλκοόλ είναι πολύπλοκοι και, όπως πολλές παλιές παραδόσεις, ασκούνται σε διαφορετικό βαθμό από τους νεότερους. Οι περισσότεροι από τους κανόνες έχουν ως κεντρικό άξονα τον σεβασμό προς τους μεγαλύτερους. Για παράδειγμα, αν κάποιος ηλικιωμένος σας προσφέρει ένα ποτό, είναι σεβαστό να σηκωθείτε (ή τουλάχιστον να κάτσετε σε γονατιστή θέση) και να πάρετε το ποτήρι με τα δύο χέρια. Παραδοσιακά, θα πρέπει να φύγετε όταν πιείτε το ποτό, αν και πάλι, αυτό είναι όλο και πιο σπάνιο. Σε γενικές γραμμές, δεν πρέπει να σερβίρεστε μόνοι σας – αυτός είναι ένας κανόνας που ισχύει σε πολλές χώρες, σε Ανατολή & Δύση. Επίσης, πριν ξαναγεμίσετε το ποτήρι κάποιου άλλου βεβαιωθείτε ότι έχει αδειάσει τελείως.

ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΠΑΓΑΚΙΑ ( ΙΑΠΩΝΙΑ)

Η κατανάλωση κρασιού με παγάκια σε όλο τον κόσμο θα προκαλούσε αντιδράσεις  που κυμαίνονται από έκπληξη έως σοκαρισμένη αγανάκτηση (από τους φανατικούς του κρασιού). Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα πρέπει να πίνετε κρασί όπως σας αρέσει, αν και δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε μεγάλοι οπαδοί του «κρασιού με παγάκια» . Όμως, αν ζούσαμε στην Ιαπωνία, ισως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Περίπου ένα χρόνο πριν, η γεωργική υπηρεσία Foriegn του USDA – είναι ένα είδος γραφειου δημοσίων σχέσεων για τους αγρότες της Αμερικής – δημοσίευσε μια αναφορά για τις προοπτικές του αμερικάνικου κρασιού στην Ιαπωνία. Εκεί αναφερόταν μια νέα τάση:

Το “κρασί με παγάκια” γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τάση στους καταναλωτές στην Ιαπωνία λόγω της απλότητας και της ζωηρής γεύσης. Η Suntory Holdings Limited είναι μια από τις μεγαλύτερες ιαπωνικές εταιρείες ζυθοποιίας που προωθεί αυτή τη νέα τάση ως “τον νέο τρόπο για να πίνει κανείς κρασί”, με οδηγίες για το πώς να φτιάχνει κανείς κρύο κρασί.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Κύπρος: Η αρχαιότερη παραγωγός χώρα κρασιού στον κόσμο

Taste and Hospitality

Τα «δικά» μας γλυκά!

Taste and Hospitality

Οι δέκα από τις πιο ακριβές τροφές στον κόσμο

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!