Παρουσίαση Φιλοξενία

Πρώτη φορά κάμπινγκ; Τα tips για να το απολαύσεις χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα

Ακόμα και αν ήσουν μέχρι τώρα επιφυλακτική απέναντι στην ιδέα του κάμπινγκ, αρκεί να δοκιμάσεις μία φορά αυτό τον τρόπο διακοπών για να τον λατρέψεις, σε σημείο να τον επιλέγεις ξανά και ξανά. Γιατί μπορεί να μην έχει τις ανέσεις ενός δωματίου αλλά προσφέρει άλλα πλεονεκτήματα, όπως την αίσθηση ελευθερίας, την άμεση επαφή με τη φύση και την αυθεντική εμπειρία από έναν προορισμό.

Για να απολαύσεις όμως στο έπακρο τα οφέλη του, η σωστή οργάνωση και η καλή παρέα είναι το Α και το Ω. Στο πρώτο, θα σε βοηθήσουν τα παρακάτω tips, για να αποφύγεις τα δυσάρεστα απρόοπτα και να ζήσεις τις ομορφότερες στιγμές των καλοκαιρινών διακοπών σου στο φουλ.

Διάλεξε σκηνή σχολαστικά: Στη διάρκεια των διακοπών με κάμπινγκ, η σκηνή θα γίνει το σπίτι σου. Είναι λοιπόν η σημαντικότερη αγορά που θα κάνεις. Στη χωρητικότητα που αναγράφεται δεν υπολογίζονται οι αποσκευές, επομένως υπολόγισε τον αριθμό των ατόμων που θα κοιμάστε μέσα, συν έναν ακόμα (για παράδειγμα, ιδανική για ένα ζευγάρι είναι μια σκηνή τριών ατόμων). Προτίμησε μια τύπου igloo, για εύκολο στήσιμο, και έλεγξε ότι είναι αδιάβροχη – εδώ ισχύει απόλυτα ο κανόνας «ό,τι πληρώνεις παίρνεις». Επίσης όσο περισσότερα πασσαλάκια έχει, τόσο το καλύτερο, για να μην τη σηκώσουν τα καλοκαιρινά μελτέμια. Δώσε, τέλος, έμφαση σε ένα στρώμα που θα σου εξασφαλίσει άνετο ύπνο: προτίμησε το φουσκωτό, που δεν καταλαμβάνει χώρο στις αποσκευές.

Ο προσανατολισμός της τοποθεσίας μετράει: Το ιδανικό είναι να φτάσεις στον προορισμό σου όσο έχει ακόμα φως (αν περνάει βέβαια από το χέρι σου και δεν πιάνει λιμάνι, π.χ., το πλοίο σου στην καρδιά της νύχτας), για να δεις από πού ανατέλλει και πού δύει ο ήλιος. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να ξυπνάς καθημερινά αχάραγα επειδή το φως του πέφτει ακριβώς πάνω στη σκηνή σου και μάλιστα μετατρέποντάς τη μέχρι τις 9 το πρωί σε θερμοκήπιο.ADVERTISEMENT – CONTINUE READING BELOW

Κράτα το φανάρι (κυριολεκτικά): Όλοι θα σε συμβουλεύσουν να πάρεις μαζί σου στο κάμπινγκ έναν φακό, αλλά κράτα μια άλλη συμβουλή, που θα σου φανεί ακόμα περισσότερο χρήσιμη. Προτίμησε έναν φακό κεφαλής ή, μαζί με τον συμβατικό φακό, πάρε και ένα φαναράκι. Ο λόγος είναι απλός. Όταν λιγοστεύει το φυσικό φως και βρίσκεσαι μέσα στη σκηνή, κατά πάσα πιθανότητα θα θέλεις και τα δύο σου χέρια ελεύθερα, π.χ., για να ντυθείς ή να βρεις κάτι στο σακίδιό σου σε ελάχιστο χρόνο.

Δημιούργησε την «κουζίνα» σου μακριά από τη σκηνή: Ποιος είναι ο πρώτος απαράβατος νόμος του κάμπινγκ; Ποτέ δεν τρως μέσα στη σκηνή. Ποιος είναι ο δεύτερος απαράβατος νόμος του κάμπινγκ; Ποτέ δεν τρως περιμετρικά της σκηνής. Τα ψίχουλα και τα υπολείμματα φαγητού αποτελούν ιδανική τροφή για ολόκληρες στρατιές εντόμων, που σίγουρα δεν θα θέλεις να βρεθούν μέσα στη σκηνή σου.

Γιατί να κάνεις κάμπινγκ;

Οι διακοπές σε κάμπινγκ θα δώσουν στο καλοκαίρι σου γεύση και χαρακτήρα, όπως και το myblu, το Νο.1 ηλεκτρονικό τσιγάρο Νέας Γενιάς στην κατηγορία του. Πρώτο στις προτιμήσεις των ενηλίκων ατμιστών χάρη στη μεγάλη ποικιλία γεύσεων που προσφέρει, απόλυτα ταιριαστών με την αγαπημένη εποχή του χρόνου. Από το φρουτένιο και κατακόκκινο Strawberry Mint με γεύση φράουλα μέχρι το Menthol που φέρνει τη φρεσκάδα και τη δροσιά της μέντας, οι γεύσεις του myblu, διαθέσιμες σε τρία επίπεδα περιεκτικότητας σε νικοτίνη, προσφέρουν μια εκλεπτυσμένη εμπειρία ατμίσματος.

Σε κάθε περίπτωση η απόλαυση των διακοπών είναι μια υπόθεση προσωπική και κανείς δεν μπορεί να σε υποχρεώσει να αγαπάς το κάμπινγκ. Όπως και να έχει όμως, αυτό που θα σε ενώνει πάντα με τις φίλες και την παρέα σου είναι η αγάπη για το καλοκαίρι και για τη γεύση που του δίνει το myblu. Είτε λοιπόν αποφασίσεις να βρεθείς σε σκηνή κάτω από τα αστέρια είτε σε πεντάστερο ξενοδοχείο, εάν είσαι ενήλικας καπνιστής το myblu θα είναι μαζί σου, για να δώσει το Κάτι Καλύτερο στο φετινό καλοκαίρι σου.

marieclaire.gr

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Χρίστος Κάιζερ: Σ’ ένα «Panorama» με τα πιο εκπληκτικά κοκτέιλ

Ο Μάχιμος έκανε νέο…το Νέο Χωριό (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟΣ)

Μύκονος: Τα χρόνια της «αθωότητας» και πώς έγινε διεθνής προορισμός (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!