Παρουσίαση Φιλοξενία

Ο Μάχιμος έκανε νέο…το Νέο Χωριό (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟΣ)

Ένα νέο… Νέο Χωριό αποκαλύπτεται πλέον στους επισκέπτες του. Η δημοφιλής κοινότητα στον Ακάμα, έχει πια έτοιμο τον καινούργιο πυρήνα της, εμφανίζοντας ένα εντυπωσιακό πρόσωπο, όπως επισημαίνει ο κοινοτάρχης Νέου Χωριού Ανδρέας Χριστοδούλου Μάχιμος.To Νέο Χωριό Πάφου, είναι αμιγές ελληνικό χωριό της επαρχίας Πάφου, γύρω στα 41 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Πάφου. Στη διοικητική έκταση του χωριού περιλαμβάνεται μεγάλο μέρος της χερσονήσου του Ακάμα. Το Νέο Χωριό, είναι κτισμένο στο οροπέδιο της Λαόνας, σε μέσο υψόμετρο 170 μέτρων και σε απόσταση δύο περίπου χιλιομέτρων από τη θάλασσα.

Ο κ. Μάχιμος ολοκλήρωσε τις εργασίες ανάπλασης του πυρήνα του Νέου Χωρίου έναντι 480 χιλιάδων ευρώ περίπου, μέσω του Κρατικού Προυπολογισμού, με στόχο να δημιουργήσει ένα ακόμη ελκυστικότερο προορισμό για τις χιλιάδες των κυπρίων και ξένων επισκεπτών ολόχρονα.

Οι παραθεριστές της περιοχής είναι ντόπιοι, κυρίως από τη Λευκωσία, αλλά και ξένοι που έρχονται εδώ, μακριά από τα πλήθη και θόρυβο για λίγο ξεκούραση, αλλά και για να απολαύσουν την καθαρή θάλασσα και τις σπάνιες ομορφιές της γύρω περιοχής.

Καφές και κουβεντούλα με τον Μάχιμο…

O Χριστοδούλου Ανδρέας του Φίλιππου (Μάχιμος), γεννήθηκε στο Νέο Χωρίο Πάφου όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Πήγε στο Γυμνάσιο Πόλεως Χρυσοχούς  όπου και αποφοίτησε. Κατατάγηκε στην Εθνική Φρουρά όπου παρέμεινε για τριάντα δύο χρόνια και αφυπηρέτησε εν αποστρατεία Ταξίαρχος. Είναι παντρεμένος με τη Στάλω Κωνή από τον Άγιο Θεόδωρο Καρπασίας. Έχει αποκτήσει τρία παιδιά, δύο αγόρια και ένα κορίτσι.

Το 2012 εκλέχτηκε Κοινοτάρχης Νέου Χωρίου όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα. Συναντηθήκαμε στο καφενείο της κυρίας Αντρούλας. Μια ευγενική κυρία σηκώνεται από το τραπέζι όπου συνομιλούσε με ξένους παραθεριστές και μας υποδέχεται.

Της ζητάω να καθίσει μαζί μας. «Μου αρέσει αυτό που κάνω», μου λέει χαρακτηριστικά. Έχω καθημερινή επαφή με ντόπιους και ξένους που επισκέπτονται το χωριό», συμπληρώνει. Κερνάει Κυπριακό καφέ και αρχίζουμε τις πρώτες κουβέντες με τον κ. Χριστοδούλου.

Πόσο έχει αλλάξει το χωριό σας σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία;

Το χωριό μας από την προηγούμενη δεκαετία έχει αλλάξει σημαντικά αλλά δυστυχώς λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης έχει επηρεαστεί  και η δική μας Κοινότητα με αποτέλεσμα να μη γίνουν κάποια έργα που είχαν προγραμματιστεί.

Νοιώθετε ως κοινότητα ότι σας έχουν περιθωριοποιήσει;

Σαν κοινότητα νοιώθουμε ότι μας έχουν περιθωριοποιήσει όλες οι κυβερνήσεις  διότι μόνο στις προεκλογικές  του ς ομιλίες μας υπόσχονται και μας θυμούνται και μετά μας βάζουν στην άκρη, όπως το Εθνικό Πάρκο του Ακάμα.  Κάθε χρόνο θα το ανακοινώσουν αλλά ποτέ δεν ανακοινώνεται. Το οδικό δίκτυο που να συνδέει τα χωριά μας με την πόλη της Πάφου.

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα από επιχειρηματίες που δεν θέλουν την ανάπτυξη μας.  Η Πολεοδομία άλλαζε ζώνες  και έβαζε παραθεριστικές ζώνες όπου υπήρχαν ιδιοκτήτες επώνυμοι. Τα συμπεράσματα δικά σας.

 Ένα τελεφερίκ α λα Άλπεις 

Στο μεταξύ, ένα μεγαλόπονο σχεδιασμό προωθεί προς τα αρμόδια κρατικά τμήματα η κοινοτική Αρχή Νέου Χωριού για δημιουργία εμπλουτιστικών έργων στην κοινότητα. Μεταξύ των σχεδιασμών, είναι η τοποθέτηση ενός τελεφερίκ που να μεταφέρει επισκέπτες από τα Λουτρά της Αφροδίτης προς το ύψωμα πάνω από τον πολυσύχναστο χώρο, σε μια απόσταση δύο περίπου χιλιομέτρων.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Εναέριος»: Xωρίς σημάδια της ύπαρξής του πια…

Η αποτύπωση όλων των ψυχολογικών διακυμάνσεων μιας πόλης με γοητεία και πόνο

Μέσα από τα μάτια των παιδιών τα Λεύκαρα είναι αλλιώς – (ΦΩΤΟΣ)

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!