Διοίκηση Τάσεις

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία καταναλωτές κρασιού προτιμούν τα βιδωτά καπάκια από τους φελλούς

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, στην πραγματικότητα οι millennials προτιμούν φιάλες σφραγισμένες με φελλό, με τους πάνω από 65 ετών να προτιμούν τα βιδωτά πώματα, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία καταναλωτές στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι οι πιο ενθουσιώδεις υποστηρικτές κρασιών σφραγισμένων με βιδωτό καπάκι, σύμφωνα με μελέτη που ανέθεσε η Wine Intelligence.

Η Lulie Halstead, ανώτερη αναλύτρια της Wine Intelligence, δήλωσε στο db ότι η αποδεκτή σοφία σχετικά με τους νεότερους πότες να είναι πιο ανοιχτόμυαλοι για εναλλακτικά κλεισίματα ήταν αντίθετη με τα δεδομένα της έρευνας.

«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου η χρησιμότητα και η λειτουργικότητα είναι τουλάχιστον εξίσου σημαντικές για τους καταναλωτές όπως η παράδοση. Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι οι ηλικιωμένοι καταναλωτές προτιμούν πλέον το βιδωτό πώμα από τις φιάλες σφραγισμένες με φελλό, καθώς είναι πολύ εύκολο να ανοίξουν », δήλωσε η Halstead.

«Η έρευνά μας δείχνει ότι η αποδοχή του βιδωτού πώματος στους πότες άνω των 65 ετών είναι ευρέως διαδεδομένη. Ωστόσο, ένα μεγαλύτερο ποσοστό των καταναλωτών στις αρχές της δεκαετίας του ’20, σύμφωνα με την έρευνά μας, προτιμούν πραγματικά το φελλό.

«Η Gen Z (γεννημένοι από το 2000 μέχρι σήμερα), συνδέει τον φελλό με υψηλότερη ποιότητα και μπορεί να θεωρήσει τα κρασιά με βιδωτό πώμα χαμηλότερου κύρους. Οι Millennial ερωτηθέντες έχουν δείξει επίσης προτίμηση για το φυσικό φελλό από εναλλακτικές λύσεις όπως τα πλαστικά πώματα. ”

Περισσότεροι από τους μισούς (51%) όλων των ερωτηθέντων, ηλικίας 65 ετών και άνω, δήλωσαν ότι «τους άρεσαν» μπουκάλια με βιδωτό πώμα στην έρευνα Vinitrac της Wine Intelligence.

Αντίθετα, το 18% των ερωτηθέντων ηλικίας μεταξύ 18-24 ετών εξέφρασαν μια αντίθεση με τα βιδωτά καπάκια, σε σύγκριση με μόλις το 4% των ερωτηθέντων σε ηλικίες 65 και πάνω.

Η Halstead πρόσθεσε ότι οι στάσεις απέναντι σε διαφορετικά συστήματα κλεισίματος φιαλών ποικίλλουν επίσης σημαντικά ανάλογα με τις διαφορετικές αγορές σε όλο τον κόσμο.

«Τα δεδομένα της Wine Intelligence στην αγορά των ΗΠΑ δείχνουν ότι πολλοί ηλικιωμένοι Αμερικανοί είναι απρόθυμοι να αγοράσουν κρασιά που δεν είναι σφραγισμένα με φελλό», ανέφερε. «Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους Βρετανούς ομολόγους τους».

πηγή: thedrinsbusiness.com

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Το αλκοόλ συρρικνώνει τον εγκέφαλο

Taste and Hospitality

Nikkei: Mια σύγχρονη κουζίνα, χάρη σε μια ομάδα Ιαπωνο-Περουβιανών σεφ

Taste and Hospitality

Deloitte: Πως διαμορφώνονται οι τάσεις στον σχεδιασμό των resorts στη Μεσόγειο

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!