Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι παράξενες συνήθειες που έχει στο φαγητό της

H Βασίλισσα Ελισάβετ, ακολουθεί πολύ αυστηρούς κανόνες σχετικά με το δείπνο στις κατοικίες της στο Παλάτι του Buckingham αλλά και στην εξοχική της κατοικία στο κάστρο Windsor.

Γνωστή για την προτίμησή της στις παραδοσιακές γεύσεις και την αγάπη της για την Βρετανική κουζίνα, η Βασίλισσα λέγεται πως ακολουθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα γευμάτων με προκαθορισμένα μενού γραμμένα στα Γαλλικά, τα οποία και η ίδια μιλάει άπταιστα. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως έχει κάποιες ιδιαίτερες και ξεχωριστές συνήθειες όταν βρίσκεται στο τραπέζι.

Το Σκόρδο απαγορεύεται

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι γαλαζοαίματοι δεν τρώνε ποτέ σκόρδο. Σε μια πρόσφατη εμφάνισή της στο Master Chef της Αυστραλίας, η Δούκισσα της Κορνουάλης, ανέφερε πως το σκόρδο είναι απαγορευμένο στα βασιλικά γεύματα. Όταν τη ρώτησαν αν αυτό έχει να κάνει με την περίσταση του γεύματος και τους καλεσμένους που συμμετέχουν σε αυτό, εκείνη απάντησε ότι το σκόρδο “ανεξαρτήτως περίστασης πρέπει να λείπει από το τραπέζι”.

Όχι άμυλο

Ίσως το μυστικό της μακροζωίας της Ελισάβετ να είναι η υγιεινή και ελαφριά δίαιτα που προτιμά. Όπως λέγεται, η Βασίλισσα δεν τρώει ποτέ άμυλο όταν γευματίζει μόνη.

Πλαστικά τάπερ

Η Βασίλισσα Ελισάβετ λατρεύει τα φρέσκα φρούτα, όμως δεν την απασχολεί ιδιαίτερα το πως θα της τα παρουσιάσουν στο γεύμα της. Μάλιστα προτιμάει να τα τρώει από τα τάπερ της.

Ο σεφ της, Darren McGrady, είχε αναφέρει παλιότερα στο Marie Claire: “Ο κόσμος νομίζει πως η Βασίλισσα αρέσκεται να τρώει με χρυσά σερβίτσια και ακριβά πορσελάνινα πιάτα, ενώ η ίδια απολαμβάνει τα φρούτα της σε πλαστικά ταπεράκια.”

Σάντουιτς χωρίς κόρα

Όπως όλοι μας, έτσι και η Βασίλισσα Ελισάβετ απολαμβάνει να τρώει σάντουιτς, με το αγαπημένο της να είναι εκείνο που περιλαμβάνει μαγιονέζα και τόνο. Παρόλα αυτά, όπως έχει αναφερθεί, δεν της αρέσει η κόρα. Ο Chef της, Owen Hodgson, ανέφερε στην Telegraph: “Μια φορά είχα επιπληχτεί αυστηρά από ανώτερό μου, επειδή σέρβιρα σάντουιτς με την κόρα.”

Τρώει την μπανάνα με μαχαιροπίρουνο

Ίσως μια από τις πιο παράξενες αναφορές στις ιδιαίτερες συνήθειές της να είναι αυτή. Για να αποφύγει οποιαδήποτε ομοιότητα με τις μαϊμούδες, η ίδια όταν τρώει μπανάνες χρησιμοποιεί μαχαιροπίρουνο.

Στα ταξίδια της παίρνει μαζί της κέικ

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, έχει αδυναμία στα σοκολατένια μπισκότα και στο κέικ, ενώ συνηθίζει να τρώει συχνά τις αγαπημένες της λιχουδιές. Αυτό σημαίνει πως όπου πάει, της αρέσει να παίρνει μαζί της μερικές από αυτές, όπως το κέικ σοκολάτας που αγαπά ιδιαίτερα.

Κανόνες στο τραπέζι

Όταν κάποιος κάθεται στο τραπέζι με τη Βασίλισσα Ελισάβετ, οφείλει να μιμείται την συμπεριφορά της κατά τη διάρκεια του γεύματος. Έτσι, αν η Βασίλισσα σταματήσει να τρώει- όλοι στο τραπέζι θα πρέπει να σταματήσουν.

Χαρά Σελαλμαζίδου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Μόσχα: H λίστα με «εχθρικές χώρες» – Ανάμεσα τους και η Κύπρος

Taste and Hospitality

Αμμοχώστος: Το καλύτερο σενάριο να ανοίξουν τουλάχιστον 17 ξενοδοχεία (ΔΗΛΩΣΕΙΣ)

HotelBrain- Radisson: «Δίνουν τα χέρια» και ανοίγουν δύο νέα ξενοδοχεία

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!