Νέα Νεα της Αγορας

Καλά τα νέα από το αεροδρόμιο Πάφου

Σταδιακή αύξηση του αριθμού των πτήσεων από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου αναμένεται, βάσει του προγραμματισμού των πτήσεων και νοουμένου ότι δεν θα υπάρξουν σοβαρές διαφοροποιήσεις στα επιδημιολογικά δεδομένα που να επηρεάσουν το πτητικό πρόγραμμα των αεροπορικών εταιρειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Hermes, η πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου έκλεισε με 85 συνολικά πτήσεις. Την εβδομάδα 14-20 Φεβρουαρίου προγραμματίζονται 112 πτήσεις, ενώ την εβδομάδα 21-27 Φεβρουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν 114 πτήσεις.

Σύμφωνα με τη Hermes, τον Φεβρουάριο από το αεροδρόμιο Πάφου θα πραγματοποιούνται πτήσεις προς τις ακόλουθες χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιορδανία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβακία, Ουκρανία.

Νωρίτερα, τον Ιανουάριο, από και προς το αεροδρόμιο Πάφου ταξίδεψαν περίπου 63.000 επιβάτες, οι πλείστοι εκ των οποίων προς Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Πολωνία, Ρωσία, Γερμανία, Ισραήλ και Ουκρανία.

Επίσης το 2021, έκλεισε για το αεροδρόμιο Πάφου με περίπου 1,5 εκατομμύριο αφικνούμενους και αναχωρούντες επιβάτες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Hermes οι περισσότεροι επιβάτες ταξίδεψαν από και προς Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ελλάδα, Πολωνία, Ισραήλ, Γερμανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Γαλλία, Ουκρανία, Ολλανδία.

Ο καλύτερος μήνας του έτους για το Αεροδρόμιο Πάφου ήταν ο Οκτώβριος, κατά τον οποίο είχαν ταξιδέψει συνολικά 331.612 επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 2,7% σε σύγκριση με την επιβατική κίνηση Οκτωβρίου του 2019, που ήταν χρονιά – ρεκόρ για τον κυπριακό τουρισμό και η τελευταία προ της πανδημίας.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Χειρότερο φέτος το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με πέρσι στα ξενοδοχεία

Taste and Hospitality

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συκομαΐδα, έδεσμα με άρωμα Κέρκυρας

Taste and Hospitality

H «Όμικρον» φέρνει μέτρα – Από Μάρτη αλλάζουν ξανά όλα

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!