Πρόσωπα Φιλοξενία

TUI: Τι συμβαίνει με την μετοχική συμμετοχή του Ρώσου ολιγάρχη Alexey Mordashov

Ο όμιλος TUI αναμένεται να τεθεί υπό διερεύνηση για τις μετοχές που κατέχει ο Ρώσος ολιγάρχης Alexey Mordashov, μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Ωστόσο, ο μεγάλος ταξιδιωτικός όμιλος υπογραμμίζει ότι δεν θα υπάρξει αντίκτυπος στις επιχειρησιακές δραστηριότητές του.

Η οικογένεια του Alexey Mordashov διαθέτει μερίδιο 34% στον όμιλο, αξίας 1,4 δισ. λιρών, ενώ το 66% του ομίλου ανήκουν σε μετόχους από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, επενδυτικά κεφάλαια και ιδιώτες επενδυτές.

Σύμφωνα με τους Times, ο  Alexey Mordashov συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα σε σύσκεψη μαζί με άλλους ολιγάρχες στο Κρεμλίνο, την οποία πραγματοποίησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, με σκοπό να συζητήσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Alexey Mordashov on the Transformation of Severstal

Ο κ. Mordashov, ο οποίος ανήκει στο εποπτικό συμβούλιο της ΤUI από το 2016 (και θα παραμείνει μέχρι το 2025), είναι πρόεδρος της μεγαλύτερης ρωσικής χαλυβουργικής εταιρείας που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Μόσχας και του Λονδίνου, Severstal.

Η ΕΕ ανέφερε την Κυριακή ότι εξετάζει κυρώσεις κατά του Mordashov αλλά και άλλων Ρώσων ολιγαρχών.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ομίλου TUI, «στη Γερμανία έχουμε ένα σύστημα δύο επιπέδων με εποπτικό συμβούλιο και εκτελεστικό συμβούλιο ή διοικητικό συμβούλιο. Το εποπτικό συμβούλιο παρέχει τη γενική πολιτική και αποτελείται εξίσου από 10 εκπροσώπους των εργαζομένων και 10 εκπροσώπους μετόχων, ένας εκ των οποίων είναι ο κ. Mordashov.

Το εκτελεστικό ή διοικητικό συμβούλιο εφαρμόζει πολιτικές, παρέχει στρατηγική και διαχειρίζεται την εταιρεία. Ο κ. Mordashov δεν είναι μέρος αυτού. Οι μέτοχοι ασκούν τα δικαιώματά τους στην ετήσια Ετήσια Γενική Συνέλευση. Από αυτή την άποψη, δεν βλέπουμε καμία επίπτωση στην εταιρεία και στις επιχειρησιακές δραστηριότητες».

Ο εκπρόσωπος επισήμανε ότι η ΤUI είναι στο χρηματιστήριου του Ην. Βασιλείου, αλλά είναι γερμανική ανώνυμη εταιρεία με έδρα τη Γερμανία. Ως εκ τούτου, τόνισε, ο κ. Mordashov δεν είναι μέτοχος με δυνατότητα ελέγχου.

«Σε ό,τι αφορά ένα ακόμη υποθετικό ζήτημα κυρώσεων, θα πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ του ίδιου προσωπικά ως μετόχου (αυτό θα ισχύει για τυχόν κυρώσεις) και της TUI (όπου έχει επένδυση). Επομένως, θα ισχύουν τα παραπάνω: το εκτελεστικό συμβούλιο είναι υπεύθυνο για τις επιχειρήσεις και τις λειτουργίες και δεν διαβλέπουμε κανένα αντίκτυπο».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Λήδρα Πάλας: Χορεύοντας σε μια γραμμή

Έτσι θα κάνετε το σπίτι σας vintage!

Taste and Hospitality

Παγκόσμια αναγνώριση και πρωτιά της Κύπρου με το βιβλίο: «ΔΙΑΤΡΟΣΕΦ»

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!